تاریخ انتشار: ۱۹:۱۷ - ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۰

آمادگی ارتش برای احداث بیمارستان صحرایی در شهرها

امروز وزارت بهداشت اعلام کرد مجوز واردات واکسن کرونا را برای ۳۵ شرکت خصوصی صادر کرده و هر شرکتی که پرونده کاملی داشته باشد می تواند بلافاصله مجوز دریافت کند. ارتش هم اعلام کرد حاضر است در همه شهرها و تهران، بیمارستان صحرایی برای کمک به بیماران کرونایی احداث کند.

اقتصاد ۲۴ - امروز هم مانند روز‌های سیاه کرونایی اخیر، تعداد زیادی از هموطنان در اثر این بیماری جان باختند. بر اساس اعلام وزارت بهداشت، طی ۲۴ ساعت گذشته در کشور، ۳۴۴ بیمار مبتلا به کرونا جان خود را از دست دادند و با این احتساب مجموع جانباختگان بیماری به ۷۳ هزار و ۲۱۹ تن رسید.

از دیروز تا امروز ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ و بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی، ۲۰ هزار و ۱۵۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۲۹۸۵ نفر از آنان بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به دو میلیون و ۵۷۵ هزار و ۷۳۷ نفر رسید.

متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۳۴۴ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۷۳ هزار و ۲۱۹ نفر رسید. ۵۴۷۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.

در حال حاضر ۱۰۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۳۵ شهر در وضعیت نارنجی و ۱۱۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.

این خبر به همراه نقشه کرونایی ایران که نشان می‌دهد هیچ شهری آبی نیست، به روشنی از وضعیت آشفته کرونا در کشور خبر می‌دهد. وضعیت کرونایی به حدی آشفته است که ارتش گفته آماده است در شهرستان‌ها و تهران بیمارستان صحرایی احداث کند. در این رابطه معاون هماهنگ‌کننده ارتش با اشاره به آمادگی ارتش برای کمک به کادر درمانی کشور در زمینه مقابله با کرونا گفت: آماده احداث بیمارستان صحرایی در تهران و شهرستان‌ها هستیم.


بیشتر بخوانید: راه‌اندازی بیمارستان صحرایی بزرگ ارتش در اصفهان/ فیلم


واقعیت این است که عوامل زیادی باعث این وضعیت شده و هنوز هم این عوامل به دنبال آلوده کردن مردم هستند. در این راستا رییس بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر (از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد) اظهار کرد: در پیک چهارم کرونا شاهد ابتلای کودکان در کنار خانواده‌ها به کرونا هستیم که این امر به دلیل دورهمی‌هایی است که خانواده‌ها در ساعات پس از افطار دارند.

همچنین هنوز هم برخی رسوم معمول که نیاز به تجمع گسترده مردم دارد در برخی شهر‌ها اجرا می‌شود و آلودگی را افزایش می‌دهد. مثلا اخیرا در آبادان مراسم صد‌ها نفری ترحیم در یکی از مناطق حاشیه‌ای آبادان با وجود شرایط بحرانی بیماری کرونا در منطقه برگزار شده و پلیس تنها کاری که توانست انجام دهد، بازداشت عوامل تجمع گسترده پس از انجام آن بود. چند نفر در این مراسم آلوده شده اند؟ به زودی آمار مرگ و میر آبادان و شهر‌های اطراف نشان می‌دهد.

سئوال اینجاست آیا بقیه کشور‌ها هم در مقابل امواج کرونا اینطور رفتار کرده اند؟ قطعا اینطور نیست و تجربه کشورما مانند سایر تجربیاتمان یگانه است.

امروز باز هم از عرضه واکسن در کشور باز هم اخباری منتشر شد. در یکی از این اخبار سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: ۴ شرکت کاندیدای تولید واکسن اسپوتنیک در کشور هستند که ۳ شرکت به طرف روسی معرفی شده‌اند. به گفته جهانپور واکسن‌های تولید ایران و با برند اسپوتنیک تا آخر خردادماه برای استفاده عموم، در کشور توزیع خواهد شد.

سازمان غذا و دارو اعلام کرد هیچ شرکت خصوصی متقاضی واردات واکسن بابت اخذ مجوز سازمان غذا و دارو مشروط به تکمیل بودن مدارک معطل نمی‌ماند.

همچنین امروز سازمان غذا و دارو اعلام کرد شرکت‌های خصوصی متقاضی واردات واکسن کرونا در صورت ارائه مستندات قانونی و تائید شده توسط آن‌ها بلافاصله مجوز واکسن کرونا را دریافت می‌کنند. این سازمان اعلام کرد تاکنون ۴۹ درخواست واردات واکسن داده شده است که ۳۵ شرکت دارای مدارک کامل، توانستند بلافاصله مجوز واردات دریافت کنند.

در صورتی که واردات این شرکت‌ها از مبدا‌های مختلف انجام شود این سئوال پیش می‌آید که بهترین واکسن کرونا برای مردم ایران کدام است؛ روسی، چینی یا داخلی؟! آیا اصلا واکسن بزنیم یا نزنیم؟ این سوالات دائم شنیده می‌شوند.

از واکسن‌های تولید ایران هم خبر می‌رسد توزیع عمومی آن‌ها در راه است. در این رابطه مدیر اجرایی طرح واکسن "کووایران برکت"، در ارتباط با آخرین روند تولید واکسن کووایران، توضیحاتی ارائه داد. سید رضا مظهری، در گفتگو با شبکه خبر، گفت: در فاز سوم کارآزمایی بالینی تزریق واکسن کُوو ایران برکت به ۲۰ هزار نفر داوطلب در استان‌های تهران، کرج، مشهد، اصفهان، بوشهر و شیراز انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه پنجم دی ماه ۱۳۹۹ مجوز مطالعات بالینی واکسن کوو ایران برکت گرفته شد ه است، افزود: ثبت نام داوطلبان برای فاز سوم از چند هفته پیش و چند برابر ظرفیت آغاز شده است. مظهری با بیان اینکه تاکنون ۷۰ هزار نفر ثبت نام کرده اند، ادامه داد: مرحله غربالگری در تمام استان‌ها در حال انجام است.

مدیر اجرایی طرح واکسن کُوو ایران برکت گفت: فاز تولید صنعتی کوو ایران برکت به ۳ بخش تقسیم شده است. در فاز یک ظرفیت تولید واکسن، ۳ میلیون دوز تا خرداد ۱۴۰۰ در اختیار مردم قرار می‌گیرد و این ظرفیت در تیرماه به ۷ میلیون و در شهریور ماه به ۲۰ میلیون دوز خواهد رسید. مظهری افزود: به محض دریافت مجوز‌های لازم از وزارت بهداشت، بر اساس سیاست‌های این وزارتخانه واکسن در اختیار عموم مردم قرار می‌گیرد.

واردات و تولید واکسن یک جنبه دغدغه مسئولان برای واکسیناسیون عمومی شهروندان است و نحوه توزیع آن و جلوگیری از واکسن خواری در کنار شتاب در رساندن این داروی حیاتی به مردم هم دغدغه دیگر نظام بهداشتی است. در این راستا وزیر بهداشت، در نامه‌ای به روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی، بر ضرورت اطلاع رسانی دقیق در مورد جزئیات واکسیناسیون عمومی کووید ۱۹ در گروه‌های بالای ۸۰ سال تاکید کرد. وزیر بهداشت در این نامه دستور داده است انجام واکسیناسیون در تمامی روز‌های هفته به ویژه ایام تعطیل و پنجشنبه‌ها بدون وقفه و به صورت ۲ شیفت کماکان ادامه یابد.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر