تاریخ انتشار: ۰۸:۵۱ - ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۰
اقتصاد ۲۴ گزارش می‌دهد:

رشد صنایع منطقه ویژه اقتصادی پیام در راستای مدرن‌سازی فرودگاهی/جذب مسافران عراقی از طریق گردشگری سلامت

منطقه ویژه اقتصادی پیام از طریق توسعه صنایع و گردشگری می‌تواند ویژگی‌های یک فرودگاه مدرن را به خود بگیرد.

اقتصاد۲۴-اخیراً منطقه ویژه اقتصادی پیام در برنامه‌ریزی‌های توسعه‌ای و تخصیص بودجه بسیار مورد توجه قرار گرفته است. اخیراً برای توسعه زیر ساخت‌های این منطقه که در مهرشهر کرج به وسعت ۳۶۰۰ هکتار در اراضی ۱۰هزار هکتاری فرودگاه بین‌المللی پیام واقع شده، هشت هزار میلیارد ریال ش در کمیسیون تخصصی شورای عالی اقتصاد تصویب شده است.

اقدامی که می‌تواند موجب توسعه و استقبال بیشتر سرمایه‌گذاران در منطقه را رقم بزند.


بیشتر بخوانید:  یک گام تا خودکفایی در تولید اتاقک آمبولانس در منطقه ویژه اقتصادی پیام


نادر ثناگو، مدیرعامل منطقه ویژه پیام در اینباره گفته است: «اشتغال زایی و به دنبال آن گشایش اقتصادی از مهم ترین مزایای توسعه زیر ساخت ها و حضور بخش خصوصی در منطقه است به گونه ای که هم اکنون پس از تکمیل فازهای یک، ۲ و سه  زیر ساخت های فاز چهار، به عنوان بزرگ ترین فاز منطقه در حال آماده سازی است که پس از تکمیل به متقاضیان و سرمایه گذاران واگذار خواهد شد.»

رشد صنایع در نزدیکی فرودگاه‌های مدرن

فرودگاه پیام البرز در ۲ بخش باری و مسافری خدمات ارائه می کند و تاکنون حدود ۷۰ واحد تولیدی و صنعتی در منطقه ویژه اقتصادی پیام مستقر شده است. در عینحال در سال گذشته حدود ۱۵ واحد که به دلایل متعددی روند تولیدات شان متوقف و یا دچار اختلال شده بوده با حمایت‌های انجام شده، بار دیگر به چرخه تولید بازگشتند.

فرودگاه‌های مدرن در تمام دنیا  متناسب با سرعت پیشرفت اقتصادی و تکنولوژی ویژگی‌های جدیدتری پیدا کرده‌اند. فرودگاه‌ها در عصر جدید فقط برای حمل و نقل مسافران نیستند. بلکه شهرهای فرودگاهی امکاناتی را فراهم کرده‌اند تا صنعت و تکنولوژی و استارت‌آپ‌ها در کنار فرودگاه‌ها شکل گرفته و رشد کنند. منطقه ویژه اقتصادی پیام نیز از این نظر سعی می‌کند امکانات بیشتری را برای سرمایه‌گذاران فراهم کند تا از طریق توسعه زیرساختی در ردیف شهرهای فرودگاهی مطرح دنیا قرار بگیرد. 

پیوند گردشگری و فرودگاه

حتی به لحاظ توسعه گردشگری نیز فرودگاه‌ها دیگر مثل گذشته جایی برای عبور نیستند. بلکه فرودگاه‌های عصر جدید، به لحاظ گردشگری ویژگی‌هایی برای نگاه داشتن مسافران دارند. در این روزها که شیوع کرونا مشکلات حوزه گردشگری را زیاد کرده است، گردشگری سلامت یکی از حوزه‌های موثر است که در نزدیکی فرودگاه‌ها اهمیت ویژه‌ی نیز پیدا کرده است.

این مسئله الان هم در منطقه ویژه پیام در حال پیگیری است. نادر ثناگو در توضیح ویژگی‌های گردشگری سلامت در منطقه ویژه پیام تصریح کرده بود: «با توجه به وجود مراکزی در زمینه ارائه خدمات پزشکی در منطقه  هدف این است که با توسعه و رونق بخش هایی از جمله گردشگری سلامت بتوان هر چه بیشتر از این ظرفیت ها بهره برد. یکی از واحدهای فعال در پیام که امروزه در بخش گردشگری سلامت در کشور و منطقه توانسته نقش خود را به خوبی ایفا کند، مرکز پت اسکن پیام است که در این مرکز با توجه به فعال بودن تنها پت مامو خاورمیانه ، علاوه بر ارائه خدمات به مردم استان و کشورمان، شاهد حضور افرادی از کشورهای منطقه از جمله عراق نیز هستیم.»

او ادامه داد: «این مرکز با بهره گیری از به روزترین دستگاه های پت اسکن و پت مامو یکی از بهترین مراکزی است که در زمینه تشخیص دقیق سرطان هم اکنون در منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام در حال فعالیت است.»

تمرکز روس‌ها بر منطقه ویژه اقتصادی پیام 

از آنجا که این منطقه ویژه اقتصادی در نزدیکی جمعیت 25 میلیون نفری قرار دارد، موقعیت بسیار خوبی برای توسعه دارد که نیاز مند هدفگذاری است. در واقع از ابتدا هدف از تأسیس این منطقه ویژه، حمل‌ونقل بار هوایی و پستی، فرآوری کالا، انبارداری، خدمات سردخانه‌ای، صنایع ICT و صادرات بوده است. شرایط ممتازی که منطقه ویژه پیام برای سرمایه‌گذاران دارد و البته اهمیت آن در نزدیک بودن به پایتخت ایران موجب شده تا این منطقه در کانون توجه سرمایه گذاران کشور روسی قرار بگیرد. اخیراً در سفر فعالان اقتصادی مسکو به ایران راه اندازی کارخانه هایی از جمله تولید لوازم خانگی، محصولات الکترونیکی و اویونیکی ، مواد  غذایی از جمله پیشنهادهایی بود که از سوی فعالان اقتصادی روس برای سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام مطرح شده است. 

ایجاد دفتر نمایندگی اتاق بازرگانی روسیه، راه اندازی شعبه سی تی بانک « City bank»  و بیمه روسیه در منطقه ویژه اقتصادی پیام از دیگر مواردی بود که اخیراً در همکاری با روس‌ها مورد توجه قرار گرفته است. منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه پیام وابسته به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از ظرفیت های مهم اقتصادی و پروازی کشور محسوب می شود و این مسئله را سرمایه‌گذاران خارجی نیز به خوبی می‌دانند. 

علاوه بر سرمایه‌گذاری خارجی، در حوزه داخلی نیز سرمایه‌های زیادی جذب شده است. بیش از ۱۰۰ قرارداد سرمایه گذاری از سال گذشته تا کنون در منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام منعقد که در یک بازه زمانی ۱۸ ماهه به بهره برداری رسیده‌اند. در واقع طی این مدت بیش از یک هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری بخش خصوصی در منطقه جذب شده است. حتی در حوزه عمرانی نیز بیش از 200 میلیارد ریال پروژه در سال 99 وجود داشته که نقش مهمی در توسعه منطقه ویژه پیام خواهد داشت. 

هرچه هست منطقه ویژه پیام امروز از طریق سهم بودجه‌ای 8 هزار میلیارد ریالی می‌تواند امکانات بیشتری برای سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی در این منطقه فراهم کند و این امر به توسعه منطقه نیز کمک خواهد کرد. 

ارسال نظر