تاریخ انتشار: ۰۸:۰۰ - ۱۴ اسفند ۱۴۰۲
تعداد نظرات: ۲ نظر
حشمت‌الله فلاحت‌پیشه در گفتگو با اقتصاد ۲۴ مطرح کرد؛

با ترکیب مجلس دوازدهم، افراطی‌گری‌ها در سیاست خارجی تشدید می‌شود/ کشور در خطر شکل‌گیری یک اُلیگارشی است

یک استاد دانشگاه و کارشناس سیاست خارجی معتقد است: در انتخابات مجلس دوازدهم کسانی رای آورده‌اند که بار‌ها در مسائلی همچون FATF ، طرح صیانت، فیلترینگ و این دست موارد و مواردی که منافع مردم را تهدید می‌کند همواره خط و نشان کشیده‌اند؛ لذا باید منتظر بود که باز هم در سال آینده خیلی از افراطی‌گری‌ها، کماکان در داخل و خارج کشور ادامه پیدا کند.

مجلس

اقتصاد۲۴- میرا قربانی فر - انتخابات مجلس دوازدهم در حالی برگزار شد که شاهد یکی از کم رونق‌ترین انتخابات‌ها در کشور بودیم. آمار مشارکت در کل کشور رقمی حدود ۴۱ درصد و آمار مشارکت در تهران نیز رقمی حدود ۲۲ درصد بوده و بر همین اساس و بر مبنای آرای باطله ۵۰۰ هزار تایی پایتخت، دستکم تکلیف نیمی از نمایندگان شهر تهران در دور دوم معلوم می‌شود.

نکته مهم، اما نه لزوما آمار و ارقام، بلکه رأیی بوده است که اعضای جبهه پایداری در کشور کسب کرده اند. در واقع بیشترین تعداد نمایندگان نه فقط از شهر تهران بلکه از کل کشور را حالا در حالی طیف سیاسی موسوم به جبهه پایداری کسب کرده که این طیف سیاسی به مخالفت جدی با انواع کنوانسیون‌های جهانی، ضدیت با پیوستن ایران به معاهده FATF و برجام و البته هر نوع تنش زدایی با جهان مشهور بوده و حالا اکثریت مجلس را به دست آورده است، نهادی که نقشی مهم در سیاست خاری کشور ایفا می‌کند.

با توجه به آرایش نیرو‌ها در مجلس آتی یعنی مجلس دوازدهم، حالا دو گزینه مطرح است که آیا این افراطی گری تشدید خواهد شد و یا این که در نهایت ایستادن بر زمین بازی حقیقت منجر به تغییراتی در نگرش افراطیون می‌شود.

حشمت الله فلاحت پیشه، استاد دانشگاه و نماینده مجلس در دوره‌های هفتم و هشتم و دهم مجلس که برای انتخابات دوازدهم مجلس رد صلاحیت شد، در پاسخ به اقتصاد ۲۴ می‌گوید که این گروه افراطی و تمامیت خواه همچنان بر موضع قبلی باقی خواهند ماند و کشور در شرایط بحرانی‌تر نیز قرار خواهد گرفت.

فلاحت پیشه

خطر اُلیگارشی در کمین کشور

این استاد دانشگاه و نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، درباره شیوع بیشتر نظرات افراطی علیه تعاملات جهانی در مجلس دوازدهم به اقتصاد ۲۴ می‌گوید: «واقعیتی که وجود دارد این است که کشور در خطر شکل گیری یک اُلیگارشی است، یعنی یک اُلیگارشی ثروت و قدرت در کشور شکل گرفته که باید نسبت به وجود آن هشدار دارد. معنای اُلیگارشی نیز همین است که گروهی در قدرت وجود دارد که فقط به دنبال قدرت و ثروت برای خود هستند و منافع مردم برای آن‌ها اهمیتی ندارد. تحولات چند سال اخیر نشان می‌دهد که سیاست افراطی که شکل گرفت بیشترین آسیب را به مردم وارد کرد و منافع زیادی را برای کاسبان تحریم و کاسبان فیلتر و کاسبان تنش ایجاد کرد.»

فلاحت پیشه در ادامه نیز با اشاره به اینکه هر نوع تلاش برای تنش زدایی با جهان با برخورد همراه بود تصریح می‌کند: «برای مثال می‌گویم، زمانی که من به عنوان نماینده در مجلس حضور داشتم، پیشنهادی دادم مبنی بر اینکه ایران و آمریکا برای جلوگیری از ورود ناگهانی به یک جنگ ناخواسته یک میز قرمزی را در یکی از کشور‌های عربی ایجاد کنند که مانع ورود این دو کشور به یک تنش ناخواسته شود، میزی که البته حالا می‌بینیم طی چند سال اخیر در مسقط به نوعی شکل گرفت، اما در آن زمان، دیدم یکی از مسئولان کشور شکایتی را علیه بنده تنظیم کرد و البته این شکایت در نهایت در هیات نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس مطرح شد و هیات نیز حق را به بنده داد و این پیشنهاد را در راستای وظایف نمایندگی دانست.»

