تاریخ انتشار: ۰۹:۴۷ - ۲۳ شهريور ۱۴۰۰

اصرار دولتی‌ها بر بازگشایی حضوری مدارس

در حالی که دولت اعلام کرده که تا پایان مهرماه باید آموزش حضوری در مدارس از سر گرفته شود، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که والدین حتی به شرط واکسیناسیون فرزندانشان هم حاضر به آموزش حضوری نیستند.

بازگشایی حضوری مدارس

به گزارش جامعه ۲۴-   مدارس در سال تحصیلی جدید حضوری‌اند یا مجازی؟ موضوعی که مدت‌ها است نقل خبری رسانه‌ها است و هر روز از مدیران وزارت آموزش و پرورش گرفته تا نمایندگان مجلس، اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا و کارشناسان درباره آن اظهار نظر کرده و هرکدام واکنش‌های متناقضی دارند. در ابتدا ستاد ملی مقابله با کرونا با تصمیم وزیر سابق آموزش و پرورش برای بازگشایی مدارس مخالفت کرد و بعدا اعلام کرد که دانش‌آموزان باید کیف‌ها خود را برای رفتن به مدرسه آماده کنند.

استدلال مسوولان برای آغاز حضوری سال تحصیلی افت سطح سواد و آموزش به ویژه در مقطع ابتدایی است، به اضافه اینکه در سال‌های کرونایی تحصیل، آمار‌ها حاکی از وجود بیش از سه میلیون بازمانده از تحصیل دارد که به هر نحوی نتوانستند شرایط آموزش آنلاین را برای خود مهیا کنند و یا در صورت مهیا کردن نیز، با آموزش مجازی کنار بیایند. بخش زیادی از جاماندگان از تحصیل در مناطق محروم زندگی می‌کنند اگر هم والدین‌شان تمایل نداشته باشند، درس بخوانند باید به تحصیل برگردند.

مسوولان برای بازگرداندن دانش‌آموزان به کلاس‌های درس حضوری وعده واکسیناسیون دانش‌آموزان را می‌دهند به طوری‌که سخنگوی جمعیت هلال احمر روز یکشنبه اعلام کرد که؛ اوایل مهرماه حدود ۱۰ میلیون دوز واکسن کرونا برای دانش‌آموزان و افراد زیر ۲۰ سال وارد و فرآیند واکسیناسیون آن‌ها توسط وزارت بهداشت انجام خواهد شد. در مقابل بررسی ها نشان می‌دهد؛ بسیاری دیگر از والدین نیز حتی با وجود افت تحصیلی حاضر نیستند تا زمانی که فرزندان و خودشان واکسینه نشده‌اند، آموزش حضوری را آغاز کنند.


بیشتر بخوانید:  احتمال بازگشایی مدارس از پایان مهرماه


نجمه صادقی‌نژاد، فعال صنفی و معلم کلاس دوم ابتدایی در منطقه ۷ تهران در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا خانواده‌ها موافق آموزش حضوری هستند یا خیر می‌گوید: سال گذشته نیز وزیر وقت آموزش و پرورش بار‌ها بر آموزش حضوری در سال تحصیلی تاکید کرد، اما از آنجایی که حتی واکسیناسیون بزرگسالان و کادر درمان نیز آغاز نشده بود، کاملا شواهد حاکی از آن بوده که خانواده‌ها به هیچ عنوان فرزندانشان را به مدرسه نخواهند فرستاد.

او ادامه می‌دهد: دراین موضوع شکی نیست که بچه‌ها در آموزش غیرحضوری صدمه دیدند. پیش از شیوع کرونا برای مثال معلم مسوولیت آموزش ۴۰ دانش‌آموز را برعهده گرفته و بر آن‌ها نظارت می‌کرد، حالا علاوه بر نظارت حضوری معلم، هر خانواده نیز مسوول آموزش فرزند خود شده، اما باز هم خروجی مناسب نیست. به اضافه اینکه معتقدم تمام همکاران نیز در آموزش مجازی همانند آموزش حضوری آنطور که باید انرژی نگذاشته و پیگیر نیستند. در مقابل همه والدین و دانش‌آموزان نیز توجهی به تعلیم و آموزش ندارند.

این معلم مقطع ابتدایی اضافه می‌کند: برخی از خانواده‌ها با من تماس می‌گیرند و می‌گویند فرزندانشان کلاس سوم ابتدایی رفته، اما هنوز در ادا کردن کلمات و یا خواندن آن‌ها مشکل دارد، زیرا دو سال تحصیلی مهم، یعنی کلاس اول و دوم را مجازی گذرانده است و درعین حال والدین نیز انرژی برای آموزش دانش‌آموز صرف نکرده است.

صادقی‌نژاد می‌گوید: با اینهمه، اما زمانی که با خانواده‌ها درباره آموزش حضوری صحبت می‌کنیم به جز مواد محدودی که موافق آموزش حضوری هستند به دلیل کلافه شدن از حضور بچه‌ها در خانه و یا چالش‌های یادگیری، مابقی اعلام می‌کنند تا زمانی که دانش‌آموزان و خانواده‌ها همزمان واکسینه نشوند، اجازه حضور به فرزندانشان در مدرسه نخواهند داد. استدلالشان این است که حتی اگر بچه‌ها واکسینه شده و در خطر نباشند، می‌توانند ناقل بوده و اعضای خانواده خود و دیگران را درگیر کنند.

این فعال صنفی با اشاره به چالش‌های معلمان در بازگشایی مدارس نیز می‌گوید: برخی از مسوولان از باز شدن مدارس به صورت شیفتی خبر می‌دهند. موضوعی که ممکن است با توجه به شرایط آموزشی کشور قابل اجرا نباشد. کتاب‌های درسی بسیار سنگین و مفصل هستند و اگر بنا باشد در هر شیفت یک قسمت از کتاب به تعداد محدودی آموزش داده شود، معلم فرصت نمی‌کند کتاب را تمام کند.

او ادامه می‌دهد: با این شرایط معلم باید هم آموزش حضوری و شیفتی داشته باشد و هم آنلاین. این در حالی است که برخی از معلمان نیز خود بچه کوچک داشته که باید در مهدکودک بگذارد و هنوز تکلیف مهدکودک‌ها مشخص نیست و از طرفی معلمانی که بچه مدرسه‌ای دارند نیز خود متحمل بار دیگری هستند.

صادقی‌نژاد با بیان اینکه در آموزش مجازی باید والدین در کنار دانش‌آموزان باشند، می‌گوید: بنده و بسیاری از همکاران در جریان آموزش مجازی با افت تحصیلی دانش‌آموزانشان روبرو نشده‌اند، زیرا هم معلم پیگیر بوده و هم برخی از والدین یا با اجبار مدرسه و یا خودشان پیگیر تحصیل فرزندانشان بوده‌اند. اگر به هر دلیلی شرایط آموزش حضوری حتی در پایان مهر نیز مهیا نشد، چاره‌ای نیست که والدین برای آموزش دانش‌آموزان خود تلاش بیشتری بکنند. به اضافه اینکه شرایط برای تحصیل بازماندگان از تحصیل در مناطق محروم و یا افرادی که توانایی تامین امکانات آموزش مجازی را ندارند، از سوی دولت و آموزش و پرورش با دقت و توجه بیشتری پیگیری شود.

این معلم با اشاره به تدارک سایر کشور‌ها برای بازگشایی مدارس در دوران کرونا، تاکید می‌کند: بررسی‌ها نشان می‌دهد مدارس در بسیاری از کشور‌های دنیا یا به طور کامل بسته هستند و یا با اعمال محدودیت‌های شدید بهداشتی به صورت محدود باز شده و همزمان در صورت بروز شرایط حاد، بسته خواهند شد. در نتیجه معتقدم تا زمانی که واکسیناسیون حداکثری در هر کشوری عملیاتی نشود عملا بازگشایی مدارس غیرممکن خواهد بود و چاره‌ای نیست که آموزش مجازی چهره جدی‌تری به خود بگیرد.

در مقابل اظهارات معلمانی همچون صادقی‌نژاد، سرپرست وزارت آموزش و پرورش در آخرین اظهاراتش تاکید کرده که «با توجه به سیاست‌های رئیس جمهور و ستاد مقابله با کرونا، بازگشایی مدارس در دستور کار آموزش و پرورش قرار داد.» او گفته؛ «زمینه حضور کم دغدغه و تدریجی دانش آموزان را طراحی کرده‌ایم که در یک تا دو روز آینده ابلاغ می‌کنیم.» همچنین عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز دیروز اعلام کرد که «بازگشایی مدارس به صورت فراگیر تابع واکسیناسیون اولیای دانش آموزان و معلمین به صورت کلی خواهد بود، با توجه به قول وزیر بهداشت پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان مهر ماه این واکسیناسیون به صورت همگانی انجام شود.»

