تاریخ انتشار: ۱۹:۰۹ - ۲۳ خرداد ۱۴۰۰

زاکانی: باید انحصار در خودروسازی شکسته شود

زاکانی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت که باید انحصار در خودروسازی شکسته شده و بازار رقابتی ایجاد شود. همچنین مفسده و فساد اقتصادی را در این عرصه ریشه کن کرد.

صحبت های زاکانی درباره خودروسازی

اقتصاد ۲۴ - علیرضا زاکانی در برنامه با نخبگان از شبکه ۴ سیما درباره راهکارهایش برای مقابله با تحریم‌ها اظهار کرد: تحریم ابزار و امکانی است که آمریکا از آن نخواهد گذشت. همانطور که از ابتدای انقلاب به خصوص بعد از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا تحریم‌ها را شروع کرد و ادامه داد و هر روز ابعاد آن بیشتر شود. از تحریم به عنوان ابزاری در جنگ اقتصادی استفاده شده تا فروپاشی درونی را رقم زند.

وی افزود: رویکرد اصلی برای مقابله با تحریم‌ها خنثی سازی تحریم و توجه به ظرفیت‌های داخلی است. اساس بر جهش تولید بوده تا بتوان از فشار تحریم‌ها مصون باشیم وگرنه این امید که دشمن تحریم‌ها را بر می‌دارد، درست نیست.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه تحریم‌ها تنها ۲۰ درصد بر کشور اثر گذاشته است، گفت: مشکلات کشور ناشی از بی ارادگی و بی عملی دولت است. ما دچار خودتحریمی هستیم. آنقدر خودمان را تحریم کردیم که دیگران روی ما اثر گذاشتند.

زاکانی درباره راهکارهایش برای ایجاد ثبات اقتصادی گفت: دولت‌ها پیش از این برای اداره خود متکی به نفت بودند. در دولت فعلی به دلیل متزلزل شدن اتکاء به نفت اداره دولت مبتنی بر تورم شد. یعنی دولت دست در جیب مردم کرد تا از طریق آن بتواند خود را اداره کند. راه درست برای ایجاد ثبات اقتصادی توجه به تولید در داخل کشور است. دولت باید خود را از مقابل تولید کننده برداشته و دست تولید کننده را بگیرد. همین اتفاق هم باید در بازار سرمایه بیفتد. یعنی دولت به جای تقویت بازار سرمایه شرایط را به سمتی برد که سال گذشته ۳۰۰ هزار میلیارد تومان از بازار سرمایه برای اداره خود بیرون کشید.

زاکانی درباره راهکارهایش جهت تقویت قدرت خرید مردم تاکید کرد: متاسفانه در کشور در دو نوبت یعنی دهه ۷۰ زمان دولت سازندگی و در دولت فعلی تورم بالای ۴۹ درصد تجربه شد. بطوریکه امروز جزء پنج کشوری هستیم که تورم بالای ۲۵ درصد را داریم. این یک لکه زشت بر پیشانی ماست که دولت با ناکارآمدی اش تورم را به مردم تحریم کرد. از سال ۹۰ تا ۹۸ قدرت خرید مردم ۳۴ درصد کم شده، این یعنی اگر در هشت سال آینده حتی هشت درصد رشد اقتصادی هم وجود داشته باشد تازه قدرت خرید مردم به سال ۹۰ بر می‌گردد.

وی درباره چگونگی حفظ قدرت ایران در منطقه گفت: توجه به ظرفیت‌های منطقه و تکیه بر ملت و امکانات داخلی می‌تواند باعث شود که ما قدرت منطقه باشیم. موضوعی که در دولت فعلی به آن توجهی صورت نگرفت. به گونه‌ای که حل مشکلات داخلی را در خارج پیگیری کردند.


بیشتر بخوانید: توضیحات ستاد زاکانی درباره مسئولیت همسر وی


این نماینده مجلس شورای اسلامی درباره موضوع واگذاری بنگاه‌های دولتی به بخش خصوصی نیز اظهار کرد: در واگذاری‌ها جنایت بزرگی در کشور رخ داد. در سه دهه گذشته دولت‌ها یاد گرفتند با واگذاری خودشان را اداره کنند که در این ایام واگذاری با مفسده همراه بود. عملا سرمایه‌های دولت به جای کارآمدی به سلسله عناصر کاسبی داده شد که شناختی بر کار و آن حوزه نداشتند، به همین دلیل کارخانه را اوراق و کارگران را بیرون کرده و زمین را فروختند و یک شبه راه ۱۰۰ ساله را رفتند. واگذاری غلط و عدم شفافیت و فساد و تعارض منافع، وضعیت را به گونه‌ای پیش برد که کشور را بر باد داده است. با استناد به اصل ۴۹ قانون اساسی دولت می‌تواند حقوق ملت را استیفا کند.

