تاریخ انتشار: ۱۱:۴۱ - ۲۷ تير ۱۴۰۰

۴ نکته درباره تظاهرات خوزستان

چند تماس تلفنی و چند وعده تنها چیزی است که تا به این لحظه عاید مردم خوزستان شده؛ نه آب به هورالعظیم برگشت و نه کارون زنده شد؛ خوزستان همچنان تشنه است.

اعتراض در خوزستان

اقتصاد ۲۴ - در خوزستان چیزی تغییر نکرده است؛ کارون همچنان کم آب است، هورالعظیم خشک شده، مردم آب و برق ندارند و پس از چند روز اعتراضات گسترده و کشته شدن بیش از یک نفر، چند تماس تلفنی و چند وعده تنها چیزی بود که عاید مردم شد. گاومیش‌ها همچنان در بی‌آبی تلف می‌شوند و مردم دبه و تانکر به دست در جستجوی آب هستند.

اعتراضات خوزستان بازتاب گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها داشت. کاربران در فضای مجازی از خوزستان نوشتند و گفتند. در این یادداشت به چند نکته مهم درباره این اعتراضات اشاره می‌کنیم.
اعتراض کشاورزان پس از اعتصاب کارگران در خوزستان

آنچه امروز در خوزستان شاهد هستیم به دیروز و هفته قبل محدود نمی‌شود. بیش از یک ماه است که کارگران صنایع مختلف از جمله فولاد و شرکت نفت در شهر‌های مختلف خوزستان از جمله شادگان و اهواز در اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق و همچینن پایین بود میزان دستمزد و شرایط بد کار دست به اعتصابات سراسری زدند و سرکار خود حاضر نشدند.


بیشتر بخوانید: بودجه‌هایی که آب می‌برد و آبی برای خوزستان ندارد


کارگران هفت تپه در اهواز نیز طی چند هفته اخیر در اعتراض به وضعیت این شرکت پس از خلع ید دست به اعتصاب زدند. برخلاف مدیران، کارگران در این شرکت‌ها را افراد بومی تشکیل می‌دهند که اغلب نیز جوان هستند که به شرایط و وضعیت شغلی و معیشتی خود معترض و خواستار به نتیجه رسیدن مطالبات خود بودند. همان جوانان امروز با تشدید بحران آب و برق در این استان در کنار کشاورزان راهی خیابان‌ها شدند تا صدای خود را حالا در قالب اعتراضات خیابانی به گوش مسئولان برسانند.
تظاهرات در خوزستان بر سر چیست؟

مردم شهر‌های مختلف خوزستان چند دهه است که با مشکل آب شرب دست و پنجه نرم می‌کنند. اساسا مردم خوزستان در دو دهه اخیر هیچ گاه آب شرب سالم در اختیار نداشتند و مردم در خانه‌هایشان از دستگاه‌های تصفیه آب استفاده می‌کردند.


بیشتر بخوانید: اتفاق عجیب در میانه اعتصابات صنعت نفت


مردم در روستا‌ها و شهر‌های مختلف خوزستان آب سالم می‌خرند و آب لوله کشی در این استان هیچ‌گاه برای شرب و پخت غذا استفاده نمی‌شود چرا که اصلا قابل استفاده نیست.

آنچه باعث شده امروز در سطح خوزستان مردم به خیابان بیایند به خطر افتادن حیات آن‌ها است که وابسته به شغلشان است. اغلب مردم خوزستان یا دامدار هستند یا کشاورز که امروز در اثر قطع آب خوزستان و انتقال آن به دیگر شهر‌های کشور صد‌ها راس دام تلف و هزاران تُن ماهی نابود و زمین‌های کشاورزی خشک شده.

یک کشاورز روستایی در خوزستان در گفتگو با خبرنگاران می‌گوید: معیشت ما تنها از دام هاست و اگر از دستشان بدهیم، چگونه زندگی کنیم؟ کشاورز دیگری می‌گوید: ایجا همه فقیر هستیم، چیزی نداریم و از دولت می‌خواهیم که به ما رحم کند. نه گوشت نه غذا و نه آب برای خودمان می‌خواهیم، تنها آب برای حیواناتمان بفرستند که تلف نشوند. پرآب‌ترین استان کشور، امروز در خطر خشکسالی قرار دارد. آنچه باعث شده تا مردم خوزستان بیش از چند روز در خیابان‌های شهر‌های مختلف این استان تا صبح فریاد ما تشنه ایم سر بدهند، خشک سالی تالاب هورالعظیم و در نتیجه مرگ صد‌ها راس گاومیش و چندین تن ماهی بود.
تحریف واقعیت اعتراضات در استان خوزستان

اعتراضات در خوزستان هدف مشخصی دارد. خشک شدن تالاب هورالعظیم، بی آبی و بی برقی خون جوانان و مردم این استان را به جوش آورده و منجر به حضور آن‌ها در خیابان شده است. آن‌ها در اعتراضاتشان بر تشنه بودن خود، دام‌ها و مزارعشان تاکید و آن را فریاد می‌زدند.

