تاریخ انتشار: ۰۹:۳۰ - ۰۷ اسفند ۱۴۰۲
مروری بر لیست جنجالی بعد از چند ماه فراز و فرود اصولگرا‌ها و حواشی زود هنگام آن

فهرست بی یال و دم و اشکم اصولگرایان؛ حرف و حدیث‌های لیست وحدت قالیبافی‌ها و پایداری‌ها

جبهه پایداری به‌رغم تاکیدات موکد در ماه‌های اخیر درباره خطوط قرمز خود در وحدت و درگیری‌های جدی با محمدباقر قالیباف در روز‌هایی که حواشی پیرامون نام قالیباف شدت گرفته است در سکوت با شورای ائتلاف وحدت کرد.

لیست بی یال و دم و اشکم اصولگرایان

اقتصاد۲۴- شاید ساده‌ترین تعبیر از آنچه تحت عنوان «لیست مشترک شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب و جبهه پایداری» که در روز گذشته منتشر شد، ضرب‌المثل عامیانه و قدیمی باشد: «کوه موش زایید.» بعد از چند ماه خط و نشان‌های جدی طیف قالیبافی‌ها و جبهه پایداری برای یکدیگر حالا لیستی به عنوان حاصل وحدت منتشر شده است که از چند جهت جای تعجب دارد، به خصوص که در فاصله زمانی انتشار غیررسمی لیست و انتشار و اعلام رسمی آن حذف و اضافه نیز در لیست اتفاق افتاد.

حذف دهنوی از لیست وحدت؛ چرا و چگونه؟

هنوز انتشار غیررسمی لیست وحدت شورای ائتلاف و جبهه پایداری به ساعت نکشیده بود که توییت اعتراضی مالک شریعتی نشانه‌های اختلافات جدی در میدان وحدت را عیان کرد. مالک شریعتی، دبیرکل جبهه رهپویان با انتشار توییتی از حضور در لیست انصراف داد و به صراحت اعلام کرد که دلیل انصراف حضور محسن دهنوی در این لیست است.

شریعتی از چهره‌های نزدیک به علیرضا زاکانی که به نوعی «سهم زاکانی» در لیست وحدت خوانده می‌شد، در توییت خود اعلام کرد که پیش از این درباره حضور «محسن دهنوی» در لیست هشدار داده بوده است و در صورت حضور او نمی‌تواند شرمنده مردم باشد و به همین دلیل از حضور در لیست انصراف می‌دهد.

ساعتی بعد از این موضوع محسن دهنوی با انتشار توییتی از «انصراف از حضور در لیست به درخواست بزرگان» خبر داد و نوشت: «به دلیل علم قطعی به علاقه رهبر انقلاب به وحدت و با وجود آنکه بزرگان جریان انقلاب، دادگاه صالح و شورای نگهبان، دروغ بودن همه تهمت‌ها علیه من را تایید قطعی کرده‌اند و شورای ائتلاف نیز حضور بنده را در لیست اولیه تایید کرده و همچنین با تاکید بر تداوم مبارزه قاطع علیه سهم‌خواهان بداخلاق، به درخواست بزرگان شورای ائتلاف جهت حفظ وحدت نیرو‌های انقلاب، از حضور در لیست انصراف داده و حمایت خودم را از فهرست مشترک شورای ائتلاف و جبهه پایداری به عنوان لیست اصلی اعلام می‌کنم.»

ماجرای حذف دهنوی روز گذشته با انتشار ادعا‌های عجیبی علیه او همراه شده است. علاوه بر اینکه انتشار فایل صوتی درباره اتهام دریافت رشوه دهنوی نیز بازتاب‌های مختلفی داشته است.

سرلیست مبهم لیست وحدت

نکته دیگر درباره لیست وحدت قالیبافی‌ها و جبهه پایداری سرلیست این لیست است. در‌حالی که جبهه پایداری لیست را به شکلی با شمایل دو سرلیست- محمدباقر قالیباف و مرتضی آقاتهرانی- منتشر کرده است، نزدیکان قالیباف لیستی با همان اسامی و تنها با ترتیب اسامی از یک تا سی منتشر کرده‌اند و خلاف سنوات قبل که نام و عکس سرلیست در بالای آن قرار می‌گرفته است چنین شمایلی در لیست منتشر شده دیده نمی‌شود.


بیشتر بخوانید:قالیباف سرلیست شد


صادق محصولی روز جمعه اعلام کرده بود که سرلیست جبهه پایداری در صورت ارایه فهرست مستقل، مرتضی آقاتهرانی و در صورت وحدت با جبهه انقلابی دیگر، فهرست ارایه شده دو نفر سرلیست خواهد داشت که آقاتهرانی یکی از آنهاست. جریان قالیباف، اما در قبل این اعلام موضع سکوت کرده و تنها به انتشار لیستی با ترتیب اعداد یک تا سی اکتفا کرده و محمدباقر قالیباف را شماره یک لیست قرار داده است. به نظر می‌رسد به رغم تلاش برای القای رسیدن به وحدت به عنوان یک دستاورد انتخاباتی حتی موضوع سرلیستی این لیست نیز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

وحدت قهرآلود و پایداری بی‌گفتمان

جبهه پایداری به‌رغم تاکیدات موکد در ماه‌های اخیر درباره خطوط قرمز خود در وحدت و درگیری‌های جدی با محمدباقر قالیباف در روز‌هایی که حواشی پیرامون نام قالیباف شدت گرفته است در سکوت با شورای ائتلاف وحدت کرد. در ابتدای امر پایداری‌ها تنها به ۷ سهم از لیست سی نفره برای وحدت با شورای ائتلاف رضایت دادند و بعد از حذف محسن دهنوی و جایگزین شدن سید محمود نبویان در این لیست دارای ۸ سهم شد.

