اقتصاد۲۴- با توجه به تصمیماتی که دوشنبه شب در شورای عالی بورس مبنی بر افزایش سقف صندوقهای سرمایه گذاری بر درآمد ثابتش گرفته شد، شاهد آن بودیم که شاخص بورس با رشد ۲۳ هزار واحدی به یک میلیون و ۲۹۶ واحد رسید.
همچنین روز گذشته شستا با گذشت حدودا دوماه در بازه قیمتی ۲۹ هزار کار خود را آغاز کرد و در پایان به قیمت ۳۰ هزار و ۴۵۰ رسید که این اتفاق نشان دهنده این است که تا حدودی اعتماد مردم باتوجه به حمایتهای صورت گرفته از جانب مجلس ، قوه قضائیه و دولت به بازار سرمایه بازگشته است.
علی عباسی کارشناس بازار سرمایه ، در رابطه با تاثیر تصمیمات اخیر شورای عالی بورس بر بازار سرمایه، اظهار کرد: تصمیمی که در شورای عالی بورس گرفته شده نمی تواند تاثیر چندانی در بازه کوتاه مدت بر بازار سرمایه بگذارد، بلکه باید روند اثر گذاری آن را در بلند مدت مشاهده کرد به علت آنکه ما تازه داریم نتیجه تصمیماتی که در گذشته درباره بازار گرفته شده اعم از بازار گردانی، اوراق تبعی و غیره را مشاهده می کنیم.
او افزود: تصمیمات آنی که در خصوص بازار سرمایه در فروردین و اردیبهشت ماه گرفته شد، طی یک ماه گذشته عامل اصلی اُفت بازار سرمایه بوده به علت آنکه بازار سرمایه یک بازار تخصصی است و عکس العمل آن به تصمیمات زمان می برد.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: مردم تا بازار مثبت می شود نباید هیجانی عمل کنند به علت آنکه بازار سرمایه یک بازار تخصصی است و هر اقدامی که بدون فکر باشد می تواند به ضرر بازار تمام شود.
برتری بازار سرمایه نسبت به بازار های موازی
محمد علی احمد زاده اصل کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان در رابطه با تاثیر تصمیمات اخیر شورای عالی بورس بر بازار سرمایه اظهار کرد: وقتی درباره بازار سرمایه صحبت می کنیم باید به کلیت اقتصاد کشور هم اشاره کنیم، اکنون اوضاع در بازار های موازی اعم از ارز ، طلا ، مسکن و غیره مناسب نیست پس می توان پیش بینی کرد که مردم نقدینگی را که در زمان اُفت از بازار خارج کردند حال با بهبود اوضاع بازار دوباره آن را وارد بازار می کنند.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: در حالی می توان به طور قطع از بازگشت سرمایه به بازار صحبت کرد که دولت دوباره اعتماد از بین رفته مردم را با اصلاح زیر ساخت بازار سرمایه بازگرداند، پیش بینی ما صرف نظر از تصمیمات دیروز این است که تا یک ماه آینده شاخص با رشد مواجه شود ، شورای عالی بورس باید ابزار های نظارتی را به منظور جلوگیری از هرگونه اختلال یا بروز شرایط نامتعارف، در بازار سرمایه را افزایش دهد تا بتوانیم سرمایه ها را باتوجه به میزان ارزندگی که دارند حفظ کنیم.
او تاکید کرد: در رابطه با حمایت بحث ما این است که سیاست گذاران کمی بازار را به حال خود بگذارند به طوری که هر روز برای بازار قوانین جدیدی را تصویب نکنند. بازار نیازمند ثبات قوانین است ، اکنون بازار به جایی رسیده که می شود به آن اعتماد کرد و سرمایه خود را به منظور سرمایه گذاری به آن سپرد.
سهامداران به ارزش های بنیادی شستا توجه کنند
احمد زاده اصل در رابطه با تاثیر بازگشایی نماد شستا بر بازار سرمایه گفت: شستا سهم بسیار ارزشمندی است ولی اکنون فضای نامتعارفی بر آن حاکم شده این سهم را سهامداران باید براساس ارزش های بنیادی اش گرفت ، p/e این سهم اکنون کمتر از میانگین بازار است.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: حتی اگر این سهم با ریزش مواجه شود مسئولان باید از کارشناسان بازار سرمایه بخواهند که نظرات کارشناسی خود را به منظور ارتقا این سهم بدهند، در همین رابطه باید گفت که کشف قیمت این سهم اگر به درستی رخ دهد قطع به یقین شاهد رشد بازار خواهیم بود.
تامین سرمایه منطقی شستا عامل موثر بر رشد سهام های بزرگ
پیمان حدادی کارشناس بازار سرمایه در رابطه با تاثیر بازگشایی سهام شستا برشاخص بورس اظهار کرد: بازار سرمایه در آغاز یک حساسیت منفی انتزاعی نسبت به بازگشایی شستا از خود به نمایش گذاشت، اما از آنجایی که شرکت سرمایه گذاری شستا یک تامین سرمایه منطقی را انجام داد توانست از ضریب منفی به سمت مثبت حرکت کند که این امر توانست نشان دهد که تا حدودی اعتماد سهامداران به بازار سرمایه بازگشته است.
او بیان کرد: باتوجه به استقبالی که به نماد شستا در بازار سهام است اگر مدیران این سهم بتواند روند افزایش سهم خود را به طور منطقی انجام دهد قطع به یقین رشد این سهم بر سهم های بزرگ دیگر حاضر در بازار تاثیر خواهد گذاشت.
رشد شاخص تا یک میلیون و چهارصد هزار واحد در هفته آینده
این کارشناس بازار سرمایه در رابطه با تاثیر تصمیمات اخیر شورای عالی بورس گفت: اکنون قیمت ارز به یک ثباتی رسیده و سبب شده تا بقیه بازار ها به سمت تسویه قبوض قیمتیشان بروند و همچنین این امر می تواند در سرازیر شدن مجدد سرمایه افراد به سمت بازار سرمایه موثر واقع شود.
حدادی تصریح کرد: یکی از محرک های این روز های بازار سهام افزایش قیمت سهام برخی کالاها اعم از پتروشیمی، صنایع فلزی و غیره در بازار های جهانی است همچنین باید گفت ادامه دار بودن این امر می تواند در هفته آینده شاخص را تا یک میلیون و چهارصد برساند.
در پایان نکته ای که باید به این اشاره کرد اگر مسئولان از آغاز نظارت جدی بر عملکرد اشخاص حقیقی و حقوقی داشتند قطع به یقین بازار سرمایه با اُفت حدود پنجاه درصدی مواجه نمی شد، همچین از سهامداران خرد خواهانیم تا با توجه به شرایط حساس بازار از رفتار های هیجانی خودداری کنند زیرا بازار سرمایه یک بازار تخصصی است.
منبع: باشگاه خبرنگاران
در این تاریخ یعنی ۱۴ آذر ارزش کل بورس و فرابورس در حدود 7,078,810 میلیارد تومان است که با در نظر گرفتن قیمت دلار ۲۵٬۵۰۰ تومانی ارزش دلاری بورس در حال حاضر و در شاخص ۱٬۴۷۰ در حدود ۲۷۷ میلیارد تومان میشود یعنی هنوز در حدود ۱۱۰٪ نسبت به قیمت واقعی خودش حباب دارد.
چرا هیچکس در اینباره صحبت نمیکند؟