او می‌افزاید: «اما نکته جالب این بود که بعدا مشخص شد که برخی از افراد نزدیک آن مسئول در کار فروش نفت تحریم شده ایران هستند و این نفت را با تخفیف می‌فروشند و ثروت‌های میلیاردی کسب می‌کنند.»

ریشه‌های مخالفت با FATF 

فلاحت پیشه که سابقه ریاست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی را در مجلس دهم در کارنامه دارد، همچنین درباره مساله ضدیت‌ها با FATF نیز به اقتصاد ۲۴ می‌گوید: «در موضوع FATF نیز همین روند مطرح است. FATF کنترل‌گر بانک‌هاست، یعنی اگر کشوری در لیست سیاه FATF باشد، تمام مبادلات خارجی از دو کانال صورت می‌گیرد: اول کانال دلالی که دلالان چه در داخل و چه در خارج بخش عمده منابع کشور را می‌بلعند؛ و دوم از کانال احکام حکومتی سیاستمداران کشور‌هایی که حاضر هستند با ایران کار کنند و چنان که می‌دانید این احکام نیز اصلا بی هزینه نیست.»


بیشتر بخوانید: لبخند پایداری به بهارستان؛ چگونه قالیبافی‌ها از لیست‌های غیراصلی اصولگرایان شکست خوردند؟


این کارشناس سیاست خارجی، اما با اشاره به وضعیتی که فعلا کشور با آن مواجه است، می‌افزاید: «ایران در این شرایط ناچار است امتیاز بدهد و به عنوان مثال باید نفت خود را بفروشد و در مقابل آن کالای آن کشور را دریافت کند. در کل باید معامله را به گونه‌ای پیش ببرد که منافع کشور طرف معامله تامین شود و این دقیقا بلایی است که به سر اقتصاد ایران آمده است. اگر ایران در لیست سیاه FATF حضور نداشت، اختلاس‌های کلانی همچون فساد چای دبش به وجود نمی‌آمد و مبادلات مالی شفاف می‌شد.»

رویای FATF داخلی، سراب است

حشمت الله فلاحت پیشه همچنین در ادامه با اشاره به طرح مسائلی همچون‌ FATF داخلی خاطرنشان می‌کند: «من متاسفم برای آن دسته از افراد که برای فرار از تصویب کنوانسیون‌های مرتبط با FATF آمدند و ناگهان از FATF داخلی صحبت کردند. FATF داخلی معنا ندارد که اگر معنایی داشت ایران به یکی از کشور‌هایی تبدیل نمی‌شد که بزرگ‌ترین فساد‌ها و اختلاس‌ها در آن رخ می‌دهد.»

این استاد دانشگاه در ادامه نیز با اشاره به انتخابات مجلس دوازدهم یادآور می‌شود: «اکنون هم متاسفانه ما می‌بینیم که با انتخابات مجلس امسال نیز روند این مساله تشدید شد. در برگزاری این انتخابات چند عامل باعث سرد شدنش شده بود. عامل اول ناکارآمدی مزمن برخی نهاد‌ها در طول چند دهه اخیر و دوم برخورد سلیقه‌ای برخی دستگاه‌های برگزار کننده انتخابات و دلسردی مردم. این مسائل باعث شد عملا بسیاری از افرادی که می‌توانستند یک مجلس قوی را شکل بدهند دیگر در این مجلس حضور نداشته باشند و نتیجه آن حتما شکل‌گیری یک شرایط افراطی‌تر در قبال مسائل مربوط به منافع ملت ایران خواهد بود. کما اینکه اکنون می‌بینیم در این انتخابات کسانی رای آورده‌اند که بار‌ها در مسائلی همچون FATF ، طرح صیانت، فیلترینگ و این دست موارد و مواردی که منافع مردم را تهدید می‌کند همواره خط و نشان کشیده‌اند؛ لذا باید منتظر بود که باز هم در سال آینده خیلی از افراطی‌گری‌ها، کماکان در داخل و خارج کشور ادامه پیدا کند.»