زاکانی در ادامه خاطرنشان کرد: بار‌ها به دلیل موضوع واگذاری‌ها به دادگاه رفته که نمونه آن قضیه سایپا و پتروشیمی بود که از حقوق مردم دفاع کردم، در مجلس هم تحقیق و تفحصی تنظیم شده که آن را دنبال می‌کنم. باید تنه‌های قطور فساد ریشه کن شود، چون در کشور یک مشت مفت خور امکانات مردم را می‌برند و سهم برخی در دولت و مجلس و دستگاه قضا را هم تعیین می‌کنند. باید با گردن کلفت‌ها مقابله کرد.

وی در بخش دوم این برنامه در تشریح برنامه‌ها و اولویت‌های اقتصادی دولت خود به چهار رویکرد اقتصاد مدیریت، فرهنگ و اجتماع، سیاست و امنیت و سیاست خارجی اشاره و خاطرنشان کرد: ۷۵ درصد اقتصاد ما دولتی است، لذا در وهله اول برنامه ام اصلاح دولت است. دولت باید در خدمت مردم باشد، نه اینکه مقابل مردم بایستد. این فاجعه‌ای است که دولت آقای روحانی ایجاد کرده و از تورم دولت ارتزاق کرد. اگر قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده به خاطر همین رویکرد است.

وی مواجهه با فساد را به عنوان رویکردش جهت تحول در اقتصاد مدیریت عنوان و تصریح کرد: دوران بزن در رو و بخور در رو تمام شده است. ما اساس کار را بر مانع زدایی و پشتیبانی جهت جهش تولید قرار داده و این کار از طریق بانک مرکزی و سوق دادن منابع مالی به تولید کنندگان خواهد بود، نه مثل شرایط فعلی که ۱۱ نفر در کشور ۹۰ هزار میلیارد تومان معوقه بانکی دارند، چرا در مقابل این افراد کوتا می‌آیند؟

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری راهکار دیگرش را تمرکز زدایی و توزیع امکانات به شهرستان‌ها و دادن اختیارات به آن‌ها بیان کرد و افزود: طبق برنامه‌های سوم، چهارم، پنجم و ششم توسعه تمرکز زدایی باید صورت گیرد. این کار را انجام ندادند، چون نمی‌خواستند و فکر می‌کردند می‌توانند به جای همه فکر کرده و عرضه دارند کار همه را انجام دهند، اما دیگر دوران منفعت طلبی تمام شده و دوران خدمت به مردم شروع شده است.

وی با تاکید بر اینکه ثروت را به صورت عادلانه در کشور توزیع می‌کند افزود: ما یاد گرفتیم به مردم نامردی نکرده و در مقابل نامردی بایستیم. فتوت در خون ایرانیان است، نمی‌دانم عده‌ای سر کدام سفره بزرگ شده اند که به گونه‌ای دیگر رفتار می‌کنند.

زاکانی در ادامه با بیان اینکه همواره مجلس را در راس امور دانسته و همین نگاه را در آینده خواهد داشت، گفت: برای جهش تولید یک لایحه دو فوریتی به مجلس می‌دهیم تا ظرف سه ماه مقررات زدایی صورت گیرد. بزرگترین مشکل از سال ۸۵ بی ثابتی سیاست هاست که باید این روند اصلاح شود.

زاکانی با انتقاد از سهم ناچیز واردات از کشور‌های منطقه و اوراسیا درباره برنامه اش در خصوص نظام توزیع، اعلام کرد: دولت‌ها قدر تجارب گذشته را نمی‌دانند. از سال ۵۰ تا ۸۱ تعاونی‌های شهر و روستا وجود داشتند که بعد از آن منحل شدند. بنده ساز و کار‌های مدنی و نهادسازی نوین را در دستور خواهم داشت تا شفافیت در تولید و توزیع آن برقرار باشند. متاسفانه عده‌ای فکر می‌کنند که کشور را می‌توان با چرتکه اداره کرد. این انجماد مغزی باعث شده کشور را با سر به زمین بزنند که بارزترین نمونه آن در نحوه تامین پول و نهاده‌های دامی است.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری درباره برنامه اش در خصوص خودرو، گفت: در خودروسازی انحصار در دو شرکت ایجاد شده که ۱۰۰۱ مشکل به وجود آمده است. باید انحصار در خودرو شکسته شده و بازار رقابتی ایجاد کرد. همچنین با فساد در آنجا مقابله نمود. چون شرایط اکنون به گونه‌ای است که میزان فوتی‌های ما در جاده‌ها بیشتر از تعداد شهدا در زمان جنگ است.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در توضیح برنامه اش در حوزه سیاست و امنیت اظهار کرد: می‌خواهیم در کشور مردم آقا باشند، نه اینکه مثل شرایط فعلی یک عده مفت خور و گردن کلفت حضور داشته که وضعیت زندگی مردم را به اینجا کشانده اند. اساس بر این است که مردم در میدان حضور داشته و رفاه به آن‌ها برگردد.

وی در پایان در توضیح برنامه اش جهت تحول در سیاست خارجی اظهار کرد: سیاست خارجی باید در خدمت اقتصاد، اجتماع و فرهنگ باشد، دیپلماسی هوشمندی را تدوین کرده که با کشور‌های اطراف و با نگاه به جهان اسلام، شرق و نگاه درست به غرب می‌باشد. همچنین تعامل با ایرانیان خارج از کشور و زمینه سازی جهت سرمایه گذاری آن‌ها در داخل را نیز مد نظر داریم.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

عکس/ توییت جنجالی ایلان ماسک درباره حمله اسرائیل به ایران

ریزپرنده چیست؟

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های رنو در بازار امروز + جدول

قیمت ماشین های لوکس لکسوس در بازار ایران + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

عکسی از روناک سریال «نون خ» با یک استایل متفاوت

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت مرغ، گوشت سفید و تخم مرغ در بازار + جدول

عکس/ خرید سفره عقد و عروسی نفیسه روشن

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه پارسیان امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

عکس/استوری متفاوت زهرا داوودنژاد در روز تولدش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

درآمد دولت از مالیات در سال ۱۴۰۲

خبر فوری وزیر کار درباره افزایش حقوق کارگران

هزینه عملیات وعده صادق چقدر بود؟

علت استارت نخوردن خودرو چیست؟

صف طولانی تعمیر خودرو‌های مردم/ بی‌کیفیت‌ترین قطعات چینی به ایران می‌آیند؟

هشدار جدی میرسلیم به دولت رئیسی درباره فساد+ عکس

تصمیم مهم سرمربی پورتو در مورد مهدی طارمی

دعوای هادی چوپان با رئیس فدراسیون پرورش اندام

فرهاد مجیدی به لیگ برتر برمی‌گردد؟

اعلام آمار نهایی داوطلبان نوبت دوم کنکور ۱۴۰۳

عکس/حال خوب دریاچه ارومیه

فیلم/ چالش جالب هواداران دختر استقلالی در ورزشگاه آزادی

فیلم پربازدید از جشن تولد دختر کریستیانو رونالدو

ریخت‌وپاش نجومی در پتروشیمی بندر امام

سرنوشت سینما آزادی چه شد؟

عکس/ سفره کارگران در سال جدید کوچک‌تر شد

جزییات افزایش کرایه‌ حمل و نقل عمومی پایتخت

قیمت جدید روغن مایع امروز ۱ اردیبشهت ۱۴۰۳+ جدول

آمادگی نهاد وکالت برای همکاری با دولت در دو محور آموزشی و پژوهشی/ آماده دفاع از کشور در مجامع حقوقی بین‌المللی هستیم

فیلم/جدیدترین وضعیت دریاچه ارومیه

خرید جت خصوصی برای عموم آزاد است

عکس/زیبایی بهار در دیواندره کردستان

قیمت گوشت گوسفندی امروز ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳+ جدول

خواهر زن علی اوجی کیست؟ + عکس

ماجرای خواستگاری مازیار لرستانی از رابعه اسکویی حقیقت دارد؟

این جیلی، خودرو ارزنده‌ای است! + عکس

کاهش میلیونی قیمت سکه در بازار

جزییات طرح یارانه‌ای دولت برای کودکان

جشن هزار دف پالنگان

قرص لاغری ناف، هیچ مبنایی ندارد

استایل جذاب و ورزشکاری بهنوش طباطبایی + عکس

غیبت یک پرسپولیسی در جام حذفی

قیمت دلار؛ از آرامش سیاسی تا ورود بازارساز

گزارش بورس امروز شنبه یکم اردیبهشت ۱۴۰۳

عملکرد وزیر اقتصاد در زمینه جبران کسری بودجه

سهم یورو در سوئیفت کاهش یافت

تایید طلاق مهدی قائدی و همسرش؛ تمام اموال به ستاره رسید!

دلیل بی توجهی به سیل در ایران چیست؟

رونمایی سام درخشانی از خانه لاکچری اش + عکس

فوتبالیستی که مالش را به زنش باخت

احضار مدافع خاطی پرسپولیس به کمیته انضباطی

وعده جدید درویش به پرسپولیسی‌ها

فیلم/ سورپرایز ملیکا رسولی، دختر کاراته‌کای زنجانی برای علی دایی

میزان دستمزد کارگران در کشورهای خاورمیانه

نرخ رهن در بازار مسکن تهران نجومی شد + جدول

معاف شدن بازنشستگان از همسان سازی حقوق!

جدیدترین قیمت مسکن در شهرک غرب و منطقه ۲ تهران + جدول

افزایش ۴۰ درصدی اجاره بها و تورم تاریخی که می‌رسد

فیلم/ماجرای پرسه‌زنی یک دسته گرگ در تهرانپارس

علت افزایش قیمت‌ مواد غذایی در ابتدای سال چیست؟