اقتصاد۲۴ - طرح رجیستری یا همان ثبت قانونی شناسه گوشیها و تجهیزات دارای سیمکارت از پاییز سال ۹۶ آغاز شد و بیش از ۳ سال از اجرایی شدن آن میگذرد. حالا وزارت ارتباطات به نقل از خبرگزاری ایرنا در جدید قسمت از ویدئوهای ایران هوشمند به شرح فرآیند اجرای طرح رجیستری تلفن همراه و مزیتهای آن پرداخته است. تا پایان سال ۹۸ بیش از ۲۶۰ میلیون گوشی در سامانه رجیستری به ثبت رسیده بود.
بیشتر بخوانید: نوسان قیمتها در بازار موبایل افزایش یافت
گفته شده از که هدف از این طرح، مبارزه با قاچاق گوشی، ارائه گارانتی اصلی و خدمات پس از فروش و جلوگیری از ورود گوشیهای بیکیفیت و مضر برای سلامتی است. به نظر میرسد که تا اینجا این طرح طبق گفته وزارت ارتباطات به اصلیترین هدف خود که مبارزه با قاچاق گوشی بود؛ رسیده. اما آیا قاچاق گوشی واقعا به صفر رسیده است؟
رجیستری قاچاق گوشی را تعطیل کرده؟
سادهترین راه برای کشف این موضوع نگاهی به آمار گوشیهای ثبت شده از طریق مسافری است. از آنجاییکه واردات قانونی آیفون که کالای لوکس آمریکایی به حساب میآید تعطیل شده و به واردکنندگان این گوشی ارزی تخصیص نخواهد یافت، بخش بزرگی از واردات گوشیهای اپل به صورت مسافری انجام خواهد شد. از آنجاییکه کماکان آیفونهای اپل در متنوعترین رنگها و مدلها در بازار یافت میشود، به نظر میرسد که بساط قاچاق این گوشیها از رویه مسافری هنوز برچیده نشده است. باوجود سفت و سختتر شدن شرایط ثبت گوشیهای مسافری، واردات از این روش همچنان یکی از راههای ورود آیفون به کشور است. هرچند که شاید بر روی کاغذ این روش واردات قاچاق به حساب نیاد، اما مطمئناً وزارت ارتباطات نیز آگاه است که در عمل شاید هنوز قاچاق گوشی به صورت غیرقانونی به صفر نرسیده باشد.
منبع: سخت افزار