تاریخ انتشار: ۱۶:۳۰ - ۰۴ مهر ۱۴۰۰

ماجرای ۴ ماه معوقات حقوق کارگران شهرداری کوت عبدالله چیست؟

اینبار نوبت به کارگران شهرداری کوت عبدالله از توابع استان خوزستان رسیده است که گرفتار معقوقات حقوقی شوند. این گزارش به جزئیات مشکلات این گروه از کارگران اختصاص دارد.

ماجرای ۴ ماه معوقات حقوق کارگران شهرداری کوت عبدالله چیست؟

به گزارش جامعه ۲۴، کارگران در گوشه گوشه کشور شرایط نامناسبی را تحمل می‌کنند، هر قدر تورم بیشتر می‌شود شرایط پرداخت حقوق این گروه هم نامساعدتر می‌شود. حالا هم این کارگران شهرداری در شهر بسیار کوچک کوت عبدالله از توابع استان خوزستان هستند که ۴ ماه است حقوقی دریافت نکرده‌اند. آن‌ها حتی حقوق آذر و دی ۹۹ و عیدی شب عید خود را نیز در تیر ماه و پس از اعتصابی جدی دریافت کردند.

این کارگران هر بار چند ماه به چند ماه دست خالی مانده و شرمنده زن و بچه می‌شوند، حالا این روز‌ها هم با وجود گرانی‌های کمرشکن و در شرایطی که دریافت به موقع حقوق‌های حداقلی تکافوی مخارج را نمی‌دهد و در آستانه بازگشایی مدارس بار دیگر این کارگران ۴ ماه است که به حال خود رها شده و پیمانکار و شهرداری که بعید است صندوق‌هایشان خالی باشد در قبال پرداخت حقوق این افراد احساس مسئولیت نمی‌کنند.

کارگران کار به موقع می‌کنند و انتظار دریافت به موقع حقوق خود را دارند، اما ظاهرا پیمانکار و شهرداری اینطور فکر نمی‌کنند، پرداخت حقوق حداقلی این افراد آنچنان برای شهرداری غیرممکن و اعتراضات آن‌ها چنان گران آمده است که شهرداری کوت عبدالله به جای دلجویی از این افراد روز‌های اعتصاب و اعتراض آن‌ها را غیبت محسوب کرده و از پرداخت حقوق این روز‌های این افراد اجتناب می‌کند گرچه که باقی‌مانده روز‌های کارکرده را نیز تاکنون پرداخت نکرده است. اما ظاهرا برای کارمندان اداری شهرداری و پیمانکار شرایط متفاوت بوده و حقوق واریزی به آن‌ها قابل توجه است.


بیشتر بخوانید: فیلم/ شرط شهردار کابل برای برگشت زنان به محل کارشان در شهرداری


واریز مبالغ کلان به حساب کارمندان ساده پیمانکار شهرداری کوت عبدالله

یکی از کارگران معترض که نزدیک به ۲۰ سال است با شهرداری کوت عبدالله همکاری می‌کند در این باره به جامعه ۲۴ می‌گوید: «ما ۵۰۰ نفر کارگر در شهرداری کوت عبدالله هستیم که این تعداد از کارگران شیفت روز مسئول رفت و روب شهر و کارگران شیفت شب نیز مسئول حمل زباله هستند. کارفرما حقوق ماه‌های خرداد، تیر، مرداد و شهریور را پرداخت نکرده است. ما همه جا مراجعه کردیم تا حقمان را بگیریم حتی استانداری هم رفتیم، اما مسئولان کوت عبدالله گوششان بدهکار نیست و پیگیری‌ها برای ما چاره‌ساز نبوده است.»

«شورای شهر کوت عبدالله هم به ما پاسخ داده که ما تازه سر کار آمده‌ایم و از اول مهر می‌توانیم مطالبات شما را پیگیری کنیم. ما گفتیم آیا ما این ۴ ماه را مفتی کار کرده‌ایم گفتند نه ما پیگیری می‌کنیم. ما خرداد به دلیل همین عدم پرداخت حقوقمان در آذر و دی ۹۹ و سنوات و عیدی شب عید ۸ روز و تیر ماه ۲۰ هم هم روز اعتصاب کردیم، تا اینکه در نهایت معوقات‌مان در تیر ماه پرداخت شد، اما این ۲۰ روز را برای ما غیبت رد کردند و بیمه‌مان را ۱۰ روز رد کردند. از نظر حقوقی هم می‌گویند فقط ۱۰ روز کار برایتان حساب می‌کنم که همین هم تا به حال پرداخت نشده است، یعنی حقوق این ۴ ماه اخیر را به ما نپرداختند.»

