تاریخ انتشار: ۱۶:۱۵ - ۲۹ فروردين ۱۴۰۰

دیکتاتور‌ها چه غذایی می‌خوردند؟

«در بشقاب دیکتاتورها» نوشته کریستین رودو کتابی است که به تازگی در فرانسه منتشر شده و نویسنده فرانسوی کوشیده ارتباط بین تغذیه و رفتار و عملکرد دیکتاتور‌ها را تحلیل و بررسی کند.

اقتصاد۲۴ - «در بشقاب دیکتاتورها» آخرین کتاب کریستین رودو، نویسنده و روزنامه‌نگار فرانسوی است که به‌تازگی از سوی انتشارات فلاماریون در فرانسه منتشر شده و نویسنده در این کتاب کوشیده با نگاهی به بشقاب دیکتاتورهایی، چون هیتلر و چائوشسکو ارتباط بین تغذیه و عمکلرد آن‌ها را در تاریخ تحلیل کند.

نویسنده درباره کتابش می‌گوید «این ارتباط چیز‌های زیادی ورای پارانویا و خودشیفتگی نسبتا کلاسیک دیکتاتور‌ها آشکار می‌کند. چیزی که برای خود من جالب بود این است که چطور این موضوع نکاتی را از کودکی آن‌ها را آشکار می‌کند. ۵ دیکتاتور از ۶ دیکتاتوری که در این کتاب به آن‌ها پرداخته شده، گرسنگی را تجربه کرده‌اند و در میان آن‌ها تنها کسی که در یک محیط خرده‌بورژوا رشد یافت، هیتلر بوده است؛ اما او هم زمانی که یک هنرمند شکست‌خورده بود، گرسنگی را تجربه کرد. در کتاب «نبرد من» هیتلر گرسنگی خود را جای دیگری نشان می‌دهد که به بخشی از شعار نازی‌ها "آزادی کار و نان" تبدیل می‌شود.»

نویسنده همچنین در این کتاب مطالب افشاگرانه کمیکی را آورده. او در این کتاب نوشته «برای من جای هیچ شکی نیست که هیتلر گیاه‌خوار شده بود. همه شواهد موجود گواهی بر این امر می‌دهند. علل گیاه‌خواری او مرموز است؛ اما من فکر می‌کنم که خودبیمارانگاری به ویژه مرگ مادرش در سن جوانی در پی بیماری سرطان در آن دخیل بوده است.»

کریستین رودو در این کتاب همچنین درباره احساس همدلی کاذب استالین نوشته «استالین چنان از مسموم‌شدن ترس زیادی داشت که مهمانان را به پذیرایی از خود تشویق می‌کرد و در‌های بطری‌های نوشیدنی را خودش باز کرد و میز سرانجام به مکانی برای قدرت‌نمایی بدل شد. به گفته ویاچسلاو مولوتوف، سیاستمدار اهل شوروی، استالین همه تصمیمات مهم را روی میز غذا می‌گرفت.»

منبع: ایبنا
ارسال نظر