تاریخ انتشار: ۰۹:۰۶ - ۰۲ مرداد ۱۳۹۸

امکان تقلب در انتخابات الکترونیک وجود دارد؟

رئیس مرکز توسعه دولت الکترونیک، فناوری اطلاعات و آمار وزارت کشور تاکید کرد: به هیچ عنوان امکان تقلب در انتخابات الکترونیک وجود ندارد.
انتخابات الکترونیک
اقتصاد24 - برگزاری انتخابات الکترونیک اگرچه از سال‌ها قبل در دستور کار دستگاه‌های اجرایی ونظارتی بوده و در مواردی هم شکل اجرایی به خود گرفته است اما همچنان شبهاتی درباره اصالت این نحوه از برگزاری انتخابات وجود دارد به طوریکه شورای نگهبان به عنوان ناظر انتخابات هنوز با دیده‌ تردید به آن می نگرد.

اعضای شورای نگهبان بر این نظرند که انتخابات الکترونیکی بهتر از انتخابات دستی است اما تاکید هم دارند که تا وقتی که اعتماد کامل متخصصین جلب نشود، سیستم دستی قابل اعتمادتر است؛ هرچند نتایج، دیرتر مشخص شود.

آیت الله محمد یزدی عضو شورای نگهبان مهم ترین نگرانی در انتخابات الکترونیک را، دخالت در سیستم‌های ماشینی می داند و می گوید: نظر اعضای شورای نگهبان این است که فعلاً می‌توان به سیستم دستی اطمینان و اعتماد بیشتری داشت.

با این حال وزارت کشور هم با تجربه چندین دوره برگزاری انتخابات الکترونیک در برخی حوزه های انتخابیه، بر این مهم تاکید دارد که برگزاری این نوع از انتخابات کاملا ایمن بوده و امری تجربه شده در بسیاری از کشورها است. موضوعی که امیر شجاعان رئیس مرکز توسعه دولت الکترونیک، فناوری اطلاعات و آمار وزارت کشور هم برآن تاکید کرده و می گوید: به هیچ عنوان امکان تقلب در انتخابات الکترونیکی وجود ندارد.

با او درباره نگرانی‌های شورای نگهبان نسبت به برگزاری الکترونیکی انتخابات و همچنین برنامه وزارت کشور برای برگزاری انتخابات الکترونیک در مجلس یازدهم به گفت وگو نشستیم که در ادامه می‌خوانید.

************

آقای شجاعان! درباره برگزاری انتخابات الکترونیک همچنان اختلاف‌نظرهایی وجود دارد، به طوریکه برخی از اعضای شورای نگهبان همچنان بر این نظرند که برگزاری انتخابات به صورت دستی به ویژه در دو بخش اخذ و شمارش آراء قابل اطمینان‌تر است، آیا این نگرانی‌ها به معنای آن است که هنوز این ظرفیت برای برگزاری انتخابات الکترونیک وجود ندارد؟ در انتخابات مجلس آینده تا چه میزان برگزاری انتخابات الکترونیک در دستور کار است؟

تغییری که در ارتباط با انتخابات پیش‌روی مجلس در سال 98 نسبت به دوره های قبل قرار است ایجاد شود، احراز هویت الکترونیکی به طور رسمی و قانونی است یعنی ملاک اینکه فرد رای داده یا خیر، تنها مهر شناسنامه نیست بلکه ثبت در سامانه هم موردنظر است یعنی اگر سامانه احراز هویتی که در تمام شعب نصب خواهیم کرد تایید کند که فردی قبلا رای داده و اجازه رای دادن ندارد حتی اگر شناسنامه فرد مهر نداشته باشد رای آن شخص گرفته نخواهد شد، این مهم ترین تغییری است که در انتخابات پیش رو در جهت الکترونیکی شدن در دستور کار قرار دارد.

در انتخابات پیش رو ما از تجهیزاتی استفاده خواهیم کرد که به تایید عزیزان در شورای نگهبان رسیده است، در این زمینه تا جایی که تجهیزات در اختیار داریم از آنها استفاده خواهیم کرد و در مواری که تجهیزات لازم را نداریم از رایانه استفاده می کنیم.

مشخصا در دو فرآیند اخذ و شمارش الکترونیکی آرا که همواره محل بحث است چطور؟

در رابطه با اخذ و شمارش آرا ما ماکسیسمم قادر به تجهیز حدود 10 هزار شعبه هستیم که البته برای این موارد باید عزیزان مان در شورای نگهبان به اقناع لازم برسند، تاکید می کنم که در این زمینه هیچ مشکلی به لحاظ فنی نداریم و از نظر ما سامانه ها امن بوده و مشکلی به لحاظ امنیت در دریافت رای، حفظ مخفیانه بودن و سایر مسایل مرتبط با فرآیند رای گیری استاندارد وجود ندارد با این حال باید کارشناسان شورای نگهبان را هم به اقناع برسانیم.