نکته قابل توجه‌تر، اما شرطی است که قالیباف برای وحدت پایداری گذاشته بود و عجیب‌تر قبول واقع شدن این شرط توسط پایداری‌هاست؛ حذف بیژن نوباوه. شمایل شاخص جریان پایداری که در ماه‌های اخیر درگیری‌های جدی با محمدباقر قالیباف داشت حالا قربانی وحدت پایداری و قالیباف شد و جبهه پایداری بی‌صدا چشم بر او بست تا لیست وحدت محقق شود.

فارغ از آنچه در ارتباط با وحدت جبهه پایداری و قالیباف و بستن این لیست قابل ارزیابی است، آینده سیاسی این تشکل اصولگرا بعد از ادعا‌های ماه‌های اخیر و بعد وحدت قهرآلود و در سکوت با قالیباف است. جبهه پایداری که در بیش از دو دهه گذشته گفتمان خود را برمبنای «نه به انحراف»، «نه به فتنه» و در ماه‌های اخیر گفتمان غیررسمی نه به قالیباف داشت حالا با این وحدت در عمل از خطوط قرمز ادعایی خود عقب‌نشینی کرده است و ترجیح داد تا وارد دایره وزن‌کشی با شورای ائتلاف و ارایه لیست مستقل نشود. در این شرایط البته به سرلیستی قالیباف در حرف هم تن نداده و قالیبافی‌ها نیز مقابل ادعای دو سرلیستی که به صورت رسمی در سایت جبهه پایداری منتشر شده است، سکوت کرده‌اند.

سهم قالیباف؛ در جست‌وجوی وزن سیاسی

با انتشار لیست اولیه و غیررسمی مشخص شد که زهره الهیان، مجتبی توانگر، محسن پیرهادی، مجتبی رضاخواه، سمیه رفیعی، ابوالفضل عموئی، اقبال شاکری، نظام‌الدین موسوی، احمد نادری، سیدمحمود نبویان، سیدعلی یزدی‌خواه، رضا تقی‌پور، بیژن نوباوه و روح‌الله ایزدخواه کاندیدا‌های لیست ۹۸ هستند که در لیست ۱۴۰۲ حذف شده‌اند.

حذف هر یک از این چهره‌ها البته پیام خاص خود را دارد؛ تنها چهره عدالتخواه مجلس یازدهم یعنی روح‌الله ایزدخواه دیگر در لیست نیست. علت این امر هم با توجه به درگیری‌های جدی جریان عدالتخواه با قالیباف در دو سال اخیر نیازی به توضیح بیشتر ندارد.

محمود نبویان نیز در پی حذف نبوی به لیست اضافه شد. حذف توانگر -چهره شاخص قالیبافی‌ها که در خط مقدم درگیری با جبهه پایداری بود- در کنار حذف نوباوه- شمایل جبهه پایداری که در درگیری با قالیباف به دادگاه نیز رفت- نشان می‌دهد دو طرف حاضر به حذف نماد‌های درگیری ماه‌های اخیر شده‌اند.

با این وجود مرور چهره‌های منتسب به محمدباقر قالیباف در لیست نشان می‌دهد که سهم‌های او با اسامی کم‌وزن در عرصه سیاسی بسته شده است. لیست و سهم‌هایی که شاید در نگاه اول دستاورد وحدت تلقی شود و از نظر کمی نسبت به سهم‌های پایداری‌ها برتری داشته باشد، اما نام‌های گنگ و مبهم در این لیست اعم از مدیران فعلی مجلس تا نمایندگانی بی‌تحرک در مجلس یازدهم نشان می‌دهد که این جریان نیز در وحدت فعلی سهم‌های کیفی قابل توجهی ندارد. علاوه بر این نام‌ها و نزدیکان قالیباف این روز‌ها بیش از اینکه نشان از کار سازمانی قوی وی در مجلس باشد، نشان از بهره‌برداری او از ذخیره تیم شهرداری او است.