«شهردار تغییر کرده و شهردار قبلی یعنی «آرش دُر» به ما معترض شد که چرا اعتصاب می‌کنید و به فرمانداری و استانداری شکایت می‌کنید. گرچه که استانداری و فرمانداری و شورای تامین هم به شکایات ما ترتیب اثر ندادند. حالا خوشبختانه کارگران فضای سبز حقوق خرداد و تیر را گرفته‌اند، اما حقوق مرداد و شهریور آن‌ها مانده است. اما برای کارگران خدمات شهری همان خرداد و تیر را هم ندادند. این درحالی است که برای ما بدی آب و هوا را هم محاسبه نمی‌کنند و فقط همان حقوق را داریم، اضافه کار هم نداریم، اما همین حداقل حقوقی که در بهترین حالت نزدیک به ۴ میلیون تا ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان می‌شود را هم نمی‌دهند.»

«ما دو، سه روز پیش هم اعتصاب کردیم و به‌خصوص از آن‌ها خواستیم که حقوق خرداد و تیر را کامل حساب کنند، ما اعتصابمان برای این بود که حقوقمان پرداخت نشده بود. اما قبول نکردند گفتند برای بررسی موضوع جلسه برگزار می‌کنیم. شهردار و فرماندار شهرستان کارون و شورای تامین استان جلسه تشکیل دادند و در نهایت به ما گفتند که شهردار قبلی با شما لج کرده و نمی‌پذیرد حقوق این دو ماه کامل پرداخت شود. علت آن هم همان اعتصاب است. شهردار جدید هم تنها می‌تواند دستور پرداخت حقوق مهر ماه به بعد را بدهد.»

«چند روز پیش که به استانداری مراجعه کردیم استاندار به ما گفت که شما کارگران کوت عبدالله کار نمی‌کنید و زباله‌ها در شهر مانده است. ما هم گفتیم که شما حقوق و بیمه ما را ماه به ماه و به موقع رد کنید چرا کار نکنیم. ما برای زن و بچه‌هایمان کار می‌کنیم. الان مدارس باز شده است. نتوانستم برای فرزندانم حتی یک خودکار بخرم، سایر وسایل که هیچ. چرا باید کار کنیم و آخر سر هم شرمنده خانواده‌هایمان باشیم؟»

«به ما گفته‌اند دهم مهر حقوقمان را واریز می‌کنند، ما نمی‌دانیم که واقعا این کار انجام می‌شود یا نه، حتی نمی‌دانیم که حقوق کدام ماه پرداخت می‌شود و تکلیف حقوق خرداد و تیر چه می‌شود. بیمه‌هایمان هم مرتب پرداخت نشده است. کارگرانی که حقوق دریافت نکرده‌اند کمترین سال‌های خدمتشان ۱۰ سال است. اکثرا بیش از ۲۰ سال است که کار می‌کنند، اما این وضع ماست بعد از این همه سال کار و خدمت. آیا درست است که برخی اقوام کارفرما حقوق بالا دریافت کنند یا کارمندان ساده پیمانکار حقوق‌هایی بالای ۷۷ میلیون تومان دریافت کنند، اما ما کارگران ۴ ماه بدون حقوق بمانیم. شهردار قبلی کوت عبدالله می‌گفت مطلع هستم از حقوق‌هایی که اینچنین به حساب فامیل‌ها و دفترداران پیمانکار واریز می‌شود و موضوع را پیگیری می‌کنم، اما در عمل هیچ اقدامی نکرد و رفت.» (اگرچه جامعه ۲۴ نمی‌تواند صحت و سقم واریز مبالغ بالا به حساب اقوام پیمانکار را تایید یا رد کند، اما شاید بهتر باشد مسئولان شهرستان کارون و استانداری خوزستان به این موضوع توجه کنند تا مبادا مبلغی از حق مردم پایمال شود).