ما از سال گذشته جلساتی را با کارشناسان شورای نگهبان آغاز کردیم که همچنان ادامه دارد و پیشرفت های خوبی حاصل شده است، امیدواریم در این دوره با تایید شورای نگهبان بتوانیم انتخابات در چند حوزه را به طور کامل الکترونیکی برگزار کنیم که با مذاکرات صورت گرفته به این امر خوشبین هستم. امیدواریم کارشناسان شورای نگهبان به این اقناع برسند و ما بتوانیم مباحث فنی را با دوستان نهایی و در نهایت وارد فاز اجرا شویم.

اشاره کردید به اینکه قصد دارید ۱۰ هزار شعبه را تجهیز کنید علت اینکه در بقیه شعب این امکان وجود ندارد ضعف تجهیزات و مشکلات مالی است یا اجرای آن در محدوده ای مشخص برای شناسایی ایرادات؟

ببینید عرض نکردم ما می خواهیم 10 هزار شعبه را تجهیز کنیم بلکه ما برای 10 هزار شعبه ظرفیت داریم زیرا تجهیزات آن را تهیه کرده و در اختیار داریم، در انتخابات گذشته شوراهای اسلامی شهر و روستا هم این تجهیزات را به صورت موفق به کارگیری کردیم. البته با توجه به اینکه ناظر انتخابات شوراهای شهر و روستا مجلس شورای اسلامی است، آنها پذیرفتند که ما این کار را اجرایی کنیم و خوشبختانه خیلی هم موفق عمل کردیم.

اما در ارتباط با بحث انتخاباتی که شورای نگهبان ناظر آن است عزیران برخی از ابهامات را داشتند که در حال برطرف کردن آنها هستیم، ما به واسطه تجهیزات در اختیار ظرفیت تجهیز حداکثر ۱۰ هزار شعبه را داریم که البته نمی شود اسمش را پایلوت گذاشت بلکه اجرا در یک مرحله محدودتر است؛ با همه این تفاسیر منتظر نتیجه جلسات با شورای نگهبان هستیم تا در ارتباط با هر تعداد حوزه و شعبه مورد توافق، انتخابات را در آن شعب و صندوق ها الکترونیکی برگزار کنیم. به طور طبیعی اجرا در این مرحله پایه ای خواهد شد تا ما در دوره های آتی بتوانیم تمامی شعب را تجهیز کنیم.

ابهامات شورای نگهبان در چه زمینه‌هایی است، و اینکه گفته می شود امکان تقلب وجود دارد، آیا در انتخابات الکترونیک امکان تقلب وجود دارد؟

به هیچ عنوان امکان تقلب وجود ندارد، از نظر ما موضوع کاملا شفاف و مشخص است، دوستان شورای نگهبان مان هم در طراحی‌ها حضور داشتند البته من صحبتی نشنیدم که گفته شود امکان تقلب وجود دارد. عزیزان در شورای نگهبان تاکید داشتند که در بحث امنیت یکسری ابهامات دارند که با توجه به اینکه ما از آزمایشگاه های معتبر داخل کشور استفاده و برای تجهیزات مان گوهینامه اخذ کردیم آمادگی داریم که در آزمایشگاه مورد تایید شورای نگهبان تست های لازم را انجام دهیم. البته هم اکنون هم در همین مسیر هستیم، امیدواریم بتوانیم عزیران را درباره امن بودن تجهیزات متقاعد کنیم و اینکه هیچ مشکلی برای آرا به وجود نخواهد آمد.

ابهامات مورد نظر شورا نگهبان چیست؟

وقتی صحبت از تجهیزات الکترونیکی، سامانه و نرم افزار می‌ شود همیشه دغدغه های امنیتی وجود دارد که اعضای شورای نگهبان هم بحث های این چنینی را مطرح می کنند، البته ما هم برای رفع ابهامات ادله ای داریم که تجهیزات کاملا امن است و با توجه به اینکه تجهیزات اخذ و شمارش آرا به هیچ شبکه ای متصل نیست و کاملا آفلاین کار می کند و سیستم عامل و حتی مجموعه های مربوط به سامانه هایی که در این تجهیزات استفاده می شود کاملا بومی بوده و موارد امنیتی در آن لحاظ شده از نظر ما کاملا امن است که امیدواریم عزیزانمان در شورای نگهبان را متقاعد کنیم.

دور قبل چند شعبه به صورت کاملا الکترونیکی برگزار کردید؟

ما کل فرآیندها را در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در 139 شهر و 9644 شعبه به صورت کاملا الکترونیکی برگزار کردیم. یعنی مردم به جای گرفتن تعرفه کاعذی تعرفه الکترونیکی گرفتند و بقیه مراحل هم که از قبل به طور کاملا الکترونیکی بود و در نهایت با موفقیت انجام شد.

