تاریخ انتشار: ۰۹:۲۰ - ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۰

اختلاف بین نیروهای نزدیک به سیدمحمد خاتمی و کارگزاران

جهانبخش محبی نیا می گوید:دو جریان سیاسی اصلاح طلب و اصولگرا دچار حیرت و سرگشتگی شده اند.

اقتصاد ۲۴ - جهانبخش محبی نیا در ارزیابی از شرایط فعلی انتخابات و حضور گروه‌های سیاسی و جناج بندی‌ها در شرایط فعلی، اظهار کرد: در حال حاضر آنچه که به عنوان مسئله انتخابات در سیاست حاکم است، حیرتی است که الگو‌های سیاست در آن فرو رفتند. بخشی از این حیرت نتیجه عملکرد سیاسیون است که نتوانستند نظام تحزب یا شبه تشکیلاتی را مدیریت کنند و باعث تفرق و چند دستگی گروه‌ها در سپهر سیاست کشور شدند.

وی با اشاره به شرایط جبهه اصولگرایان گفت: الان در حوزه اصول گرایی اختلاف شدیدی میان شورای ائتلاف و شورای وحدت و شخصیت‌هایی که خود را مستقل از آنان می‌دانند؛ مانند بعضی از نیرو‌های خود مختار، ایجاد شده است. این اتفاق اخذ تصمیم نهایی را برای این جریان سیاسی سخت کرده است و به این زودی‌ها نخواهند توانست فرد واحدی را به جامعه معرفی کنند.

این فعال سیاسی افزود: مسئله تشکیکی که در آمدن یا نیامدن چهره‌هایی مثل آیت الله رئیسی وجود دارد عده‌ای را به سمت حضور‌های متنوع و متعدد کشانده و معلوم نیست با آمدن ایشان آیا آن‌ها کنار می‌کشند یا خیر؛ چون برخی اعلام کردند که آمدن یا نیامدن ایشان فرقی برایشان نمی‌کند.

وی ادامه داد: پس ما در حوزه و جریان اصولگرایی این امر را عیان می‌بینیم و تصورم بر این است که در حوزه اصولگرایان حتی با آمدن افرادی مانند آقایان رئیسی و محسن رضایی، چند دستگی باقی خواهد ماند.

این استاد دانشگاه با اشاره به شرایط جریان اصلاحات در انتخابات پیش رو گفت: در حوزه اصلاح طلبی، چون این افراد دستشان نسبت به ارتفاع دروازه شورای نگهبان کوتاه است، همین حیرت و سرگشتگی وجود دارد. هرچند تفرق و چند دستگی در میان آن‌ها خیلی بزرگ نیست؛ اما بین نیرو‌های نزدیک به آقای خاتمی، کارگزاران و گروه‌های میانه اختلاف وجود دارد.


بیشتر بخوانید: آخرین اخبار اصلاح طلبان در آستانه انتخابات ۱۴۰۰


وی ادامه داد: نگرانی بیش‌تر آن‌ها متوجه برخوردی است که شورای نگهبان با آن‌ها خواهد کرد و از این بابت هم چارچوب دروازه ورود به میدان بازی انتخابات دستشان نیامده است. بعید می‌دانم خارج از این صحنه ما با افراد موثر و قابل طرحی رو به رو شویم.

محبی نیا با اشاره به چالش‌های پیش روی جریان‌های سیاسی در انتخابات پیش رو گفت: یکی از مهم‌ترین چالش‌ها در بیرون مرز‌ها است. قرائت واحد و بغض آلودی نسبت به حضور مردم در انتخابات در رسانه‌ها و گفتمان‌های مختلف در شیپور سیاست خارجی‌ها دمیده می‌شود که مردم نسبت به حضور در انتحابات خساست نشان دهند.

وی ادامه داد: همچنین چالش‌هایی هم در داخل کشور داریم که حاصل عملکرد ناموفق دولت‌های گذشته است.

این فعال سیاسی گفت: از سوی دیگر چالشی به نام کرونا را هم داریم که بدون شک اثر شوم خود را در انتخابات خواهد گذاشت. البته عدم جدیت در تامین واکسن هم یکی از دلایل قهرطبیعی مردم است.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر