تاریخ انتشار: ۲۲:۳۵ - ۳۰ آبان ۱۴۰۳

خوش چهره: برخی از مدیران رسانه‌های دولتی بیشتر سیاست مدارانی هستند که در حوزه رسانه نفوذ کرده‌اند

جلال خوش چهره، روزنامه نگار می‌گوید: برخی از مدیران رسانه‌های دولتی ما بیش از اینکه یک عنصر رسانه‌ای باشند که در حوزه‌های سیاسی قلم می‌زنند، سیاست مدارانی هستند که در حوزه رسانه نفوذ کرده‌اند. چون این افراد بیشتر کنشگر سیاسی هستند بیشتر نگاه تک ساحتی به کارکرد رسانه دارند و معتقدند رسانه باید بلندگوی تبلیغاتی دولت باشد نه ایجاد کننده تعامل سازنده بین مطالبات افکار عمومی با ایده‌های دولت.

جلال خوش چهره،

اقتصاد ۲۴- جلال خوش چهره، روزنامه نگار در بیان مهمترین ویژگی مدیران رسانه، بخصوص رسانه‌های دولتی و حاکمیتی به شفقنا رسانه می‌گوید: مدیران ما باید قبل از هرچیزی صلاحیتشان بیشتر از بختشان برای کسب موقعیت مدیریتی باشد و دولت هم در انتخاب آن‌ها باید به این نکته بیشتر توجه کند. در کارنامه دولت‌های گذشته در رابطه با انتخاب مدیران رسانه معمولاً مدیرانی انتخاب می‌شدند که کمتر رسانه‌ای بودند و به دلیل اینکه در سیستم بروکراسی ما معمولاً رابطه حکمفرماست برخی از مدیران رسانه‌ای ما قبل از دارا بودن صلاحیت، بخت بالایی برای کسب این موقعیت مدیریتی داشته‌اند.

او ادامه می‌دهد: در بزنگاه‌های کنونی که نیازمند انسجام ملی و بازگشت مرجعیت و اعتبار به رسانه‌ها به ویژه رسانه دولتی هستیم، دولت باید در انتخاب مدیران رسانه‌های دولتی توجه کند. معمولا مدیران رسانه‌های دولتی بلافاصله تبدیل به یک بروکرات می‌شوند و این از خصلت‌های بدیست که در ساختار سازمانی و بروکراسی ما حاکم است. به عبارتی حتی اگر از جنس رسانه هم باشند درگیر مسائل بروکراتیک می‌شوند و بیشتر برای ماندن و ارتقاء خودشان تلاش می‌کنند تا ایجاد رسانه‌ای موفق.

خوش چهره می‌گوید: مدیران رسانه‌ای قاعدتاً باید دارای ایده روشن در حوزه کاری خود باشند. اگر این ایده وجود نداشته باشد و صرفاً کسب موقعیت و منصب مورد نظر باشد طبیعتاً کارآمدی سازمان رسانه‌ای در هر سطحی از بین می‌رود. رسانه‌های ما در بخش دولتی باید دو کار مهم انجام دهند. اول؛ مدیر رسانه باید سازمان را (چه در زمینه انتشار اخبار و ایده‌ها و چه کادر اداری) اداره کند. دوم؛ تولید محتوای مناسب و حرفه‌ای صورت بگیرد که بر عهده سردبیران رسانه هاست. به همین دلیل باید یک هماهنگی لازم بین مدیران و سردبیران در چارچوب آنچه دولت به دنبال آن است، به وجود بیاید. مدیر هم باید بسترساز فعالیت راحت سردبیر باشد.

با این اوصاف آیا انتصاب‌های صورت گرفته در سال‌ها و دوران اخیر توانسته است که این رسانه‌ها را ارتقا دهد؟ او پاسخ می‌دهد: متاسفانه در دولت‌های گذشته شاهد این بودیم که انتخاب مدیران در یک بستر رانتی انجام می‌شود و افرادی را برای این سمت انتخاب می‌کردند که فاقد تجربه حرفه‌ای در حوزه رسانه بودند و دولت فعلی باید به شدت از این قضیه پرهیز کند.