در این بین سه گروه تلاش می‌کنند برای به ثمر نشستن منافع گروهی و شخصی خود واقعیت آنچه در خوزستان می‌گذرد را تحریف کنند و از بیان آنچه به وضوح در این استان می‌گذرد خودداری کرده و دلایل و عوامل دیگری را برای بروز این اعتراضات و تجمعات بیان کنند.

گروه اول برخی رسانه‌های خارجی و افراد خارج نشین هستند که به دنبال نشان دادن تصویر متفاوتی از اعتراضات در خوزستان و بهره برداری سیاسی از آن به نفع خود هستند.

گروه دوم نیز برخی رسانه‌های داخلی و مجازی در داخل کشور هستند که به دلایل نامعلوم تلاش می‌کنند چشمان خود را به روی اعتراضات گسترده در شهر‌های مختلف خوزستان ببندند و آن را به تلاش عده‌ای نوجوان و جوان برای تجزیه طلبی نسبت دهند.

این دو گروه در دو سوی متفاوت و اگرچه به ظاهر در مقابل یکدیگر قرار دارند، اما هردو به تحریف واقعیت آنچه در خوزستان می‌گذرد دست زده و باعث بدتر شدن اوضاع در این استان می‌شوند. این نوع پروپاگاندا اساسا نه تنها منجر به پایان این اعتراضات نمی‌شود بلکه آتش خشم مردم این منطقه از به حاشیه رفتن مطالباتشان را افزایش می‌دهد.

گروه سوم نیز مدیران بی کفایتی هستند که نه تنها حاضر نیستند مسئولیت عملکرد خود را بپذیرند بلکه واقعیت را نیز انکار می‌کنند. مصائب استان خوزستان به دلایل مختلف از جمله بافت قومیتی و منابع غنی از نفت و گاز آن همواره به حاشیه رانده شده است. در چند دهه گذشته آنچه در این استان نادیده انگاشته شده مردم محروم این استان و حقوق اساسی آن‌ها بوده است، اما حالا با گونه جدیدی از انکار مواجه هستیم که صدای مردم را درآورده و به بنزین روی آتش بدل شده.

صدای اختلاف مسئولان بر سر مشکلات خوزستان بالا گرفته و نکته جالب پوشش وسیع اعتراضات و مشکلات مردم این استان از سوی رسانه‌های دست راستی است که در گذشته به این شیوه رواج نداشت. نمونه روشن این مدیران قاسم سلیمانی دشتکی استاندار دولت حسن روحانی است که در اظهارنظری عجیبی گفته بود فیلم اعتراضات در خوزستان جعلی است و خبری از تجمع در این استان نیست. وی همچنین در یک گفتگوی تلویزیونی منکر بی آبی در روستا‌های استان خوزستان شد.

از اعتراض بزرگان طوایف تا خشم جوانان خوزستانی

پس از تشدید تنش آبی در خوزستان، این سران قبال و شیوخ بودند که لب به اعتراض گشودند و با حضور در ادارات آب و برق و استانداری خوزستان مطالبات خود را مطرح کردند.

پیش از شروع اعتراضات گسترده مردمی در خوزستان، تعدادی از کشاورزان، دامداران و ساکنان روستا‌های خوزستان به ادارات آب و برق مراجعه کردند، در بین مراجعه کنندگان برخی سران طوایف نیز حضور داشتند. تصاویر و فیلم‌هایی از این افراد منتشر شد که آن‌ها را در حال گلایه از بی آبی نشان می‌داد.
این تصاویر و فیلم‌ها با بازتاب گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی داشت. یکی از شیوخ، صحبت‌های مهمی را در حضور مسئولان این استان بیان کرد، وی ضمن گلایه از بی آبی به حوادث عاشورا اشاره کرد و گفت که در این حادثه ۷۲ نفر از بی‌آبی شهید شدند در حالی که اینجا هزاران نفر تشنه هستند. این اعتراضات افکار عمومی را تحت تاثیر قرار دارد و منجر به آن شد که در فاز بعدی این جوانان باشند که در اعتراض به بی آبی و بی برقی به خیابان‌ها بیایند و اعتراض کنند. از این جهت در اعتراضات خوزستان شاهد حضور دو نسل با مطالبه مشترک بودیم.

هشتگ خوزستان تشنه است حالا به یکی از ترند‌های توییتر تبدیل شده، مردم خوزستان خواستار آب، برق و امکانات اولیه برای ادامه کار و زندگی هستند. مطالبات آن‌ها امروز به لطف فضای مجازی به گوش مردم سایر استان‌ها و مسئولان رسیده، آن‌ها انتظار دارند فراتر از چند تماس و وعده، تصمیمات جدی با هدف بازگشت زندگی به این استان گرفته شود.

