تاریخ انتشار: ۱۱:۰۱ - ۱۸ دی ۱۴۰۰
کاهش ۴۰ درصدی جمعیت زنبور‌های عسل در کشور

افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت دارو زنبور

رییس کانون صنعت زنبور عسل کشور خاطر نشان کرد: بدون اقرار تمام زنبورستان‌های ایران بیمار هستند و از آنجایی که هزینه دارو ۳۰۰ درصد گران شده است بسیاری از تولیدکنندگان عسل چاره‌ای ندارند جز اینکه داروی‌های ارزان قیمت و بی‌کیفیت چینی به زنبور‌ها بدهند تا کلنی‌هایشان حفظ شود.

زنبور

اقتصاد۲۴- عفت رئیسی سرحدی با اشاره به تلف شدن ۴۰ درصد از زنبور‌های عسل در سال جاری، گفت: چندین نوع ویروس و بیماری در بین زنبور‌ها شایع است که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به انگل واروآ، نوزوما اشاره کرد؛ متاسفانه بیشتر زنبورستان‌های کشور به دلیل کمبود گرده و منابع شهد ضعیف شده‌اند و بیمار هستند.

وی با بیان اینکه سازمان دامپزشکی برنامه مدونی برای درمان یکپارچه بیماری‌های شایع در میان زنبور‌ها ندارد، گفت: بحث پایش زنبورستان‌ها مدتی انجام شد، اما از آنجاییکه کندو‌ها کوچ می‌کنند نمی‌توان این پایش را ادامه داد؛ و باید هم زمان با توجه به شرایط اقلیمی مناطق مختلف درمان یک پارچه صورت بگیرد. بیش از ۸۰ درصد کندو‌ها در فصل پاییز به مناطق جنوبی کشور مانند هرمزگان، بوشهر، خوزستان، جنوب کرمان و کهگیلویه و بویراحمد و اطراف فارس کوچ می‌کند. با کوچ کندو‌ها این احتمال وجود دارد که بیماری‌ها نیز منتقل شوند از این‌رو شایسته است که کنترل بیماری در یک برنامه با در دسترس بودن دارو‌های مفید که تاثیری منفی بر زنبور عسل ومحصولات زنبور عسل نگذارند صورت بگیرد این مهم مستلزم حمایت جدی و تقویت سازمان دامپزشکی کشور از تولیدکنندگان عسل است.

این فعال اقتصادی با اشاره به اقلیم خشک و بارش‌های کم در سال جاری، گفت: حداقل ۶ بار در سال باید کلنی‌های زنبور‌ها را کوچ داد و برای انجام این مهم معضلی بنام دستورالعمل کوچ کندو‌ها با کامیون‌های کددار وجود دارد. پروسه اجاره این ماشین‌ها طولانی است و هزینه آن بالاست. یک نسخه واحد برای حمل ونقل نوشته‌اند، اما بدون اینکه زیر ساخت‌های آن فراهم شود اینجا این پرسش مطرح است که آیا این دستورالعمل‌ها مصداق بارز موانع تولید نیستند.

به گفته این فعال اقتصادی، داروی درمان بیماری زنبور‌ها ۳۰۰ درصد گران شده است از سوی دیگر از تولیدکنندگان داخلی که داروی ارگانیک تولید می‌کنند حمایت نمی‌شود این در حالیست که واردات دارو با این شرایط ارزی دشوار نیست. فراموش نکنیم که رفع موانع تولید بصورت دستوری امکان‌پذیر نیست و باید این تلاش‌ها در عمل مشهود باشد.

رییسی تصریح کرد: زنبورداران برای اینکه زنبور‌ها را شر بیماری نجات بدهند چاره‌ای جز استفاده از دارو‌های بی‌کیفیت چینی ندارند چراکه این دارو‌ها ارزان است و بدون کنترل از مرز‌ها وارد می‌شود. اما از سوی دیگر این احتمال وجود دارد که پسماند این دارو‌ها در عسل تولیدی خود را نشان بدهد.

