تاریخ انتشار: ۰۸:۴۴ - ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
سیدعلی موسوی در گفتگو با اقتصاد ۲۴ خبر داد:

افتتاح ویدئوکنفرانسی ۱۱ پروژه منطقه آزاد اروند در تیر ماه توسط رییس جمهوری

موسوی گفت: با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده، ۱۱ پروژه به ارزش ریالی ۱۴۸۰ میلیارد تومان  و ۲ میلیون دلار ارزش دلاری با اشتغال ۷۳۷ نفر مستقیم در تیرماه به صورت ویدئو کنفرانس توسط ریاست جمهوری آماده بهره‌برداری داریم.

اقتصاد۲۴ - سیدعلی موسوی، معاونت سرمایه‌گذاری و توسعه کسب و کارهای منطقه آزاد اروند برنامه‌ریزی‌های این معاونت در سال جدید برای رشد تولید در منطقه  را تشریح کرده و اظهار داشت: از ابتدای سال بعد از اینکه مقام معظم رهبری امسال را سال تقویت ولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها نامگذاری کرده بودند، ما ۱۵ راهبرد را تعریف کردیم از‌ای بین ۵ راهبرد در حوزه تقویت تولید، ۵ راهبرد در بخش پشتیبانی‌ها و ۵ راهبرد را در بخش مانع زدایی‌ها تهیه کردیم  توسط مدیرعامل منطقه آزاد اروند ابلاغ شد.

او ادامه داد: در همان روز‌های ابتدای سال اولین نشست رفع موانع تولید را به اتفاق کلیه مدیران در روز اول کاری سال ۱۴۰۰ برگزار کردیم و راهکارای نشست را ابلاغ کردیم. قرار بر این شد که مدیریت گمرک اروند در جهت تسهیل ورود مواد اولیه و ماشین‌آلات مورد نیاز واحد‌های صنعتی و حمل یکسره بار به سایت‌های صنعتی، نهایت تلاش خود را بکند.  


بیشتر بخوانید: عزم جدی مجلس در رفع موانع تولید و تحقق شعار سال در مناطق آزاد کشور


موسوی خاطرنشان کرد: بخش بازرگانی و صنعت در خصوص صدور مجوز‌های تاسیس و بهره‌برداری اقدام کنند و همچنین در بخش سرمایه‌گذاری بحث برگزاری کمیسیون‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری و برگزاری طرح‌های توجیحی در کمترین زمان ممکن انجام شود تا بتوانند هم سریع‌تر شرکت‌های واحد‌های صنعتی را ثبت کنند و هم طرح توجیحی آن‌ها را ثبت کنند و هم اجازه کمیسیون اقتصادی و مصوبه هیئت مدیره را بگیرند.

وی افزود: همچنین با برگزاری کمیته رفع موانع تولید، در خرشمهر با حضور فرماندار، امام جمعه و اتاق‌های بازرگانی، مشکلات را احصا کردیم. مشکلات ما در بخش‌های مختلف بود که واحد‌های صنعتی درگیر آن‌ها بود. بخشی از مشکلات در حوزه دستگاه‌های پشتیبان از جمله آب و برق و گاز و... بود که مقرر شد در رابطه با حق انشعاب و هم هزینه‌های آب و برق و تسریع در اراه خدمات به واحد‌های صنعتی، اقدام کنند.

افتتاح پروژه‌های جدید در سال ۱۴۰۰

معاونت سرمایه‌گذاری و توسعه کسب و کارهای منطقه آزاد اروند تصریح کرد: بخشی از آن در رابطه با عدم تفویذ اختیار توسط وزارتخانه‌های صمت، نفت، محیط زیست، استاندارد و وزارت بهداشت در بخش غذا و دارو بود که به مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد منعکس کردیم که قرار شد با جلسات ملی که برگزار می‌شود، این اختیارات به متاطق آزاد از جمله منطقه آزاد اروند داده شود تا بتوانیم ظرفیت‌سنجی و تایید میزان خرید‌های واحد‌های مستقر در منطقه آزاد اروند و تامین خوراک پالایشگاه‌ها و بحث پیوست‌های محیط زیستی و ... را در منطقه آزاد بتوانند انجام دهند.  

او ادامه داد: یکی از مشکلای که داری با باک‌ها در سه بخش اعطای تسهیلات جهت سرمایه در گردش و سرمایه ثابت واحد‌های صنعتی است، یکی بحث استمهال و بخشودگی‌هیی که دولت تصویب می‌کند، اما بانک‌ها اجرایی نمی‌کنند و یکی هم درباره تعیین تکلیف واحد‌های تملک شده توسط بانک‌ها و واگذاری آن‌ها به سرمایه‌گذاران جدید است. این‌ها از جمه مواردی بود که در این جلسات پیگیری شد. ما مصر هستیم همانطور که توانستیم بیش از ۸۰ درصد از راهبرد‌های بیستگانه‌ای که در سال جهش تولید تعریف و اجرایی کردیم، بتوانیم به صورت کامل اجرایی کنیم.  

وی خاطرنشان کرد: با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده، ۱۱ پروژه به ارزش ریالی ۱۴۸۰ میلیارد تومان  و ۲ میلیون دلار ارزش دلاری با اشتغال ۷۳۷ نفر مستقیم در رشته‌های پایانه فروش آنلاین باسیم و بی سیم و آفلاین و دستگاه خود پرداخت و همینطور تولید لامپ‌های ال‌ای دی و کلید مینیاتوری و لامپ چراغ پروژکتوری و تولید عطر و لوازم آرایشی، تولید فیلتر روغن خودرو و پست برق ۴۰۰ مگاواتی و ساخت و تامین واحد جداسازی هوا از جمله اکسیژن پلن و سردخانه ۲ مداره ۵۵ هزار تنی متجمع غذایی میهن و برج‌های تجاری وزرا داریم که در تیر ماه به صورت ویدئو کنفرانس توسط ریاست جمهوری آماده بهره‌برداری داریم.  

موسوی در پایان تشریح کرد: درباره توسعه صادرات و تقویت زیرساخت‌ها در شلمچه ما تا الان دو جلسه برگزار کردیم. ما ۶ واحد لجستیک در شلمچه داریم که برای رفع مشکلاتشان تلاش می‌کنیم و قرار است در جلسه دیگری قرار است این مشکلات را به حداقل برسانیم. به هر حال بندر خشک شلمچه یکی از مجهزترین بنادر خشک تجاری کشور است. هر سال بیش از یک میلیارد دلار صادرات کالا از این مرز انجام می‌شود. ما امیدوار هستیم با رفع این مشکلات با توقیت این ۶ واحد لجستیک و تعامل بیشتر با طرف عراقی بتوانیم در بخش صادرات همش شاهد رشد بیشتر باشیم.  

ارسال نظر