منبع: رویداد24
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ + جدول

قیمت میوه در میادین تره بار امروز + جدول

افشای پرونده تازه برای قالیباف؛ این بار مؤسسه «نوآوران آموزشی مهر هشتم کیش»

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های شرکت کیا در بازار ایران + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت ماشین های لوکس لکسوس در بازار ایران + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

عکس/حضور پزشکیان به همراه دخترش در وزارت کشور

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ + جدول

قیمت مرغ، گوشت سفید و تخم مرغ در بازار + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ + جدول

ورود پر قدرت آمریکا به صنعت غذای ایران/ رواج پدیده «لقمه خوری» در خیابان‌های تهران/ وعده‌های غذایی نصف شدند

قیمت انواع لپ تاپ مایکروسافت امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ دل امروز + جدول

فیلم/ واکنش هواداران استقلال پس از گل پرسپولیس

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

جواد نکونام در استقلال ماندنی شد

اکانت تلگرام محمود واعظی رئیس دفتر سابق حسن روحانی هک شد! +عکس

فیلم/گل مشکوک پرسپولیس از زاویه‌ای جدید

عکس متفاوت از ثبت‌نام امروز احمدی‌نژاد در انتخابات

محمد شریعتمداری: من صدای نجوا‌های خاموش خواهم بود +فیلم

پس‌لرزه حضور جنجالی احمدی‌نژاد در انتخابات

عضو حزب کارگزاران: جهانگیری در انتخابات ثبت نام می‌کند

اختلال گسترده در GPS مسیریاب‌ها را مختل کرده است

تراکتور واگذار شد!

مبالغ جدید وثیقه ادامه تحصیل با هزینه شخصی گروه پزشکی

کاخ سفید: اگر حماس طرح آتش‌بس را بپذیرد، اسرائیل نیز «بله» می‌گوید

نازنین بیاتی در کنسرت دبی «هانس زیمر»

مسکو: ممکن است قطعنامه‌ای علیه ایران در شورای حکام ارائه شود

عضو شورای شهر: شهرداری تهران درباره پرداخت وام ودیعه مسکن به مدیران شهری پاسخ نداده

جذب سرباز معلم در آموزش و پرورش شهرستان‌ های استان تهران

قبوض نجومی برق در انتظار مشترکان پرمصرف

چهره احمدی‌نژاد طی ۱۹ سال از این رو به آن رو شد!

ارز ترجیحی شکر حذف شد

در انتخابات ریاست جمهوری، مردم دنبال کسی خواهند رفت که شبیه آقای رئیسی نباشد

عمده اصولگرایان فهم ملی از موضوعات ندارند

مهم‌ترین چالش مجلس دوازدهم، احیای جایگاه مجلس است

سخنگوی شورای نگهبان: «ثبت‌نام» بانوان در انتخابات ریاست‌جمهوری بلامانع است

قلعه‌نویی راز دعوت نشدن کاپیتان استقلال را مخفی کرد

دستبند پلیس بر دستان پدر و پسر

واکنش احمدی نژاد به قهرمانی پرسپولیس

استقلال با صدور بیانیه‌ای احساسی از مظلومیت خود گفت

وحید حقانیان کیست؟ / غافلگیرکننده‌ترین کاندیدای انتخابات ۱۴۰۳

فیلم/ محمد شریعتمداری نامزد انتخابات ریاست جمهوری شد

قتل مشکوک مدیرعامل شرکت خصوصی در تهران

مشخصات فنی هاروپ، پهپاد انتحاری ساخت اسرائیل

پدر دانش محیط زیست ایران کیست؟

آینده صنعت خودرو در دستان این سه خودروساز

پورابراهیمی با بادامچیان به وزارت کشور رفت

فیلم/صوفی هم برای ثبت نام به وزارت کشور آمد

دختر آنجلینا جولی خواستار حذف نام پدرش شد!

عکسی از وزیر ارشاد در فاصله دو هفته پس از سانحه سقوط بالگرد

حمایت مجدد چین از ادعا‌های امارات در مورد جزایر سه‌گانه

عکس های یادگاری فرشاد فرجی و همسرش با جام قهرمانی!

عکس/ استوری عجیب سپهر حیدری

عکس/حلقه کوچک حامیان احمدی‌نژاد در ستاد انتخابات

خیز سکه امامی برای صعود به کانال بالاتر

بی‌اطلاعی رئیس هیئت فوتبال آذربایجان شرقی از واگذاری تراکتور

باشگاه تراکتور واگذار شد

فیلم تبلیغاتی وحید حقانیان منتشر شد

شکنجه عکاس ایرانی در کنسولگری افغانستان در مشهد!

ادعای زاکانی درباره نقش دامادش در سامانه شهرزاد

محمد شریعتمداری: مردم ایران و جوانان مگر چه می‌خواهند؟

فیلم/ سعید جلیلی با شعارهای انتخاباتی تکراری

سولانا چیست و چرا در بازار رمزارزها مشهور شده است؟

گزارش بورس امروز یکشنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۳