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

عکس/ طرفداری شیلا خداداد از تتلو!

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

علائم مهم این سرطان گوارشی شایع چیست؟

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

فیلم/ دلیل جدایی المیرا شریفی‌مقدم از شبکه خبر افشا شد

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

عکس/تصویر جنجالی مصاحبه سفیر ایران با مجری زن تلویزیون باکو

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه پارسیان امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اثر خیره‌ کننده برندگان مسابقات عکاسی طبیعت در سال ۲۰۲۴

عکس/ ست الهام حمیدی و همسرش در کنسرت

تصویری عاشقانه از بازیکن سابق پرسپولیس و همسر جذابش

معرفی مرسدس بنز G کلاس با پیشرانه شش سیلندر هیبرید

تولید پژو پارس در سال جدید از سر گرفته می‌شود؟

قیمت روغن مایع به این رقم رسید + جدول

بازدهی صندوق‌های سرمایه گذاری بورس بررسی شد

عکس/ استوری احساسی سردار آزمون با دخترش

مدت زمان تحویل کارت‌های سوخت کاهش می‌یابد

روایت حسن روحانی از «صبح جمعه» گرانی بنزین

دلار در یک هفته چقدر بازدهی داشت؟

بازدهی بازار طلا در یک هفته گذشته

شرکت چینی BOE احتمالاً نمایشگر آیفون SE ۴ را تولید می‌کند

عکس/حمله تسنیم به سفیر ایران در باکو به دلیل عکس با خانم مجری!

«سلطان رمزارز» جهان به ۲۵ سال حبس محکوم شد!

یک مسئول سابق: صدیقی از من خواسته بود ملک بهزیستی همجوار باغ ازگل را هم به او بدهیم!

عکس/ امضای جهانبخش بر پای شکسته دختر هوادار

بازداشت فرزند حمید نوری در سوئد + عکس

عکس/ اولین نماینده عربستان در مسابقه دختر شایسته جهان

ثبت رکورد جدی در قیمت حواله خودرو‌های جانبازان!

حذف شرکت‌های ایرانی از بازار عراق

داعش برای عملیات «گرگ تنها» در خاک اروپا فرمان داد!

یک قانون جدید برای صدور پایان کار ساختمان

بهترین ارز‌های دیجیتال برای سال ۲۰۲۴

قیمت طلا به ریل تعادلی خود بازمی‌گردد؟

فیلم/ ادعای جدید امیرحسین ثابتی علیه لاریجانی در شبکه افق

آندرتیکر، ستاره کشتی کج جهان وارد ایران می‌شود؟

فیلم/ دلیل جدایی المیرا شریفی‌مقدم از شبکه خبر افشا شد

حذف کاظم صدیقی از سخنرانان شب قدر دانشگاه امام صادق + عکس

سایه سنگین حادثه تروریستی مسکو بر روابط روسیه و بوسنی/ تشدید کش مکش های قومیتی؟

علی قنبری، اقتصاددان: فعالیت اقتصادی در گرو داشت ارتباطات خاص/ اقتصاد کشور در سال ۱۴۰۲ نه شفاف بود و نه آزاد

سکوت اژد‌های زرد در دریای سرخ؛ نگاهی به موضع چین در قبال انصارالله/ دلیل صبوری پکن چیست؟

واگویه‌های جامعه در نوروز ؛ مردم را سر کار گذاشتند/همه‌چیز بهم ریخته است و همه بریده‌ایم/ فریادها به گوش دولت می‌رسد؟

دعای روز هجدهم ماه رمضان + معنی و تفسیر

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP

اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۳ با بحران هایش چه خواهد کرد؟/ فقر امسال تشدید خواهد شد/ هزینه اختلاس‌ها را طبقات متوسط و ضعیف جامعه می‌پردازد

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

بهترین زمان خرید دلار

هفت ماده غذایی مفید برای مبتلایان به نارسایی قلبی

این دمنوش‌ها را در ماه رمضان حتما بنوشید