او ادامه می‌دهد: به عقیده من انتصاب‌های دوره‌های گذشته ناموفق بوده است چراکه رسانه‌های دولتی ما مرجعیت و اعتبار خود را در نزد افکار عمومی به خاطر عملکرد ضعیف مدیرانشان از دست داده‌اند. وظیفه رسانه دولتی پیوند افکار عمومی با ایده‌های دولت است تا این دو بتوانند در یک هم فهمی و درک مشترک به تعقیب اهداف ملی خود از منظر اقتصادی، سیاسی و فرهنگی بپردازند. متاسفانه دلیل بخشی از انشقاقی که بین افکار عمومی با دولت‌ها به وجود آمده، متوجه رسانه‌های دولتی است. چون دولت‌ها انتظار داشتند که این رسانه‌ها صرفاً بلندگو‌های تبلیغاتی آن‌ها باشند. حتی بدون اینکه توجه کنند آیا این مدیران می‌توانند واضع منطقی، واقعی و علمی برنامه‌های دولت باشند؟ آیا توانسته‌اند بازتابی از افکار عمومی را در رسانه هایشان به نمایش بگذارند؟ طبیعتا پاسخ خیر است.

خوش چهره تاکید می‌کند: دلیل این نتوانستن به این برمی گردد که این رسانه‌ها تنها نقش بلندگوی تبلیغاتی را برای این دولت‌ها داشته‌اند؟ انجام یکسری وظایف پروتکلی (رئیس جمهور چه گفت؟ معاون چه گفت و …) یعنی یکسویه نگاه کردن به افکار عمومی، درحالی که ما در عصر رسانه با وجود شبکه‌های اجتماعی در وضعیت تعاملی قرار داریم. از این رو مدیرانی باید در مسند امور قرار بگیرند که شرایط را درک کنند و از صلاحیت لازم بیش از بخت خودشان برخوردار باشند و مهمتر از همه تلاش کنند تا افکار عمومی را با دولت‌ها پیوند دهند و از نگاه یکسویه پرهیز کنند. این درحالیست خیلی از مدیران رسانه‌های دولتی ما بیش از اینکه یک عنصر رسانه‌ای باشند که در حوزه‌های سیاسی قلم می‌زنند، بیشتر سیاست مدارانی هستند که در حوزه رسانه نفوذ کرده‌اند. چون این افراد بیشتر کنشگر سیاسی هستند بیشتر نگاه تک ساحتی به کارکرد رسانه دارند و معتقدند رسانه باید بلندگوی تبلیغاتی دولت باشد نه ایجاد کننده تعامل سازنده بین مطالبات افکار عمومی با ایده‌های دولت.

این روزنامه نگار انتقاد می‌کند: شوربختانه افرادی برای مدیر رسانه‌های دولتی انتخابات شده‌اند که بیشتر بروکرات هستند تا اینکه درک واضح و روشنی از کارکرد رسانه داشته باشند. وقتی وارد رسانه می‌شوند کنشگران سیاسی و همسو با نگاهشان را وارد رسانه می‌کنند. طبیعتا این افراد با این رویکرد دارای مرجعیت، اعتبار و محبوبیت در بین مردم و حتی کارگزاران تحریریه‌های آن رسانه نیستند و این مسئله سبب شده تا رسانه‌های دولتی در پیوند بین مردم با ایده‌های دولت ناتوان باشند. متاسفانه در چنین شرایطی این نوع رسانه بیش از آنکه به منافع ملی توجه کنند به منافع جناحی توجه دارند و با تغییر دولت‌ها رویکرد رسانه هم کامل تغییر می‌کند.

خوش چهره می‌گوید: دولت‌های گذشته متکی به درآمد‌های نفتی بودند و نگاه دولت به رسانه و مرجعیت رسانه برایشان در اولویت نبوده است ولی الان با ایده‌های انقباضی که دولت چهاردهم در حوزه اقتصادی دارد، رسانه‌های دولتی با مشکل مالی روبه رو خواهند بود و همانند گذشته نمی‌توانند بی توجه به نگاه افکار عمومی و مخاطبانشان باشند. این درحالیست که افکار عمومی باید در کنار دولت قرار بگیرد بنابراین باید مدیران آن هم صلاحیت لازم در حوزه رسانه را داشته باشند. وقتی مدیری برای رسانه‌های دولتی انتخاب می‌شود من به عنوان یک روزنامه نگار به این توجه می‌کنم که آیا می‌توانم صلاحیت حرفه‌ای او را تایید کنم؟ آیا این مدیران از درک و فهم لازم در بخش‌های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و… برخوردار هستند تا ایده هایشان را برای نقد و بررسی افکار عمومی و نخبگان درمیان بگذارند؟ بنابراین به عقیده من دولت آقای پزشکیان بیش از هرچیزی به ایجاد و تقویت اعتماد عمومی و مشروعیت زایی محتاج است و رسانه‌های دولتی می‌توانند کمک کنند تا به یک انسجام ملی برسیم و نمی‌توان صرفا با ورود به درگیری‌های جناحی و سیاسی صرف به انسجام ملی رسید.