منبع: خبرآنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ استوری مسعود ریگی برای هواداران پرسپولیس

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ حرکت زیبای رسول خادم به مناسبت روز مرد

عکسی متفاوت از مسعود پزشکیان در سیستان و بلوچستان

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

دریافت مالیات از مدفوع دام‌ها!

آخرین اخبار از حداقل دستمزد کارگران ۱۴۰۴

فیلم/ بازدید سرزده و عجیب پزشکیان از وزارت ورزش

فیلم/ اتفاق عجیب لغو کنسرت شماعی‌زاده در لندن

فیلم/ لحظه فروریختن ساختمانی در بیروت بر اثر بمباران اسراییل

فیلم/ وضعیت وحشتناک نیروگاه زباله سوز نوشهر

ابوالفتح خان زند که بود؟/ پسر ارشد کریمخان زند را بشناسید

درآمد میلیاردی متکدی‌ها در این شهر

عکس/ دیدار دبیرکل ناتو با ترامپ

عکس/ خانه قوام الدوله بازمانده از دوره قاجار در تهران

افزایش میزان شیوع ویروس اچ پی وی در سایه سکوت و انکار؛ واردات واکسن چه شد؟

برنامه آسیایی پرسپولیس تغییر کرد

توهین فرماندار رامسر بعد از فرماندار انزلی به خبرنگاران

فیلم/ مرغ و گوشت گران شد، مردم تخم مرغ می‌خورند

وزیر ارتباطات: ر‌فع فیلترینگ در دست اقدام است

اینفوگرافی/ برتری ایران در تورم از کشور‌های حوزه خلیج فارس

عکس/ نفیسه روشن در کنسرت ناصر زینلی

سرنوشت عجیب مالک در فصل چهارم زخم کاری

شایعه سرقت مبالغ کمک به لبنان توسط یک طلبه

فیلم/ پارسا پیروزفر و لعیا زنگنه در ۳۰ سال پیش

تصاویر هوش مصنوعی از واکنش نتانیاهو به حکم دستگیری

خط و نشان سخنگوی سپاه برای اسرائیل

هشدار هواشناسی نسبت به افزایش آلودگی هوای تهران

آتش‌سوزی عمدی در گنبدخانه صفوی امامزاده جزن صالح دامغان

عکس/قیمت عجیب خانه‌های ویلایی در ونک ۶۰ سال قبل

حادثه رانندگی برای استاندار مرکزی

ترفند جدید کلاهبرداری به اسم مامور پست

اینفوگرافی/ نرخ تورم آبان‌ماه به تفکیک دهک‌ها

غروب زیبای خورشید در ساحل خلیج فارس

هزینه حج تمتع سال آینده ۲۱۰ تا ۲۵۰ میلیون

گزارش بورس امروز شنبه ۳ آذرماه ۱۴۰۳

عکس/ خواننده ماکان بند مهمان نمایش بهاره رهنما

فیلم/ صدور مجوز واردات خودرو برای جانبازان بالای ۵۰ درصد

فرونشست زمین به قم رسید

اینفوگرافی/ کدام رئیس جمهور در آمریکا بیشتر ایران را تحریم کرد؟

بیوگرافی جذاب حامد بهداد؛ از بازیگری تا خوانندگی + عکس

بازگشت ترامپ و دیپلماسی پنهان تروییکای اروپا؛ ۳ کشور عضو برجام به دنبال بازگشت کمپین فشار حداکثری علیه ایران

دریافت هرگونه مبلغ مازاد بر اصل و کارمزد در معاملات فروش ارز در نیما، غیرمجاز است

۵۸ درصد تصادفات شبانه به علت خاموشی معابر است

۱۲ درصد مرگ و میر در ایران ناشی از آلودگی هوا

جزئیات تازه از نحوه قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان

عکس/ ژست خاص فردین، نصرت و ملک مطیعی کنار هم حدود ۵۰ سال پیش

عکس/ بهروز وثوقی و کهنمویی در نمایی از یک فیلم حدود ۵۰ سال پیش

پرداخت پول برای ثبت مهریه اجباری شد

عکس/ خیابان فردوسی در دوران قاجار چگونه بود؟

خبر بد برای استقلال پیش از بازی با پاختاکور

عکس/ ژست عاشقانه زن و شوهر ایرانی عهد قاجار

ارزان‌ترین سواری داخلی؛ ۴۴۵ میلیون + جدول

تصویری از مرداب زیبای بندرانزلی در دوره قاجار

فرماندار بندر انزلی برکنار شد