اقتصاد۲۴ - غلامرضا منوچهری در سومین همایش تخصصی معرفی فرصتهای سرمایه گذاری منطقه آزاد قشم در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی اظهار کرد: با ساخت مخازن جدید ذخیره سازی نفت در سواحل خلیج فارس و دریای عمان در کنار صرفه جویی ارزی حاصل از کاهش هزینههای دموراژ کشتیهای نفتکش، قدرت چانهزنی فروش و صادرات نفت ایران هم افزایش میدهد ضمن آنکه ریسک تولید نفت کشور در دورانی که بازار با نوسانهای مختلفی دست و پنجه نرم میکند به شدت کاهش خواهد داد.
بیشتر بخوانید: اقدامات مهمی در زمینههای نفت و گاز و صنعت در سالهای گذشته در قشم انجام شده است
منوچهری، با اشاره به تنوع پایانههای صادرات نفت و گاز در سواحل خلیج فارس تاکید کرد: بر اساس قانون برنامه ششم توسعه باید حدود ۱۰۰ میلیون بشکه ظرفیت ذخیره سازی نفت خام در ایران ایجاد شود که هم اکنون نیمی از این برنامه یعنی معادله ۵۷ میلیون بشکه ظرفیت ذخیره سازی نفت در سواحل و بنادر جنوب کشور ایجاد شده است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت با اشاره به سرمایهگذاری ۱۲۰ میلیون دلاری برای ساخت و بهرهبرداری ۳.۶ میلیون بشکه ظرفیت ذخیره سازی نفت خام و فرآوردههای نفتی در جزیره قشم، تبیین کرد: در راستای اجرای سیاستهای قانون برنامه ششم توسعه ساخت فاز دوم مخازن ذخیره سازی نفت در قشم با ظرفیت ۳.۵ میلیون بشکه و سرمایه گذاری ۱۳۰ میلیون دلاری در دستور کار قرار گرفته است.
منوچهری همچنین از ساخت خطوط جدید انتقال نفت و گوی شناور در سواحل جزیره قشم خبر داد و افزود: در جزیره قشم از پتانسیل پتانسیل ساخت میلیون بشکه ظرفیت ذخیره سازی نفت برخوردار بوده که اتصال با آبهای آزاد، مجاورت با هاب پالایش نفت و میعانات گازی در بندرعباس، قرارگرفتن در تنگه استثنایی هرمز، امکان پهلوگیری کشتیهای نفتکش غول پیکر و ... میتواند این جزیره را به یک هاب ذخیره سازی نفت و فرآوردههای نفتی در خلیج فارس تبدیل کند.
وی با بیان اینکه هم اکنون ظرفیت معادل ذخیره سازی ۱۵ روز تولید نفت در پایانههای نفتی ایران ایجاد شده است، تاکید کرد: بر اساس استانداردهای روز جهان متوسط ظرفیت ذخیرهسازی نفت در کشورهایی همچون ایران باید بین ۳۰ تا ۶۰ روز باشد که توجه به ظرفیت موجود ساخت مخازن جدید ذخیرهسازی نفت خام ضروری به نظر میرسد.
سومین همایش تخصصی معرفی فرصتهای سرمایهگذاری قشم در حوزه نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی، باهدف ایجاد ترغیب ملی برای اتکا به دانش مهندسی و توان اجرایی کارشناسان و متخصصان کشور، پیشبرد سریعتر امور و فعالیتهای توسعهای در منطقه آزاد قشم در ۲۰ بهمن ماه ۱۳۹۹ به میزبانی منطقه آزاد قشم با حضور مقامات، مسوولان و صاحبنظران این حوزه آغاز به کار کرد.
گفتنی است، قشم بهعنوان بزرگترین جزیره خلیجفارس، دارای مزایا و ذخایر نفت و گاز عظیمی برای جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی است، ازاینرو، سازمان منطقه آزاد قشم در راستای سیاستهای اقتصاد مقاومتی موردنظر مقام معظم رهبری و برنامههای دولت، بهمنظور سهولت در سرمایهگذاری در حوزه نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی به دنبال رفع موانع و ایجاد تسهیلات برای رونق و پیشرفت حداکثری منطقه است.