تاریخ انتشار: ۰۹:۱۶ - ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۰
یک کارشناس حوزه رمزارز در گفتگو با اقتصاد ۲۴:

جولان باند‌های کلاهبرداری خارجی رمزارز برای شکار ایرانیان/ کلاب هاوس در قرق کلاهبرداران رمزارز است

جولان بی قانونی و تعلل قانون گذار در حوزه رمزارز‌ها در کشور ما، کار را به جایی رسانده که در پرده‌ای جدید، باند‌های خارجی برای به دام انداختن ایرانیان دست به کار شده اند؛ تا جایی که به گفته یکی از فعالان این بازار، در فضای بگیر و ببندِ صرافی‌های رمزارز داخلی، خارجی‌ها از آب گل آلود ماهی می‌گیرند.

اقتصاد ۲۴- کافی است شبی در یکی از روم‌های رمزارز در کلاب هاوس یا گروهی در تلگرام حاضر شوید. قطع به یقین خارجی‌های زیادی به عنوان سخنران در این گروه‌ها حضور دارند. ماجرا زمانی جالب می‌شود که بدانید این افراد با جذب مخاطب سعی در جذب سرمایه یا تبلیغ و رشد یکی از رمزارز‌های بازار دارند.

یک کارشناس حوزه رمزارز در این رابطه با بیان اینکه هجوم خارجی‌ها به کلاب هاوس برای سوءاستفاده یا کلاهبرداری در فضای بسته ایران برای صرافی‌های داخلی است، می‌گوید: این افراد اکثرا در ترکیه، اروپا و آمریکا مستقرند و با هم هماهنگ و به صورت تیمی کار می‌کنند.

ایرانیان فریب صرافی‌های خارجی را نخورند

این فعال بازار که خواست نامش فاش نشود، در پاسخ به سوال اقتصاد ۲۴ مبنی بر اینکه چرا ایرانیان در دام این افراد گرفتار می‌شوند، ادامه داد: در ایران به دلیل عدم قانون گذاری و اعمال فشار بر صرافی‌های رمزارز داخلی و بی ثباتی در شرایط فعالیت ازسوی حاکمیت، عملا این واحد‌ها نمی‌توانند به راحتی کسب اعتبار و فعالیت کنند؛ بنابراین مردم ترجیح می‌دهند از صرافی‌های رمزارز خارجی استفاده کنند.

وی ادامه داد: اگر ما در ایران صرافی قانونی مشابه «بایننس» داشتیم، هیچ گاه مردم به صرافی‌های خارجی رمزارز سرازیر نمی‌شدند.

لشکر دیگری از مالباختگان این بار در بازار رمزارز

این فعال حوزه رمزارز با بیان اینکه برخورد دولت با صرافی‌های رمزارز باعث شده خارجی‌ها از این فضا بهره برداری و سوءاستفاده کنند، گفت: با وجودی که کلاهبرداری‌های زیادی از این طریق از مردم می‌شود، اما عملا به دلیل آنکه مالباختگان امکان طرح دعوی ندارند، سکوت پیشه می‌کنند. ما به همان اندازه که در این بازار برنده داریم، بازنده داریم.

وی ادامه داد: خارجی‌ها به صورت گسترده در تلگرام، کلاب هاوس یا سایر شبکه‌های اجتماعی با هویت‌های فیک و جعلی سعی در جذب مخاطب و تبلیغ دارند. این افراد با اهداف مختلفی در حال فعالیت هستند. بخشی با تبلیغات سعی در جذب سرمایه مردم دارند تا کلاه مردم را بردارند و برخی ممکن است جزوی از تیمی بازاریاب یک رمزارز باشند تا به صورت غیرمستقیم بازاریابی و سیگنال فروشی کنند.


بیشتر بخوانید: دوج کوین تا کجا رشد می‌کند؟


کارشناس حوزه رمزارز در گفتگو با اقتصاد ۲۴ با بیان اینکه این افراد یکدیگر را حمایت می‌کنند، گفت: مسیری که ایجاد شده، خارج از کشور است. پول مردم در حال انتقال به صرافی‌های خارجی است و این زنگ خطری است که حاکمیت آن را نمی‌شنود. سرمایه‌ای که در شرایط کنونی می‌تواند بسیاری مشکلات کشور را عرصه تولید و اقتصاد حل کند به خارج از کشور سرازیر شده است. 

در فرهنگ‌سازی حوزه رمزارز سال هاست عقب مانده ایم

این کارشناس با بیان اینکه کشوری که در آموزش مردم هزینه نکند باید چندین برابر برای جبران خسارات خود هزینه کند، گفت: جوی که برای بازار سرمایه در سال گذشته ایجاد شد، در حال حاضر برای رمزارز‌ها در کشور ما ایجاد شده است؛ بنابراین «انسان عاقل از یک سوراخ دوبار گزیده نمی‌شود.» وظیفه حاکمیت و مسئولان و صدا و سیما به عنوان رسانه ملی است که در این زمینه به مردم آموزش دهند نه به طرد و حذف صورت مسئله اقدام کنند.

وی ادامه داد: اگر مردم آموزش ببینند و آگاه باشند، با اعمال روش‌های معقول در بازار سرمایه از زیان‌ها و آسیب‌ها در امان مانده در ثانی هرگز در دام کلاهبرداران داخلی و خارجی نمی‌افتند.

بستر سرمایه گذاری رمزارزی در کشور ایجاد شود

این فعال حوزه رمزارز گفت: در وهله نخست حاکمیت می‌تواند یک سری سازمان‌ها را فقط با کسب درآمد از ارائه مشاوره به مردم بدون اینکه منافعی در سرمایه گذاری داشته باشند، ایجاد کند. آن زمان می‌توانیم دست بسیاری از سودجویان را از بازار رمزارز‌ها کوتاه کنیم. دوم اینکه صندوق‌های جذب سرمایه برای خرید و فروش رمزارز در داخل ایجاد کنیم تا بعد از صحت سنجی این سیستم ها، مردم مدیریت سرمایه خود در بازار رمزارز‌ها را به این صندوق‌ها واگذار کنند و جامعه از گزنده و آسیب‌های گوناگون در امان بماند.

ارسال نظر