شنیده‌های «اعتماد» حاکی از این است که قالیباف در حال بسیج هیات‌های مذهبی در تهران برای حمایت از خود است. مسیری که محمود احمدی‌نژاد نیز در زمان انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۸۴ طی کرد و مداحان و هیات‌های مذهبی را به نفع خود بسیج کرد. قالیباف حالا با یک وحدت شکننده با پایداری‌ها و سهم‌هایی غیرقابل دفاع در لیست وحدت، در راه فعالیت‌های انتخاباتی در مسیر احمدی‌نژاد دهه ۸۰ قدم گذاشته است. آیا عاقبت محمود در انتظار او است؟

منبع: روزنامه اعتماد
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت میوه در میادین تره بار امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت پسته، تخمه، آجیل و خشکبار + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های رنو در بازار امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت مرغ، گوشت سفید و تخم مرغ در بازار + جدول

سامانه اس-۵۰۰ روسیه؛ قاتل موشک‌های بالستیک

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ + جدول

فیلم/ دلبری آزاده صمدی برای هومن سیدی دوباره پربازدید شد

قیمت انواع لپ تاپ دل امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ صادق زیبا کلام به سرطان مبتلا شد

عکس/ واکنش عباس عبدی به سخنان سعید جلیلی

عکس/ استایل جدید و متفاوت ترلان پروانه

عکس/ افسران زن در رژه نیروهای نظامی در عربستان

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

ازدواج نیما شعبان‌نژاد با بازیگر مشهور سینما جنجالی شد + عکس

عکس/ پشت پرده عدم حمایت نامزد‌های انتخابات از گشت ارشاد

عکس/ کنایه به سعید جلیلی با هشتگ عمق راهبردی

عکس قدیمی از رهبر انقلاب در لباس احرام

فیلم/ صحبت‌های جنجالی دختر پزشکیان در صداوسیما

دوازده بازیکن استقلال رفتنی شدند!

عکس/ خانه رویایی مهدی طارمی در میلان

فیلم/حمید نوری در هیات منصور ارضی چه می کند؟

راز بزرگ یحیی گل‌محمدی چیست؟

دیوار امنیتی ایران و ترکیه

کی روش سرمربی پرسپولیس می‌شود؟

عکس/مخبر در خانه حمید نوری دیده شد

گمانه‌زنی درباره حضور یک هافبک در پرسپولیس

عکس/چرا هیچ نامزدی گشت ارشاد را گردن نمی‌گیرد؟

اینفوگرافی/نامزد‌ها درباره ۲۴ مسأله مهم جامعه چه دیدگاهی دارند؟

آیت الله مکارم شیرازی از بیمارستان به خانه برگشت

فیلم/جاده چالوس بازگشایی شد

هشدار انتخاباتی غیرمستقیم علم الهدی به پزشکیان

عکس/نماز عید سعید قربان در حرم حضرت فاطمه معصومه(س)

فیلم/ انتشار قسمت سانسور شده مستند پورمحمدی

هشدار صدا و سیما به نامزد‌های انتخابات درباره مناظره

امکان جریمه مالکان و مشاوران املاک برای یک نکته خاص

فیلم/وقتی اوباما به داد جو بایدن رسید

اظهارات قاضی‌زاده هاشمی درباره تولید مسکن، کلی‌گویی است

پیش بینی قیمت دلار تا زمان انتخابات

عکس/پزشکیان پاسخ منصور ارضی را داد

مناظره‌ها از امروز آغاز می‌شود+ جزئیات

فیلم/ پاسخ مجهول سعید جلیلی به مساله چاپ پول

وضعیت معافیت مالیاتی واردات طلا + سند

دامنه نوسان بعد از انتخابات تغییر می‌یابد

وعده توزیع گوشت در خانه مردم تحقیرآمیز است!

مشخصات تانک اصلی نبرد ذوالفقار ۳ ایران

فیلم/وعده وام یک میلیارد تومانی ازدواج قاضی زاده خبرساز شد

چرا شانس پورمحمدی در انتخابات کم نیست؟

آرامش در بازار ارز همزمان با درگیری ارمنستان و آذربایجان

اقتصاد ایران چگونه از تله فقر عبور می‌کند؟

قهر ادامه دار طلا و سکه از بازار

آیا وقت خرید طلا رسیده است؟

آیا مشکل بنزین با افزایش قیمت حل می‌شود؟

آشنایی با کاخ یاقوت عمارتی از دل تاریخ

وضعیت اجاره آپارتمان در ۶ شهر بزرگ ایران؛ از تهران تا تبریز و شیراز

تبعات پرداخت یارانه ۵ میلیونی چیست؟

پشت پرده‌های وعده‌های انتخاباتی کاندیدا‌های تندرو؛ توهین به شهروندان با منت گذاشتن برای یک تکه گوشت

چرا سود سهام عدالت در خردادماه واریز نشد؟

کف حقوق بازنشستگان با همسان‌سازی چقدر می‌شود؟

فیلم/ دیدگاه کاندیدا‌های ریاست جمهوری در خصوص اینترنت

وقتی همه دریا‌ها به خاورمیانه می‌رسند؛ امارات و عربستان سودای تبدیل شدن به هاب دریایی جهان را دارند

قیمت دام زنده برای عید قربان چند؟

شاهین دنده‌ای دست دوم در بازار چند؟

پیشتازی پزشکیان و دوگانگی قالیباف-جلیلی/ تحلیل گوگل‌ترندز از توجه کاربران اینترنت به نامزد‌های انتخابات ریاست‌جمهوری