ماجرای ۴ ماه معوقات حقوق کارگران شهرداری کوت عبدالله چیست؟

تسویه حساب بی‌موقع شهرداری کوت عبدالله با پیمانکار

یک منبع آگاه محلی هم در اینباره به جامعه ۲۴ می‌گوید: «برخی پیمانکاران بدون رعایت مقررات مربوط به مناقصه، کار را از شهرداری می‌گیرند. در واقع هر مناقصه‌ای قوانینی دارد که متاسفانه در شهرداری کوت عبدالله رعایت نمی‌شود. یعنی با پیمانکار زد و بند می‌کنند که بیا و در مناقصه شرکت کن ما کار را به تو می‌دهیم. بعد این پیمانکار بر اساس پیمانی که در شهرداری نوشته می‌شود باید ۲ ماه از جیب خود مخارج را تامین کند، اما متاسفانه پیمانکار نه تنها این مبلغ را پرداخت نمی‌کند بلکه تجهیز کارگاه را هم انجام نمی‌دهد. مبالغ تجهیز کارگاه و پرداخت حقوق کارکنان که باید ۲ ماه از جیب بپردازد می‌ماند، ۳ ماه می‌گذرد و بعد شهرداری صورت وضعیت می‌دهد، اما کارفرما یک ماه حقوق پرداخت می‌کند که آن هم کامل نیست، یا بیمه کم است یا چند روز از حقوق کارگر کم است.»

«متاسفانه در دوران شورای شهر قبلی کوت عبدالله یکسری افراد استخدام شهرداری شدند که این موضوع باعث پر شدن ظرفیت شهرداری شد. شهرداری هم توان پرداخت این میزان حقوق را ندارد، از طرف دیگر ارزش افزوده هم از سوی استانداری به شهرداری پرداخت نمی‌شود. در این بین، اما پیمانکار هم مقصر است، لابی تشکیل می‌شود و تخلفات زیاد است. در این شرایط آنکه آسیب دیده و حقوقش پایمال می‌شود کارگر است. کارگران خدماتی ۴ ماه است که حقوق نگرفته‌اند و بیمه‌هایشان کامل پرداخت نشده است. حالا در حالی که پیمانکار قبلی هنوز حساب‌هایش را تسویه نکرده، اما کل بدهی او را پرداخت کرده‌اند. بر اساس کدام قانون شهرداری کل بدهی پیمانکاری که هنوز حسابش را با کارگران تسویه نکرده پرداخت می‌شود. گواهی حسن انجام کار هم به او می‌دهند.»

«کارگران شکایت هم کرده‌اند، اما شهرداری می‌گوید پیمانکار بدهی ندارد و کاملا با او تسویه کرده‌ایم. چطور با این پیمانکار تسویه کردید وقتی او با کارگران تسویه نکرده است؟ شورای قبلی برخی از کارگران را به صورت روزمزد استخدام کرد. با آن‌ها قرارداد بسته بود و ماهی یک میلیون تومان بدون بیمه به آن‌ها حقوق می‌داد. این مبلغ حتی مطابق با حداقل حقوق قانون کار هم نیست. تازه همین مبلغ هم ماه به ماه پرداخت می‌شود.»
ماجرای ۴ ماه معوقات حقوق کارگران شهرداری کوت عبدالله چیست؟
«چند روز پیش کارگران اعتراض کردند و به آن‌ها قول داده شد که حقوق‌هایشان پرداخت می‌شود، اما متاسفانه پولی نیست. شهرداری منتظر دریافت مبلغ ارزش افزوده است این در حالی است که فعالان محیط زیست صنایع آلاینده را به کمک اداره محیط زیست استان شناسایی کردند تا مالیات مربوط به ارزش افزوده را به اداره مالیات پرداخت کنند. این ارزش افزوده را اداره مالیات به استانداری پرداخت کرده و این سازمان هم پول را بین شهرداری‌هایی که در حوزه صنایع آلاینده هستند تقسیم می‌کند.»

«امیدواریم که این مساله تغییر وضعیت هم کلید بخورد که کارگران هم شرایط بهتری پیدا کنند و از پایمال شدن حقوقشان توسط پیمانکاران نجات یابند. این کارگران در صورت تغییر وضعیت از حالت حجمی و پیمانکاری به قراردادی و رسمی تغییر وضعیت خواهند داد.»