رییس کانون صنعت زنبور عسل کشور خاطر نشان کرد: در کشور‌های مانند چین و آمریکا غیر از یارانه‌ها مشوق‌هایی نیز مانند بیمه تشویقی به تولیدکنندگان عسل داده می‌شود در کشور‌های همسایه مانند عراق و ترکیه و ... نیز چنین حمایت‌های دیده می‌شود. وقتی تولید در این بخش دچار چالش می‌شود مسئولان درصدد هستند برای جلوگیری از بیابان‌زایی، حفظ محیط زیست و امنیت غذایی زنبوران عسل از بیماری مصون بمانند این در حالیست که ما شاهد چنین حمایت‌هایی در کشور خود نیستیم.

این فعال اقتصادی با اشاره به افت ۴۰ درصدی جمعیت زنبور‌های عسل در کشور، گفت: این موضوع برای مسئولان دارای اهمیت نیست چراکه آن‌ها بر این باورند که مصرف عسل برای مردم ضرورتی ندارند وغذای اغنیا است که اگر وارد شود مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما لازم است که در این زمینه وزارت کشاورزی باجدیت ورود کند و مانع ادامه تلف شدن زنبور‌ها شود چراکه این صنعت علاوه بر اینکه اشتغال‌آفرینی قابل توجهی که ایجاد کرده است به اکوسیستم وطبیعت آسیبی وارد نمی‌کند و گردافشانی آن به امنیت غذایی و پایداری آن کمک می‌کند.


بیشتربخوانید:ادامه مرگ زنبور‌های عسل در بی‌اعتنایی مسئولان


وی ادامه داد: سازمان فائو اعتقاد دارد که بدون زنبور غذایی نیست. ولی آنچه به گوش نرسید فریاد زنبوردار است که هم اکنون نهاده شکر از سوی دولت ۹ درصد ارزش افزوده گذاشت است که قطعا بار مالی بر دوش ناتوان تولید می‌گذارد. غیر از بیماری کمبود منابع تغذیه خواهیم داشت که این مسئله زنگ خطر تلفات بیش از ۴۰ درصدی زنبور‌ها را برای ما به صدا در خواهد آورد.

رییسی بابیان اینکه برخی تصمیمات داخلی ارتباطی با تحریم‌های جهانی ندارد، افزود: خود تحریمی‌های داخلی، عدم کار کارشناسی، تصمیمات یکجانبه، چه رغبتی برای تولید کننده بر جای می‌گذارد؟ مرتب از رفع موانع تولید وتسهیل قوانین ومقررات جلسات مختلف سخن گفته می‌شود. ده‌ها دستگاه تشکیل شده است که هر کدام برای خودشان نظامی دارند که باید اموراتشان از جیب تولیدکننده پرداخت می‌شود.

رییسی با اشاره به اخذ ۹ درصدی مالیات بر ارزش‌افزوده از شکر، گفت: در فصل زمستان گل و گیاهی وجود ندارد و منابع شهد کم می‌شود این در حالیست که تعداد کندو‌ها زیاد است، زنبورداران برای حفظ کلونی چاره‌ای ندارند که به زنبور شکر بدهد. در حال حاضر ۹ درصد ارزش افزوده بر روی شکر توان خرید را برای تولیدکنندگان عسل کاهش داده است. وقتی زنبوردار نتواند غذای زنبور را تامین کند بنیه زنبور ضعیف می‌شود و در نهایت در برابر بیماری‌ها مقاومت خود را از دست می‌دهد و از بین می‌رود. اخذ این مالیات ارتباطی با تحریم‌های خارجی ندارد و به نوعی اعمال فشار بر روی تولید داخلی است.

وی میزان برداشت عسل از کندو را حداکثر بین ۵ تا ۸ کیلو عنوان کرد و افزود: این آمار بسیار کم است و زنبوردار مجبور است کل سال را با درآمد ناچیز، عدم تغذیه، درمان نکردن کلنی‌ها و... سپری کند. عدم جابجایی کلنی‌های زنبور عسل در کاهش تولیدات بخصوص میوه‌هایی مانند تک دانه‌ها مرکبات سیب و دانه‌های روغنی مشهود خواهد بود.

این فعال اقتصادی زنبورداری را اشتغال سبز عنوان کرد و افزود: این شغل هیچگونه آلودگی و زیان ندارد، ولی برنامه راهبردی برای حفظ در کشور وجود ندارد. همچنان چشم به راه برخورداری از بیمه تامین اجتماعی و تامین نهاده و دارو هستیم.

