تاریخ انتشار: ۰۸:۳۹ - ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
اقتصاد ۲۴ از گردشگری و صنعت بندر بریس گزارش می‌دهد؛

تلاقی صخره و دریا در بندر بریس

بریس در ۶۰ کیلومتری شرق چابهار در نزدیکی کوه‌های مریخی قرار دارد. اگر در بندر روستای درک در چابهار، تلاقی صحرا و دریا را می‌بینیم؛ در روستای بندر بریس تلاقی صخره و دریا را می‌توان مشاهده کرد.

اقتصاد۲۴ - روستای صیادنشین بریس، در محدوده منطقه آزاد چابهار در کنار سواحل دریای عمان واقع شده است. اگر به چابهار سفر کرده باشید، از باید روستای رمین گذر کنید و از جاده رمین به بریس که خود یکی از زیباترین جاده‌های ساحلی است، به بریس برسید. این مسیر در شرق چابهار قرار دارد که مناظر زیبای فوق العاده‌ای را در طول جاده به چشم خواهید دید و در انتها به نقطع صفر مرزی می‌رسد.

اخیراً عدنان حسینی، مدیر گردشگری منطقه آزاد چابهار خبر داده بود که در شبکه مدیریت مقصد گردشگرذی روستایی که در مناطق آزاد اقتصادی فعال شده، نام تعدادی از روستاهای سیستان و بلوچستان از جمله تنگ، بریس، درک و ... نیز دیده می‌شود.


بیشتر بخوانید: شرایط طبیعت‌گردی در منطقه آزاد چابهار در تعطیلات نوروز/ اهمیت شهر فرودگاهی چابهار در ایجاد زیرساخت گردشگری سلامت


حسینی گفته بود: «با کمک دهیاری‌ها زمینه‌ای را فراهم کرده ایم که بتوانند برای خدمات رسانی آماده باشند و علاوه بر ایجاد زمینه‌ای بهداشتی، کسب و کار را هم در آنجا توسعه ببخشیم.»

زیباترین سواحل جهان

بریس در ۶۰ کیلومتری شرق چابهار در نزدیکی کوه‌های مریخی قرار دارد. کوه‌های مریخی از جمله مناظر کم یاب طبیعت است که جز عجایب طبیعی چابهار به حساب می‌آید. در واقع کوه‌های مریخی در شمال روستای بریس قرار گرفته‌اند که ویژگی‌های منحصر به فردی دارد. فرسایش خاک طی میلیون‌ها سال مناظر بکر و بی بدیلی را در این منطقه ایجاد کرده است.

قدمت کوه‌های مریخی به حدود ۵ میلیون سال پیش باز می‌گردد که در اثر فرسایش به شکل امروزی درآمده و جنس آن‌ها از ماسه سنگ و مارن است. این کوه‌ها میلیون‌ها سال پیش زیر دریا بوده‌اند و طی سالیان دراز از آب سربرکشیده‌اند. منظره این کوه‌ها بسیار حیرت انگیز است. بخش‌هایی از این کوه‌ها از رسوبات آهکی بقایای بدن جانداران سخت پوست دریایی تشکیل شده است. در محدوده این کوه‌ها پوشش گیاهی چندانی نیز دیده نمی‌شود.

هر گردشگری که به روستای بریس سفر کرده باشد، حتماً از بندر بریس نیز بازدید می‌کند. در چابهار زیباترین سواحل جهان را خواهید دید. اگر در بندر روستای درک در چابهار، تلاقی صحرا و دریا را می‌بینیم؛ در روستای بندر بریس تلاقی صخره و دریا را می‌توان مشاهده کرد. صخره‌هایی که گاهاً تا ۱۰ متر ارتفاع دارند.

ناب‌ترین منظره دریایی

روستای بریس از آن دست روستا‌های ساحلی است که قدمتی دیرینه بالغ بر دویست سال دارد و ساکنان آن بلوچ هستند. در این روستا شما می‌توانید اقامتگاه‌هایی را پیدا کنید که مردم محلی در اختیار مسافران قرار می‌دهند. سال‌های است که نسل به نسل مردم منطقه بریس به کار صید و صیادی مشغول هستند و از این راه روزگار می‌گذرانند. عمده صید منطقه بریس کوسه ماهی و میگو است. روزانه قایق‌های صیادی محلی زیادی روی آب‌های آزاد اقیانوسی روان می‌شوند. از بالای صخره‌های ساحلی این بندر وقتی از بالا به منظره دریا نگاه کنید، منظره بی‌نظیری را خواهید دید.

یکی از امتیازات این منطقه وجود ناحیه صنعتی بریس در آن است که البته هنوز برای رشد و توسعه جا دارد. این شهرک صنعتی علاوه بر ایجاد اشتغال در منطقه شرایط را برای پیوند صنعت و دریا و ایجات کارخانجات مرتبط با حوزه شیلات فراهم کرده است. عمده صنایع شیلاتی کشور و کنسرو‌های ماهی کشور در این شهرک صنعتی و دیگر حوزه‌های صنعتی مشاهده می‌شود. واحد‌های مجتمع ذوب بریس و فولادسازی‌ها در این شهرک صنعتی واقع شده است که از جمله واحد‌های مهم این منطقه به شمار می‌رود.  

ارسال نظر