تاریخ انتشار: ۰۹:۵۹ - ۳۰ آبان ۱۴۰۰

شواهدی که نشانی می‌دهد یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش می شود

به احتمال قریب به یقین، مجلس عزم خود را جزم کرده که سومین گزینه پیشنهادی، به هر ترتیب رأی اعتماد بگیرد و راهی ساختمان آموزش و پرورش شود؛ چه آنکه هم وقت سرپرستی این وزارتخانه به سر آمده و چه آنکه دولت اصرار به معرفی سرباز به جای سردار برای تصدی این وزارتخانه دارد و شاید مجلس هم حوصله‌ای برای بررسی نداشته باشد.

یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش

جامعه ۲۴ - روز چهارشنبه ۲۶ آبان‌ ماه و دو روز پس از آنکه دومین وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش موفق به کسب رأی اعتماد نمایندگان مجلس نشد، نامه رئیس جمهوری درباره معرفی «یوسف نوری» به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش از سوی نائب رئیس مجلس در صحن علنی قرائت شد.

یوسف نوری متولد سال ۱۳۴۰ در استان ایلام است. در رزومه او آمده است که مدرک فوق دیپلم پرورشی از تربیت معلم، کارشناسی برنامه‌ریزی امور تربیتی، کارشناسی ارشد مدیریت دولتی و دکتری مدیریت گردشگری از دانشگاه علامه طباطبایی دارد. همچنین در سوابق شغلی نوری نیز آمده است: ریاست اسبق مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزش‌وپرورش، مدیرکل اسبق بودجه وزارت آموزش و پرورش، متخصص گردشگری کودک، رئیس کمیته گردشگری کودک اتاق بازرگانی ایران و مسئول خیرین سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی. وی در حال حاضر کارمند رسمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهید بهشتی است.

اما، آنچه که در انتشار رزومه کاری یوسف نوری، وزیر پیشنهادی ابراهیم رئیسی برای تصدی وزارت آموزش و پرورش واکنش‌برانگیز شده و محتوا‌های طنز با این موضوع را در فضای مجازی بازتولید کرده است، مربوط به بخش توانایی‌های او بوده است:
۱. استفاده از جوانان در مسئولیت‌های کلیدی (میانگین سن مدیران کارکنان آخرین مسئولیت اینجانب در آموزش و پرورش کمتر از ۳۰ سال بود)
۲. آشنایی با اقتصاد آموزش و پرورش (کارشناس اقتصاد آموزش و پرورش و اقتصاد خیریه (برنامه دست در دست و طبیب) در برنامه‌های زنده سیما
٣. آشنایی با برنامه درسی
۴. آشنایی با بخش‌های مختلف آموزش و پرورش
۵. آشنایی و تدریس هنر‌های خوشنویسی و نقاشی در مراکز عالی، آشنایی با مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات
۶. آشنایی با کشور‌های عربی و اسلامی
۷. تربیت بدنی: کسب رتبه دوم مسابقات آمادگی جسمانی مقیمین در کشور قطر (۱۹۹۹)، عضو تیم‌های والیبال معلمین، مسئول تیم کوهنوردی (سال گذشته صعود به قله دماوند و توفیق حضور در راهپیمایی اربعین سال جاری).

در این بین، واکنش‌برانگیزترین مورد، درج «توفیق حضور در راهپیمایی اربعین سال جاری» در این بخش از توانایی‌های نوری بوده است. پرسشی که در این‌باره مطرح می‌شود این است که شرکت در پیاده‌روی اربعین که امری کاملا شخصی است چرا باید در رزومه فردی آن هم برای تصدی وزارتخانه‌ای به این بزرگی قید و رسانه‌ای شود؟


بیشتر بخوانید: حرف و حدیثی در مورد وزیر پیشنهادی وجود ندارد


اگرچه از نظر سابقه علمی و اجرایی، گزینه سوم وزارت آموزش و پرورش در دولت سیزدهم، آن‌چنان تفاوتی با دو مورد قبلی ندارد و فقط کمی ناشناخته‌تر است، اما با وجود سابقه معلمی نوری که به نظر می‌رسد از دو گزینه قبلی بیشتر به بدنه این مجموعه وصل بوده و علی‌رغم رزومه مفصل او، بند‌های ذکر شده بر سایر قسمت‌ها سایه انداخته و قابل اغماض هم نیست!

شواهدی که حاکی‌ست گزینه سوم، وزیر آموزش و پرورش می‌شود

با این حال، همچنان این نقد جدی که به گزینه‌های قبلی تصدی وزارت آموزش و پرورش نیز وارد بود، مبنی بر عدم برقراری گفتگوی تعاملی با معلمان، درباره یوسف نوری نیز وجود دارد. اگرچه سومین گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش در اولین جلسه کمیسیون آموزش مجلس رای موافق اکثریت نمایندگان را کسب کرده است و پیش‌بینی می‌شود این فرد رأی اکثریت نمایندگان را کسب خواهد کرد اما نمایندگان نباید از این موضوع غفلت کنند که تاکنون گفتگویی تعاملی میان نوری با فرهنگیان برقرار نشده است.

درباره اینکه گزینه سوم وزارت آموزش و پرورش، موفق به کسب رأی نمایندگان خواهد شد، سخنان روز گذشته معاون پارلمانی رئیس جمهوری کافی است که گفته است: «از روز چهارشنبه که «یوسف نوری» به عنوان وزیر پیشنهادی معرفی شد، جلساتی با نمایندگان از جمله کمیسیون آموزش برای شناخت بیشتر نسبت به سوابق و توانمندی‌ها و برنامه‌های ایشان برگزار شده است. یکی از مطالبات جدی نمایندگان و معلمان تاکنون انتخاب وزیر آموزش و پرورش از بین مدیران خانواده بزرگ آموزش و پرورش بود که این خواسته با معرفی «نوری» اجابت شد.»

حسینی در این‌باره تأکید کرده است: «نوری هم معلم، هم معاون و مدیرکل آموزش و پرورش در استان‌ها و هم از مدیران ارشد ستاد وزارتخانه بوده است و نسبت به اسناد بالادستی مثل سند تحول بنیادین و سیاست‌های کلی ابلاغ شده از سوی رهبری و نیز مباحث برنامه و بودجه آشنایی و احاطه کافی دارد و تعاملات خوبی با نمایندگان و مسئولان کشور دارد و امید است که با حمایت دولت، مجلس و نهاد‌های انقلابی بتواند منشاء خدمات ارزنده به معلمان، کارکنان و دانش آموزان باشد.»

معاون پارلمانی رئیس جمهور، این گزینه را مدیر اجرایی ساعی و سخت‌کوش، باتجربه و آشنا با وظایف و ماموریت‌ها معرفی کرده و می‌گوید: «توقع است که نمایندگان مجلس در فرصت باقی مانده تا روز یکشنبه ۷ آذر که در صحن علنی رای گیری صورت می‌گیرد، با بررسی کارنامه و برنامه «نوری»، سوالات و ابهامات خود را مطرح کنند تا از جانب وزیر پیشنهادی و رئیس جمهوری، توضیحات لازم ارائه شود و نمایندگان با اطمینان خاطر بیشتری به او رای دهند و خوشبختانه براساس اطلاعات اولیه، اقبال به نوری چه از سوی فرهنگیان و چه از سوی نمایندگان تاکنون قابل توجه بوده است.»

چند روزی تا پایان مدت سرپرستی کاظمی باقی نمانده و بر اساس قانون اساسی، مهلت سرپرستی هر وزارتخانه سه ماه است و قابل تمدید هم نیست، از طرفی روز بررسی صلاحیت سومین گزینه پیشنهادی آموزش و پرورش ۷ آذر است که چند روز بعد از پایان مهلت ۳ ماهه سرپرستی آموزش و پرورش است، بنابراین به احتمال قریب به یقین، مجلس عزم خود را جزم کرده که سومین گزینه پیشنهادی، به هر ترتیب رأی اعتماد بگیرد و راهی ساختمان آموزش و پرورش شود.

از سوی دیگر به نظر می‌رسد نمایندگان مجلس نیز از معرفی وزیری در قامت سردار برای تصدی وزارت آموزش و پرورش ناامیدند و شاید به همین دلیل کم آورده و در نهایت تسلیم شده و به یوسف نوری گزینه سوم پیشنهادی برای تصدی این وزارتخانه رأی اعتماد دهند.

متاسفانه وزارت آموزش و پرورش به جز در چند دوره که فرهنگیان نیز از آن به دوره طلایی این وزارتخانه یاد می‌کنند هیچگاه وزیر کارآمد و لایق به خود ندیده و مشکلات عدیده این وزارتخانه نیز نشأت گرفته از همین انتخاب‌های غلط برای آموزش و پرورش بوده است.

با این همه، اگرچه وزیر شدن یوسف نوری به یقین نزدیک‌تر است، اما مسائل و مشکلات این نهاد همچنان بر قوت خود باقی است. اکنون در آستانه بررسی بودجه ۱۴۰۱ و نیز برنامه هفتم توسعه، قرار داریم و لازم است که نمایندگان در جلسه رای اعتماد به این موضوع توجه ویژه نشان دهند که آیا یوسف نوری قادر است از حقوق مادی و معنوی معلمان صیانت کند؟ آیا می‌تواند به مشکلات معیشتی، ارتقای منزلت معلمان، عملیاتی شدن لایحه رتبه‌بندی معلمان، ساماندهی و سازماندهی نیروی انسانی و توجه به صندوق ذخیره فرهنگیان رسیدگی کند و با برنامه‌ریزی مناسبی، در جهت رفع مسائل و مشکلات گام بردارد؟ آیا او قادر است تحولی بنیادین در سیستم آموزش و پرورش کشور که بسیاری منتقد آن هستند ایجاد کند؟

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت ساعت اپل، سامسونگ و شیائومی امروز + جدول

قیمت انواع ماشین بی ام و در بازار امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت انواع گوشی موبایل اپل امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP امروز + جدول

قیمت انواع زعفران + جدول

استایل مجلسی هلیا امامی بازیگر شب‌های مافیا + عکس

قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های میتسوبیشی اوتلندر، لنسر و میراژ در بازار امروز + جدول

قیمت سکه پارسیان امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

تکرار سناریوی سرکوب ارز در سال ۱۴۰۳/ دلار ۸۰ هزار تومانی با فرود قوی سیاه در بازار ارز؟

پست جدید میلاد کی مرام با تم جشن تولد + فیلم

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

بزرگترین میدان گازی اروپا تعطیل شد

رشداقتصادی روسیه رقم خورد

فیلم / رشد جریان آکادمی، خطرناک‌تر از پایداری‌ها در کشور

ریزش هزار تومانی دلار در بازار آزاد

کارگران در ایران قدرت چانه‌زنی ندارند!

فیلم/ پسران خاوری در تورنتو کانادا با پول مردم ایران چه می‌کنند؟

فیلم/ اعتراف عجیب ذوالنوری: نفهمیدیم درباره موضوع بازنشستگی به چه رأی می‌دهیم!

AFC واگذاری استقلال و پرسپولیس را تایید کرد

وام کارتخوان بانک ملی

تصویب طرح قانون مهسا در سنای آمریکا

گزارش بورس امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

تحصن دانشجویان در آمریکا برای توقف جنگ علیه غزه+ عکس

کارنامه زندگی حسین فاطمی وزیر خارجه دولت مصدق

فیلم/افشاگری مهناز افشار از روابط قبل از ازدواجش!

تحریم و تورم، عوامل دوگانه افزایش قیمت دلار

اکران خصوصی فیلم سینمایی مست عشق

فیلم/ رهبر انقلاب: ملت ایران تسلیم زورگویی تحریم نمی شود

فیلم/ جاری شدن سیل در شهر زرند کرمان

سرمربی تیم ملی والیبال وارد ایران شد+ عکس

فیلم/رهبر انقلاب: با جهش تولید جیب و دست کارگر پر می‌شود

عکس/ بازی روناک یونسی با سگش در کانادا

عکس/ تبریک متفاوت امیر جعفری برای برادرزاده‌اش

بهنوش بختیاری حرف‌های شانه‌ساز را به خودش گرفت

فیلم/ وزیر صمت با حذف سامانه یکپارچه خودرو موافقت کرد

فیلم/ واگذاری استقلال و پرسپولیس با حضور وزیر ورزش و وزیر اقتصاد

ریشه مشکل ناترازی بنزین کجاست؟

کدام استان بیشترین و کمترین نرخ تورم را تجربه کردند؟

فیلم/پیگیری وزیر ارتباطات برای رفع فیلتر گوگل پلی

افزایش ۸۰۰ درصدی هزینه‌های آزمایشگاهی

پاسخ شاعرانه افشین علا به شعر رهبر انقلاب

عکس/ دیدار صبح امروز کارگران با رهبر انقلاب

کجای تهران با ۲۰۰ میلیون تومان خانه رهن کنیم؟ + جدول

عکس/ لحظات خصوصی لیلا بلوکات در پشت صحنه تئاتر

اینفوگرافی/با ۵۰۰ میلیون تومان چه خودرو‌هایی در ایران می‌توان خرید؟

عکس/وضعیت اسفبار خودرو‌های لوکس بعد از سیل دبی

اختلال محسوس قیمت مسکن در تبریز و تهران+ جدول

برنامه علی دایی مشخص شد

گوگل پلی رفع فیلتر می‌شود؟

عکس/ جمیله علم الهدی همسر ابراهیم رئیسی در پاکستان

جدیدترین قیمت خرید خانه در یافت آباد و شادآباد و همان حوالی + جدول

فیلم/ یزد را آب برد!

آیا تابستان ۱۴۰۳ جهش تورمی رخ می‌دهد؟

فیلم/بارش شدید باران و جاری شدن سیل در خیابان‌های خور و بیابانک اصفهان

سرنوشت مهدی قایدی در فصل آینده

دیدار کارگران با رهبر انقلاب برگزار شد

تغییرات جدید در واریز سود سهام عدالت

هزینه ارسال پیامک از طریق پنل اس ام اس

علت بیماری ترانه علیدوستی چیست؟

چند درصد مردم تلویزیون می‌بینند؟ + عکس

روشنگری از دلایل اجرای طرح نور