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

عکس/ توییت جنجالی ایلان ماسک درباره حمله اسرائیل به ایران

ریزپرنده چیست؟

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های رنو در بازار امروز + جدول

قیمت ماشین های لوکس لکسوس در بازار ایران + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت مرغ، گوشت سفید و تخم مرغ در بازار + جدول

عکسی از روناک سریال «نون خ» با یک استایل متفاوت

عکس/ خرید سفره عقد و عروسی نفیسه روشن

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه پارسیان امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ مایکروسافت امروز + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

سهم یورو در سوئیفت کاهش یافت

تایید طلاق مهدی قائدی و همسرش؛ تمام اموال به ستاره رسید!

دلیل بی توجهی به سیل در ایران چیست؟

رونمایی سام درخشانی از خانه لاکچری اش + عکس

فوتبالیستی که مالش را به زنش باخت

احضار مدافع خاطی پرسپولیس به کمیته انضباطی

وعده جدید درویش به پرسپولیسی‌ها

فیلم/ سورپرایز ملیکا رسولی، دختر کاراته‌کای زنجانی برای علی دایی

میزان دستمزد کارگران در کشورهای خاورمیانه

نرخ رهن در بازار مسکن تهران نجومی شد + جدول

معاف شدن بازنشستگان از همسان سازی حقوق!

جدیدترین قیمت مسکن در شهرک غرب و منطقه ۲ تهران + جدول

افزایش ۴۰ درصدی اجاره بها و تورم تاریخی که می‌رسد

فیلم/ماجرای پرسه‌زنی یک دسته گرگ در تهرانپارس

علت افزایش قیمت‌ مواد غذایی در ابتدای سال چیست؟

بزرگترین شرکت‌های فروش عمده موبایل در ایران

فیلم/ پشت صحنه جذاب سریال گناه فرشته

رشد ۳۸ درصدی حق بیمه تولیدی در سال ۱۴۰۲

تعطیلی پنجشنبه‌ها به جای شنبه، تیر خلاص به اقتصاد خصوصی کشور!

فیلم/بازگشت فلامینگو‌ها به تالاب گاوخونی اصفهان

قطع درختان در پارک ستارخان+ عکس

تخت جمشید را قارچ گرفت

روسیه از درگیری بین ایران و اسرائیل ناخشنود نیست

فیلم/وضعیت جاده‌های سیستان و بلوچستان بعد از بارش‌های سنگین

فیلم/سیدحسین حسینی: جریمه ۳۰۰ میلیونی فدای سر آن هوادار خانم

فیلم/مراسم زیبای هزار دف روستای پالنگان

عربستان سعودی به قیمت نفت ۱۰۰ دلار نیاز دارد

سهام آهن در بورس کالا

فیلم/ تجمع ثبت نام کنندگان پژو پارس مقابل سازمان تعزیرات

احداث آرامستان‌های جدید در ۲ نقطه تهران

بمباران سنگین مقر حشد الشعبی در عراق توسط اسرائیل

اینفوگرافی/میزان رشد قیمت‌ها در ۲ سال و نیم اول دولت رئیسی و روحانی

خطر حذف ایران از تجارت جهانی با تعطیلی پنج‌شنبه‌ها

نرخ رهن و اجاره مسکن در ترمینال جنوبی و حوالی منطقه ۱۶ + جدول

صادرات نفت ایران رکورد زد

فیلم/جولان خودرو‌های فرمول یک در تهران

پیش‌بینی قیمت سکه امروز یکم اردیبهشت ۱۴۰۳

بلوای ناترازی‌ها در بودجه ۱۴۰۳

جدایی قریب‌الوقوع یک بازیکن از استقلال

برگزاری دومین حراج شمش طلا در این تاریخ

زرآباد سیستان زیرِ آب / راه‌های ارتباطی بسته شد و تیر‌های برق سقوط کرد، مدیریت بحران کجاست؟

فیلم/ون حامل بازیکنان تراکتور زیر مشت و لگد هواداران!

آمار غلط دولت درباره نرخ بیکاری

ارشادِ گشت ارشاد

بیت کوین آماده رویارویی با رویداد هاوینگ

فیلم/ انتقام سخت یک زن از همسرش با ریختن آب جوش!

سقوط طبقاتی شهروندان ایرانی / سقوط طبقه پردرآمد به متوسط و حرکت متوسط‌ها به سمت فقیر شدن ادامه دارد

خبر مهم درباره حقوق بازنشستگان ۱۴۰۳

بورس در چه شرایطی رشد می کند؟

پشت پرده صدای انفجار در اصفهان چه بود؟