اقتصاد۲۴ - دکتر حمید چوبینه درباره واردات واکسن کرونا از سوی شرکت شهر سالم اظهار کرد: برای اجرای این موضوع باید مقدمات آن در شورای شهر انجام شود.
او ادامه داد: در واقع باید به صورت طرح یا لایحه در شورای شهر مطرح و شورای شهر آن را به تصویب برساند که در آن هم سازو کار را به ما بگویند و هم اعتبار لازم را به این موضوع تخصیص دهند.
مدیرعامل شرکت شهر سالم در پاسخ به این سوال که این شرکت چه سازوکار و زیرساختی را برای این منظور در نظر گرفته است؟ گفت: سازوکار خاصی را برای واردات واکسن طراحی نکردیم، اما اگر برای پرسنل شهرداری و بازنشستگان شهرداری لازم باشد و شورای شهر بودجه آن را مصوب و در اختیار ما بگذارد و به ستاد شهرداری اعلام کند. در شهرداری تهران شرکتهایی هستند که میتوانند در بازرگانی این مسئله کمک کنند.
دکتر چوبینه ادامه داد: از طرفی با وزارت بهداشت نیز مکاتباتی را داشتهایم، اما لازم است مفروضاتی نیز از سوی وزارت بهداشت در نظر گرفته شود.
او افزود: وزارت بهداشت و دولت اعلام کردند، بخش خصوصی هم میتواند به واردات واکسن کرونا اقدام کند، اما اینکه چگونه و با چه مکانیزمی باشد نیازمند تبیین قوانین است و باید اقدامات نظارتی و تسهیلگری و سازوکار آن توسط دولت انجام شود.
بیشتر بخوانید: مردم برای گرفتن نوبت واکسن وارد چه سایتی شوند؟
مدیرعامل شرکت شهر سالم در پاسخ به این سوال که امکان تامین چند دوز واکسن را پیشبینی کردهاید؟ گفت: نکتهای که باید به آن اشاره کرد این است که شرکتهای سازنده در دنیا دولتها را میشناسند و هر شرکتی که بخواهد در این زمینه ورود کند باید نمایندگی دولت را داشته باشد، چرا که در حال حاضر واکسن یک مسئله حاکمیتی در دنیا است و بیشتر به دولتها ارتباط پیدا میکند و باید یک نمایندگی از سوی دولت به شرکت سازنده واکسن داده شود.
دکتر چوبینه ادامه داد: ضمن اینکه شرکتهای سازنده اکثرا واکسنها را پیش فروش کردهاند و شرکتهای واسطه هستند که میتوانند در این زمینه کمک کنند و وزارت بهداشت باید سازوکار را مشخص کند که شرکتها با چه قیمتی میتوانند واکسن را وارد و عرضه کنند.
او تاکید کرد: هزینه واکسن، نظارت بر واردات واکسن و برندهایی که مورد تایید وزارت بهداشت است باید شفافسازی شود.
مدیرعامل شرکت شهر سالم در ادامه با بیان اینکه شاید راسا به مسئله واردات وارد نشویم، اظهار کرد:، اما شرکتهایی هستند که میتوانند به صورت مشارکتی و با همکاری ما از طریق مجاری قانونی واردات واکسن را انجام دهند. در نتیجه اول باید تامین منابع از طرف شورای شهر در نظر گرفته شود، دوم اینکه مجوز آن داده شود و دولت نیز همکاری لازم را برای تسهیل فرایندها با ما انجام دهد.
او در پاسخ به این سوال که چه تعداد از پرسنل شهرداری تاکنون واکسن کرونا دریافت کردند، اظهار داشت: پرسنل بهشت زهرا و تعدادی از نیروهای پسماند تاکنون واکسن را دریافت کردهاند. قرار بود ۱۴ هزار نفر از نیروهای پسماند واکسن دریافت کنند که هنوز به صورت کامل انجام نشده است.
دکتر چوبینه افزود: واکسیناسیون پرسنل پسماند قرار بود در سه مرحله انجام شود که یک مرحله آن انجام شده است و زمان واکسیناسیون مرحله دوم هنوز اعلام نشده است.
او در پاسخ به سوال دیگری درباره میزان رعایت محدودیتها در سطح شهر گفت: محدودیتها خیلی سست است و متناسب با شرایطی که در آن قرار داریم نیست و باید موثرتر و جدیتر در این زمینه اقدام شود.
مدیرعامل شرکت شهر سالم افزود: اکنون شرایط به گونهای است که باید محدودیتها به صورت عملیاتیتر از طرف دولت اجرا شود. نیاز نیست که بسیاری از سازمانها و مراکز در این شرایط باز باشند و باید شهر به حالت نیمه تعطیل درآید تا از این پیک گذر کنیم. بیمارستانها واقعا جا ندارند که بیماران را بستری کنند. باید چه اتفاقی بیفتد که شرایط بخواهد تغییر کند و محدودیتها اجرا شود؟
دکتر چوبینه با اشاره به وضعیت درمانگاههای شهرداری گفت: متاسفانه آمار مراجعه به درمانگاههای شهرداری دو تا سه برابر افزایش پیدا کرده است و شرایط خوبی نیست. در این شرایط باید همه مردم برای سلامت خود، خانواده و اطرافیان اهمیت قائل باشیم و از دورهمیها و شرکت در برنامههای غیرضروری اجتناب کنیم.