تاریخ انتشار: ۲۰:۳۸ - ۲۵ فروردين ۱۴۰۰

بررسی وضعیت تولید و واردات واکسن کرونا

در جلسه شورای فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران، ضمن ارائه گزارشی در خصوص میزان شیوع بیماری در استان تهران، وضعیت تولید و واردات واکسن کرونا نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

اقتصاد ۲۴ - دکتر زالی در جلسه شورای فرماندهی ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران که امروز برگزار شد، در خصوص وضعیت شیوع بیماری در استان تهران، عنوان کرد: در پایتخت برای اولین بار تمام شهر‌ها در وضعیت قرمز قرار گرفتند و گسترش بیماری به صورت همگن در تمامی مناطق رخ داده است.

وی ادامه داد: استان البرز، بعد از استان گیلان، بالاترین شتاب بروز بیماری در موج چهارم را تجربه می‌کند، بنابراین در هم تنیدگی و تردد بین استان‌های تهران و البرز، می‌تواند یکی از مهمترین عوامل افزایش آمار ابتلا در پایتخت باشد.

دکتر زالی، با اشاره به اینکه این اواخر حجم مراجعین سرپایی به مراکز بهداشتی و درمانی استان تهران، تاکنون بی سابقه بوده است، عنوان کرد: بر اساس گزارشات روزانه در تهران، از هر دو نفر مراجعه کننده به مراکز با علائم بیماری کرونا، تست PCR یک نفر مثبت می‌شود، همچنین نرخ مثبت شدن تست‌های سریع نیز ۲۵ درصد برآورد شده است و این نشان از پخش گسترده ویروس در استان دارد.

فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران گفت: اکنون شاخص اپیدمیولوژیک مولد پایه در تهران، ۱.۶ گزارش شده است که از سرعت بالای سرایت و شیوع بیماری حکایت دارد. این شاخص در اسفندماه در تهران ۰.۷ تا ۰.۸ متغیر بود.

دکتر زالی عنوان کرد: از ابتدای فروردین ماه ۵۳ درصد مجموع بستری و ۷۵ درصد مجموع مرگ و میر در افراد ۶۰ سال به بالا رخ داده که البته این آمار در نوجوانان و کودکان زیر ۱۰ سال با کاهش رو به رو بوده و از ۱۰.۲ درصد در اسفندماه، به ۴ درصد در فروردین ماه رسیده است.


بیشتر بخوانید: علت فوت دو نفر از کادر درمان سبزوار پس از تزریق واکسن کرونا اعلام شد


وی ادامه داد: اسفندماه در گروه‌های سنی ۴۰ تا ۵۰ سال و ۵۰ تا ۶۰ سال، آمار بستری به شدت پایین بود، اما در فروردین ماه روند صعودی به خود گرفته است، به طوری که بعد از گروه سنی ۶۰ سال به بالا، افراد ۴۰ تا ۵۰ سال بیشترین میزان بستری را به خود اختصاص داده اند.

وی از همکاری تمام نهاد‌ها برای افزایش ظرفیت تخت‌های بیمارستانی خبر داد و گفت: مهمترین مسئله، علاوه بر تخت، موضوع تامین اکسیژن است که از حیاتی‌ترین مولفه‌های درمان بیماران کرونایی محسوب می‌شود و باید برای روز‌های آتی نیز تدابیری در این خصوص اندیشیده شود.

زالی با اشاره به تجربه موفق ارائه برخی از خدمات، به صورت سرپایی در خوزستان در کاهش آمار مرگ و میر و اضافه بار بیمارستان ها، بیان کرد: در تهران نیز برای این اقدام در حال آماده سازی زیرساخت‌های لازم هستیم.

وی، بر لزوم افزایش نظارت‌ها بر اعمال محدودیت‌ها تاکید کرد و گفت: بالغ بر ۱۹۰ هزار کارمند استانی در دستگاه‌های ملی در تهران مشغول به کار هستند و برخی ادارات از دستورات ستاد ملی مبارزه با کرونا در خصوص محدودیت‌ها تمکین نکرده اند.

دکتر زالی در پایان از آماده باش کامل مراکز نقاهتگاهی نیز خبر داد.

دکتر محمدی، مدیر کل نظارت بر دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو نیز با حضور در جلسه، گزارش مبسوط و تفصیلی در خصوص آخرین وضعیت واکسن‌های تولیدی داخل و وارداتی و آخرین برنامه‌های معاونت غذا و دارو جهت تسریع در فرآیند تهیه واکسن را برای اعضای شورا تبیین کرد.

بر اساس گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در این جلسه با حضور محسن هاشمی رییس شورای شهر تهران، دکتر روح الامینی نماینده کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی برای شرکت در جلسات کمیته واکسن وزارت بهداشت، دکتر حناچی شهردار تهران، حجت الاسلام تقوی رییس مجمع نمایندگان مجلس استان تهران، سردار هداوند جانشین رییس پلیس تهران، حسن بیگی معاون سیاسی و اجتماعی استاندار و رییس ستاد انتخابات استان تهران، دکتر کوهپایه زاده رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر محمدی مدیر کل نظارت بر دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، مسعود ستایشی قائم مقام رییس کل دادگستری استان تهران و رضا کرمی رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران روند ساخت واکسن در داخل کشور بررسی شد. در خصوص چالش‌های اطلاع رسانی به مردم بحث و تبادل نظر صورت گرفت. همچنین بر لزوم امیدبخشی در جامعه نیز تاکید شد.

منبع: ایسنا
ارسال نظر