منبع: شفقنا

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

هزینه اجاره خانه کم متراژ از هفت حوض تا تهرانپارس + جدول

عکس/ اولین تصاویر هانیه توسلی بعد از رفع ممنوع‌الکاری

هشدار علی ربیعی درباره بحران نفوذ

ماجرای گروگانگیری ۵۰ هزار دلاری افغان‌ها در تهران

دلار تغییر کانال می‌دهد؟

تلویزیون ایران غوطه‌ور در بحران اعتماد و ناکارآمدی/ ۱۴۰۰ ساعت برنامه روزانه برای کدام مخاطب؟/ کیسه پر صداوسیما از بودجه و دستان خالی در برابر مخاطبان

پیش شرط برای سبزپوشی بورس در آذرماه سال ۱۴۰۳

پردرآمدترمدترین مشاغلی که می توان با لپ‌تاپ داشت

راهکار یک نماینده مجلس برای جبران کسری بودجه

مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد افزایش می‌یابد؟

اجرای قصاص همسر معاون شهردار و همدستش

قیمت طلا به پرواز در آمد

چشم‌انداز بودجه ۱۴۰۴؛ هدفگذاری رشد اقتصادی حدود ۴درصد و تورم۳۰درصد

طرح کلینیک ترک بی‌حجابی با هدف جنگ روانی

ترخیص برنج‌های دپوشده از گمرکات کشور

این سه عامل بازار دلار را گرم کردند

حریف پرسپولیس همچنان در بحران

فیلم/ همتى؛ مناطق آزاد را به دوران اوج خود می‌رسانیم

خرید خانه در تهران سخت‌تر از خرید خانه در نیویورک!

وراث منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

مهاجرت یک چهارم استادان دانشگاه؛ خروج ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه انسانی از کشور

یک نماینده مجلس: بورس کالا، بهترین بازار برای عرضه خودرو است

طرح ۲ فوریتی مجلس برای حذف حق ماموریت دلاری

بی‌بی و گالانت و نکاتی درباره حکم دادگاه لاهه

عادل فردوسی پور: به صدا و سیما برنمی‌گردم

درخشش مجدد طلای جهانی

محرک ایران برای تغییر دکترین هسته‌ای؛ چرا تهران در مسیر افزایش توان بازدارندگی است؟

حضور پزشکیان در وزارت ورزش و جوانان

پیدا و پنهان تحرکات اروپا در خلیج فارس؛ رقص موزون عربستان و امارات با غرب روی میادین نفت و گاز

فاصله قیمت دلار نیمایی و آزاد کم شد

شتابزدگی پزشکیان در طرح انتقال پایتخت/ تهران مرکزیت خود را در سه نظام سیاسی حفظ کرده است

تداوم جنجال‌ها بر سر مصوبه کنکور

قیمت طلا در ۲۰ روز آینده به کدام مسیر می‌رود؟

قیمت طلا در مسیر صعود؛ سکه در انتظار سیگنال دلار

رونمایی از ئی وی ۹ جی تی+عکس

سقوط آزاد یور به کف ۲۰۲۲

پیش‌بینی بازار طلا و سکه؛ طلا بخریم یا نخریم؟

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ امروز

قیمت All-in-One اپل

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

خسارات ناشی از آلودگی هوا به ۸ میلیارد دلار در سال می‌رسد!/ سرنوشت ۲۵۰ همت بودجه توسعه زیرساخت‌های کاهش آلودگی چه می‌شود؟

وضعیت هواشناسی امروز

وضعیت آلودگی هوای تهران در۳ آذر۱۴۰۳