چین: واکسن‌های ما خیلی به درد نمی‌خورند!

چین: واکسن‌های ما خیلی به درد نمی‌خورند!ا

قتصاد ۲۴-  «گائو فو»، مدیر مرکز کنترل بیماری‌های چین، در گفتگو با آسوشیتدپرس اعلام کرد که دولت در حال بررسی ادغام این واکسن‌ها برای بهبود کارایی آن‌ها است.

گائو در ادامه افزود: «اینک در حال بررسی رسمی این موضوع هستیم که آیا باید از واکسن‌های مختلف از خطوط فنی مختلف برای فرآیند ایمن سازی استفاده کنیم.»

مقامات چینی ضمن توزیع صد‌ها میلیون دوز واکسن خود به سایر کشورها، سعی در ایجاد شک و شبهه در مورد اثربخشی واکسن Pfizer با استفاده از فرآیند mRNA هستند. واکسن‌های چین واکسن‌های mRNA نیستند.


بیشتر بخوانید: آغاز تولید انبوه واکسن برکت


محققان معتقدند ترکیب واکسن‌ها ممکن است موجب اثربخشی آن‌ها شود.

واکسن‌های ساخته شده توسط شرکت خصوصی سینووک (Sinovac) و شرکت دولتی سینوفارم (Sinopharm)، عمده واکسن‌های چینی هستند که به ده‌ها کشور از جمله مکزیک، ترکیه، اندونزی، مجارستان، برزیل و ترکیه توزیع شده‌اند.

محققان در برزیل نشان دادند که تأثیر واکسن Sinovac در پیشگیری از عفونت‌های علامت دار تا ۵۰.۴ درصد بوده است، درست بالاتر از آستانه ۵۰ درصد که طبق اعلام متخصصان بهداشت، واکسن مفید تلقی می‌شود. در حالی که مشخص شده است واکسن فایزر ۹۷ درصد مؤثر است.