تاریخ انتشار: ۱۵:۴۷ - ۱۹ فروردين ۱۴۰۰
ازسوی رئیس جمهور صورت گرفت

رونمایی ۵ طرح ملی دانش‌بنیان مورد حمایت صندوق نوآوری

پنج طرح ملی دانش‌بنیان و نوآور در استان‌های البرز، تهران و قزوین با سرمایه گذاری بیش از ۳۴ هزار میلیارد ریال توسط رییس جمهور افتتاح شد.

اقتصاد۲۴ - حسن روحانی، رئیس جمهوری امروز ۱۹ فروردین ماه جاری در شصت و یکمین هفته پویش ملی تدبیر و امید برای جهش تولید، طرح تولید واکسن آنفلونزای فصلی (انسانی)، طرح تولید قطار ایرانی هفت واگنه مترویی با رونمایی از اولین قطار تولید شده در تهران، خط تولید موتور سه سیلندر کم مصرف یورو۶، آزمایشگاه ملی قوای محرکه، ناحیه نوآوری شریف و خط تولید ۵ محصول زیست فناوری در تهران شامل واکسن آنتی یرسین، پروبیوتیک تخصصی پیشگیری از سالمونلا، کرم اگزما پروبیوتیک، توکسین بایندر ۴ جزئی پروبیوتیک و استارتر لبنی را از طریق ارتباط ویدئوکنفرانسی افتتاح و رونمایی کرد.

بر اساس این گزارش بیش از هزار و ۴۵۰ میلیارد ریال سرمایه مورد نیاز اجرای این طرح‌ها توسط صندوق نوآوری و شکوفایی تامین شده است. صندوق نوآوری و شکوفایی با اعطای تسهیلات به طرح‌های دانش بنیان توانسته نقش خود را به عنوان تامین کننده مالی برای توسعه اکوسیستم نوآوری کشور ایفا کند.

تولید واکسن نوترکیب آنفلوآنزای فصلی (انسانی)

شرکت دانش بنیان نیواد فارمد سلامت تولیدکننده واکسن آنفلوآنزای انسانی به صورت نوترکیب و با امنیت بالا است که به میزان ۱۳۰ میلیارد ریال از حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی برخوردار شده است. تولید این واکسن نه تنها نیاز کشور به این واکسن استراتژیک را برطرف می‌کند بلکه باعث اشتغالزایی به صورت مستقیم حداقل ۶۰ نفر و غیر مستقیم ۱۵۰ نفر خواهد شد.

طرح تولید یک رام قطار هفت واگنه مترویی

پروژه طراحی و ساخت یک رام قطار هفت واگنه برای خطوط تهران توسط سه شرکت دانش بنیان به‌صورت مشارکتی انجام شده است که در مجموع ۶۶۲ میلیارد ریال از صندوق نوآوری و شکوفایی تسهیلات دریافت کرده‌اند. اجرای این طرح حدود هزار و ۵۰۰ نفر اشتغال مستقیم و غیر مستقیم ایجاد می‌کند و ۱۳۰ میلیون دلار برای کشور کاهش ارزبری سالانه خواهد داشت. بر اساس پیش‌بینی انجام شده ظرفیت تولید ۴۰۰ واگن مترویی در سال توسط ۴ کارخانه وجود دارد.

راه اندازی ناحیه نوآوری شریف

ناحیه نوآوری شریف موجب شتاب‌بخشی به روند شکل‌گیری و رشد کمی و کیفی شرکت‌های نوآور در این ناحیه شده است. بیش از ۵۰۰ شرکت، ۱۳ شتابدهنده، ۶ صندوق و شرکت سرمایه‌گذاری، هشت مرکز نوآوری و ۲ فضای کار اشتراکی در این محل به مساحت ۲۵۰ هکتار مستقر هستند.

میزان حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی از این محل شامل اعطای تسهیلات ۲۰۰ میلیارد ریالی به ۱۴ شرکت متقاضی اسقرار در برج فناوری طرشت، اعطای تسهیلات توسعه‌گری فضا‌های نوآوری، ۱۰۰ میلیارد ریال برای ایستگاه نوآوری شریف و همچنین اعطای تسهیلات توسعه گری فضا‌های نوآوری به مبلغ ۱۰۰ میلیارد برای موسسه توسعه زیستی و سلامت شریف (بایوتکز) است.

استارتر لبنی شامل (استارترماست هم‌زده و استارتر ماست قالبی)

بخش بزرگی از صنعت لبنی کشور از نظر مالی در اختیار وارد کنندگان است. استارتر‌های لبنی ارزبری بالای ۲۰ میلیون دلار دارند و جز موارد استراتژیک صنعت لبنیات محسوب می‌شوند.

شتابدهنده لاکتوویژن با استفاده از ظرفیت تولیدی شرکت دانش بنیان تک ژن زیست قادر به تولید سالیانه ۲ میلیون واحد استارتر لبنی برای تامین بیش از ۷۰ درصد نیاز کشور شده است. میزان حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی در اجرای این طرح در مرحله قبل از تولید صنعتی به مبلغ ۲۶ میلیارد ریال و در مرحله تولید صنعتی به مبلغ ۲۴۰ میلیارد ریال برای حمایت از تولید صنعتی محصول بوده است.

همچنین شتابدهنده زیست محصول پارسیان تاکنون دو حمایت ودیعه رهن محل کار به میزان ۳۰ میلیارد ریال و مقابله با آسیب کرونا به میزان ۳.۵ میلیارد ریال از صندوق نوآوری دریافت کرده است.

تولید موتور ۳ سیلندر یورو ۶

طرح آزمایشگاه ملی قوای محرکه پیشرفته در دانشگاه تهران و خط تولیدموتور سه سیلندر کم مصرف یورو ۶ نیز از جمله طرح‌هایی بود که امروز با حضور رئیس جمهوری افتتاح شد.

منبع: روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی

ارسال نظر