رییس کانون صنعت زنبور عسل کشور در پایان گفت: دولت باید قوانین ومقررات مزاحم و موانع تولید را به معنای واقعی بردارد و به تشکل‌ها اعتماد کند. این مهم عزم ملی می‌خواهد نه سلیقه‌ای. بدون برنامه حفاظت از زنبور عسل، بدون تردید اشتغال بیش از ۵۰۰ هزار نفر از تولیدکنندگان و نیرو‌های شاغل در این صنعت آسیب جدی خواهد دید.

منبع: ایلنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

اینفوگرافی/ بیشترین هزینه‌های نظامی جهان در سال ۲۰۲۳

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع ماشین بی ام و در بازار امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت انواع گوشی موبایل اپل امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

عکس/استوری تازه حامد آهنگی به مناسبت تولد پسرش

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

عکس/تغییر چهره ۲ خواهر سریال بزنگاه بعد از ۱۶ سال

برنامه علی دایی مشخص شد

پرفروش‌ترین فیلم‌ های تاریخ سینمای ایران

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

شیر و ماست از سبد غذایی خانوار حذف شد

تاثیر حراج شمش طلا بر قیمت بازار آزاد طلا

قیمت انواع روغن خوراکی امروز ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳+جدول

اعلام ممنوعیت‌های تردد در محورهای شمالی

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

نگاه بازار دلار در آخر هفته به چه اتفاقی است؟

تصویر محرومیت در ایران؛ سیستان وبلوچستان با اختلاف بسیار بالا، محروم‌ترین استان!

فیلم/ رقص مایکل جکسونی حامد آهنگی و یوسف صیادی جنجالی شد

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

با ۷ میلیارد تومان چندمتر خانه در تهران می‌توان خرید؟

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

مهاجرت با ویزای جعلی؛ علت ایجاد بازار سیاه مهاجرت و کسب‌وکار غیرقانونی چیست؟

فیلم/رونمایی طالبان از سلاح جدید نظامی اش

کارنامه آمریکا در جنگ غزه؛ واشنگتن تا چه اندازه در رسیدن به اهدافش در جنگ اسرائیل و حماس موفق بود؟

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

تکرار قصه تلخ گشت ارشاد در خیابان‌های شهر؛ دولت رئیسی همچنان مدافع رویکرد‌های تند و سلبی در موضوع حجاب/تذکرات اصولگرایان فراموش شد؟

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

بازدهی بورس در هفته اول اردیبهشت ماه

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

آخرین وضعیت بازار مسکن در اصفهان

وضعیت هواشناسی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

خاورمیانه و این بار نبرد کریدور‌ها/ چگونه ایران در ۷ محور و کریدور دور خورد؟/ حتی مسیر افغانستان به ترکیه نیز ایران را دور زده است

بهترین فیلم های تاریخ سینمای هند

عکس/ اختلاف قد عجیب دو استقلالی

عکس/ تغییر چهره خبرنگار صداوسیما

عکس متفاوت بهنوش طباطبایی در حرم

لئوناردو دی کاپریو؛ بازیگر مورد تحسین منتقدان

عکس خاص و جذاب بازیگر خانم سریال فاصله‌ها

منوچهری هادی از تیپ و استایل خاصش رونمایی کرد

دم مسیحایی دلار نیما به بازار سرمایه/ پیش بینی شاخص کل بورس تا پایان تیر

دونفره قدیمی عمو پورنگ و امیرمحمد سوژه کاربران شد

پست عاشقانه نوید محمدزاده برای تولد همسرش

عکس/سلفی المیرا شریفی‌مقدم

پاسخ مشکوک سارا و نیکا درباره پایتخت ۷

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

یادداشت تفاهم امنیتی بین ایران و روسیه امضا شد

ربودن کودک ۴ساله از مقابل چشمان مادرش

اینترنت در روز‌های برگزاری کنکور قطع می‌شود؟

مطهری با تراکتور قرارداد بست

سخنگوی پلیس: خانه‌های فساد و فحشا متلاشی شد

فایننشال‌تایمز: اسرائیل مقدمات حمله به رفح را آغاز کرده است