مجلس

بهارستان هم افراطیون را تغییر نخواهد داد

وی، اما در پاسخ به این پرسش اقتصاد ۲۴ که آیا حضور این اشخاص در جایگاه اجرایی و بخشی از قدرت بودن منجر به تغییر رویکردشان نسبت به برجام و FATF نخواهد شد، می‌گوید: «توجه کنید که موردی شبیه این که خود افراطیون به قدرت برسند تا شاید درک کنند ایران به تعامل نیاز دارد را در دولت کنونی نیز تجربه کرده‌ایم، یعنی برخی از مسئولان دولت کنونی از مخالفان تنش‌زدایی، مخالفین کنوانسیون مختلف از جمله FATF بودند، اما زمانی که از آسمان به زمین آمدند و مسئولیت‌های دولتی را بر عهده گرفتند و به عینه دیدند چگونه منافع کشور گرفتار تنگنا‌های داخلی و خارجی شدهاست، سعی کردند این تنگنا‌ها را رفع کنند. کما اینکه اخباری رسید که برخی از مسئولان دولت مخالف FATF بودند، اما خود برای تصویب آن و رفع مشکلات در حال تلاش و رایزنی هستند، اما زورشان به دوستان خودشان نیز نمی‌رسد.»

فلاحت پیشه می‌افزاید: «البته من مجلس را جدا از دولت می‌دانم. من معتقد هستم که مجلس آینده نه تنها این تنگنا‌ها را رفع نمی‌کند بلکه مشکلات بیشتری را ایجاد خواهد کرد، چون این نمایندگان مجلس در حوزه اجرا کار نمی‌کنند و به ویژه که بر اساس همین شعار‌های تند بوده که این اقلیت به ویژه در تهران و برخی از شهر‌هایی که مشارکت پایین بوده رأی به دست آورده‌اند؛ لذا باید انتظار افراطی‌تر شدن شرایط در سیاست خارجی را نیز داشت.»

این کارشناس حوزه سیاست خارجی در ادامه نیز با اشاره به انواع دروغ‌هایی که طیف افراطی برای جلب رضایت هوادارانش می‌گوید، تصریح می‌کند: «من یک مثال را خدمت شما عرض می‌کنم. متاسفانه یکی از کسانی که در یکی از کلانشهر‌ها در ردیف افراد بالای لیست قرار گرفته و رای آورده است، همین اکنون فیلم سخنرانی او برای ورود به یکی از مجالس گذشته موجود است که به صراحت در آن فیلم دروغ می‌گوید. دروغی هم که می‌گوید این است که «مجلس دهم، با برجام دولت آقای روحانی موافقت می‌کند و یک متمم برجام را می‌پذیرد که در آن لیست سی و چند سردار سپاه وجود دارد و در این لیست اسم شهید سلیمانی نفر هفتم است و می‌پذیرد که این افراد توسط آمریکا کشته شوند». توجه کنید این ادعای این شخص است.

دروغ‌های این جمله را فقط ببینید که با همین دروغ‌ها رای آورده و به مجلس رفته است. یکی از دروغ‌ها همین است که برجام اصلا در زمان مجلس نهم تصویب شد و خود این فرد در آن حضور داشت. برجام اصلا چنین ضمیمه‌ای ندارد، ضمن اینکه اساسا در برجام هیچ گفتگویی در این مورد شکل نگرفته است و اصلا خود من که اکنون دارم به این مساله اشاره می‌کنم در مجلس نهم حضور نداشتم، ولی این دروغ باعث شد چنین شخصی رای بیاورد و اکنون به عنوان افراد بالای لیست در یکی از کلانشهر‌ها حضور دارد و همگان نیز می‌دانند که این دروغ گفته شده و با این مقدمه دروغ و باطل وارد مجلس شده است، اما آیا این فرد از روند افراط گری خود خواهد گذشت؟»

مجلس

منافع ملی در بزنگاه افراطی گری

فلاحت پیشه در پایان نیز با اشاره به زیان‌هایی که منافع ملی از ادامه سیر افراطی گری و تنش زایی متحمل می‌شود به اقتصاد ۲۴ می‌گوید: «متاسفانه تحمیل‌هایی که به بخش سیاست خارجی کشور شده بر اساس یکسری سخنرانی‌های دروغ شکل گرفته و همین مسئله، مقدماتی را در مجامع افراطی شکل داده و افرادی به شدت افراطی که منافع ملی برایشان مهم نیست، پشت این مسئله هستند. متاسفانه بخشی از مردم نیز از این واقعیت آگاه نیستند و من معتقد هستم چنین افرادی همچنان همین مواضع تند و ضد توسعه و ضد تنش زدایی را ادامه خواهند داد و در این میان، این ملت ایران و منافع ملی است که تاوان این افراطی‌گری را خواهد داد. اگر منتظر هستید که واقعیات، منجر به تعدیل برخی رفتار‌های دولت رئیسی شود و یا این واقعیات منجر به تصحیح رفتار برخی از نمایندگان افراطی امروز شود، انتظار به نظر من درستی نیست و این افراد بر اساس همین افراطی گری رای آورده‌اند و باز هم برای حذف منتقدان خود افراطی‌تر خواهند بود.»

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
مسعود
0
0
دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۲
سلام
البته جناب فلاحت پیشه تا افراطی گری را چه معنی کنیم از ابتدای انقلاب که هرچه افراطی گری بوده توسط دوستان اصلاح طلب انجام شده ، تعیین حدود حجاب بانوان شاغل ، خانه نشین کردن بازیگران قدیمی ، مبارزه با ویدئو ، درخواست کمک توسط سران اصلاح طلب برای کمک به صدام در مقابل آمریکا در جنگ دوم خلیج فارس و .........
ناشناس
0
0
سه‌شنبه ۱۵ اسفند ۱۴۰۲
آره راست میگی اصلاح طلبان خائن و جاسوس خوب هستند باید کسی که چنین غلطهایی مثل این ....کرد حتما پنج سال زندان برود تا دیگر چنین غلطهایی نکند
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع زعفران + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های میتسوبیشی اوتلندر، لنسر و میراژ در بازار امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

عمو پورنگ هم از تلویزیون رفت!

فیلم/ترور محمد بن سلمان ناکام ماند!

مشخصات فنی ویژگی های جنگنده F۱۵ آمریکا

جریمه به‌کارگیری اتباع غیرمجاز چقدر است؟

پیش بینی قیمت دلار چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

پنهان کاری سازمان توسعه تجارت یا عملکرد ضعیف؟/ شائبه هک سامانه‌ها و نگرانی فعالان اقتصادی از درز اطلاعات

چرا بورس از ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ نزولی ماند؟/ رانت اطلاعاتی تنها دلیل سقوط بورس نبود/ رشد بازار در گرو این عامل است

عکس های جدید سحر قریشی در مقابل کاخ سفید آمریکا

واکنش رضایی به درگیری با حامدی‌فر

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

چرا بورس از رونق افتاد؟

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP

قیمت نفت به ۸۲ دلار و ۹۴ سنت رسید

قیمت گوشی اپل + جدول

خبر مذاکرات هسته‌ای بازار طلا را کاهشی کرد؟

قیمت خودرو‌های بی ام و امروز + جدول

نقش شیخ الاسلامی مدیرعامل بیمه میهن در شرایط نگران کننده این شرکت بیمه‌گر

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

اظهارات همتی درباره چاپ پول بی سابقه در دولت سیزدهم چقدر صحت دارد؟/ دغدغه‌های سیاسی یا بازگویی چالش‌های اقتصادی؟!

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

وضعیت هواشناسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

پیش بینی بورس امروز ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه آنچه باید درباره اوپک بدانیم

عکس/دلتنگی پردیس احمدیه برای امام رضا(ع)

عکس/استایل شیک و جذاب بازیگر گیلدخت

بهترین دانشگاه‌ های ایران

عکس/تیپ ورزشی الناز حبیبی

حضور نفیسه روشن در کنسرت کامران هومن در خارج + عکس

سفر گروسی به تهران تاثیری بر بازار ارز دارد؟/ دلار تا انتخابات ریاست جمهوری ایران زیر ۱۰۰ هزار تومان حبس خواهد شد!

ازدواج ملکه زیبایی لبنان غوغا کرد! + عکس

هشدار نارنجی برای این استان‌ها در آخر هفته

آرمین زارعی خواننده به دلیل فشار عصبی بستری شد

افزایش جزئی حقوق، بازنشستگان را عصبانی کرد

افشای عمدی فایل صوتی ظریف به روایت سعید لیلاز

هزینه اجاره نشینی در آپارتمان‌های لوکس تهران+ لیست قیمت

حضور فعال بیمه سرمد در بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی

گام‌های بلند بیمه البرز در راستای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب

دولت در فروردین چقدر مالیات گرفت؟

تمرین استقلال تعطیل شد

دهمین گفت‌وگوی زنده تلویزیونی رئیسی با مردم

پیشنهاد جنجالی مهاجری درباره ردصلاحیت روحانی

یک رأی تاریخی؛ پرسپولیس - سپاهان فقط با حضور بانوان!

بیمه سرمد میزبان جلسۀ عمومی شورای هماهنگی شرکت‌های بیمۀ استان اصفهان

پیش بینی بورس فردا چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

فیلم/ رانندگی با ماشین دنده اتومات

سکوت مجری پرحاشیه درباره ماجرای اخراجش شکست

بانک سینا در حوزه بانکداری دیجیتال پیشرو خواهد بود

حادثه عجیب برای فرزند مربی استقلال و از حال رفتن چند بازیکن

عدم تمدید پرتفو‌های زیان‌ده رویکردی مهم در بیمه تجارت‌نو