تاریخ انتشار: ۱۶:۱۵ - ۳۱ فروردين ۱۴۰۰

پاکسازی معده با دمنوش گل محمدی

عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: گلبرگ‌های گل محمدی، اثر ملین دارد و معده را به خوبی پاکسازی می ‏کند و مواد رطوبی را بیرون می ‏ریزد و دمنوش مناسبی برای ماه مبارک رمضان است.

اقتصاد۲۴ - دکتر طیبه شاهی گفت: گـل محمدی با نام علمی Rosa damascena Mill. از خـانواده گل سرخ یا Rosaceace و از جــنس Rosa بوده و حاوی ویتامین‌های A, B۳, C, D و E می‌باشد.

وی عنوان کرد: یبوست یکی از بیماری‌های بسیار شایع در بین افراد جامعه است و تاثیرات خانوادگی و اجتماعی مهمی را سبب می‌شود، در روزه‌داری نیز حرکات دودی روده کاهش می‌یابد و یبوست شدت پیدا می‌کند و یکی از مشکلات شایع در ماه مبارک رمضان است که زمینه ساز بیماری‌های زیادی می‌شود.

عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اظهار کرد: گلبرگ‌های گل محمدی، اثر ملین دارد و معده را به خوبی پاکسازی می ‏کند و مواد رطوبی را بیرون می ‏ریزد، از این جهت برای رفع یبوست کودکان، اشخاص مسن و بیماران در دوران نقاهت مصرف می‌شود.


بیشتر بخوانید: شرایط روزه داری افراد مبتلا به زخم معده


وی با اشاره به این که غنچه‌های گل محمدی مقوی، مفرح و لطیف کننده اعضای بدن است، ضعف قلب را برطرف می‌کند و بوییدن آن سبب تقویت اعصاب و قلب می‌شود، بیان کرد: مطابق تحقیقات صورت گرفته جوشانده گلبرگ‌های گل محمدی مقدار آب و حجم مدفوع را افزایش می‌دهد و با نفوذ اسمزی مایع به لومن روده اثر ملینی خود را اعمال می‌کند.

عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی عنوان کرد: در طب سنتی از گل محمدی به عنوان دفع کننده اخلاط مضر استفاده می‌شود. هم چنین به عنوان مصلح همراه با دوغ، ماست و مواد غذایی قابض استفاده می‌گردد.

دکتر شاهی با بیان اینکه جهت استفاده از خواص گل محمدی و بهره گیری از آن در ماه مبارک رمضان می‌توان در وعده افطار به صورت دمنوش یا جوشانده میل شود، یادآور شد: استفاده از گلاب همراه با خاکشیر و تخم شربتی می‌تواند شربت ملین بسیار خوبی باشد.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، وی افزود: از غنچه و گلاب گل محمدی گل قند تهیه می‌شود، که آرامبخش اعصاب بوده و باعث تقویت معده و قوا می‌شود.

منبع: ایسنا
ارسال نظر