اقتصاد۲۴-منطقه آزاد اروند به علت نزدیکی به استان بصره عراق بهترین مقصد برای گردشگران سلامت این کشور محسوب میشود. از این سازمان منطقه آزاد اروند در تلاش است تا با جذب سرمایهگذاران در این حوزه به توریسم سلامت در این منطقه توجه بیشتری داشته باشد. اخیراً نیز حسین گروسی، سرپرست سازمان منطقه آزاد اروند گفته است: «باید به دنبال فناوریهای جدید باشیم تا مقصد گردشگری از اینجا آغاز شود؛ تهدید و مشکلات کرونا را میتوان به فرصت تبدیل کرد و توریسم سلامت را رونق داد.» از این رو برنامهریزیها برای جذب گردشگران سلامت به این منطقه شدت گرفته است.
گردشگری سلامت بعد از شیوع کرونا
سید مهدی موسوی، مدیر محیط زیست، بهداشت و سلامت سازمان منطقه آزاد اروند در گفتگو با خبرنگار اقتصاد ۲۴ درباره برنامههای این معاونت در حوزه توریسم سلامت اظهار داشت: گردشگری سلامت یک مقوله اجتماعی است که نیاز به زیرساختها و پیشبرد برنامههایی دارد. با توجه به اینکه در مناطق آزاد فرآیندها تسهیل شده و امکاناتی برای فعالان اقتصادی فراهم شده است، تمرکز بر گردشگری سلامت در این مناطق از اهمیت ویژهای برخوردار است.
بیشتر بخوانید: صادرات ۶۱ میلیون دلاری کالا از منطقه آزاد تجاری صنعتی اروند
او با اشاره به اینکه در پی شیوع کرونا تعداد گردشگران سلامت در مناطق مختلف به شدت کاهش پیدا کرد، گفت: تعداد گردشگران سلامت در منطقه آزاد اروند نیز به شدت کاهش پیدا کرده؛ به طوریکه نسبت به قبل از شیوع کرونا در حدود بهمن ۹۸ نسبت به سال ۱۴۰۰، میزان گردشگری از ۱۰۰ درصد به ۱۰ تا ۵ درصد رسیده است.
وی افزود: بنابراین یکی از موانع رشد گردشگری سلامت شیوع کرونا بوده است که آثار خود را بر توریسم سلامت بسیاری از کشورها از جمله ایران نیز گذاشته است.
آمادگی برای جذب بخش خصوصی
موسوی خاطرنشان کرد: برای اندک گردشگرانی که علاقهمند هستند خود را به پزشکان ایرانی برسانند، در مرزها آزمایشگاهها تشخیصی کرونا مستقر شده است. هر گردشگری بعد از یک تا دو ساعت نتیجه تست کرونا را دریافت میکند و در صورتیکه جواب تست منفی باشد میتواند از خدمات پزشکی و درمانی در منطقه آزاد اروند بهرهمند شود.
مدیر محیط زیست، بهداشت و سلامت سازمان منطقه آزاد اروند با تاکید بر اینکه در گذشته استقبال پزشکان از گردشگران سلامت عراقی بالا بود، گفت: در حال حاضر در منطقه آزاد اروند برخی بیمارستانهای دولتی مستقر هستند. در خصوص جذب سرمایهگذاران بخش خصوصی برای تاسیس بیمارستان نیز اقداماتی شده است. تعدادی مجوز برای احداث بیمارستان به بخش خصوصی داده شده است و کار را آغاز کردهاند. اگرچه این پروژهها اکنون نیمه تمام هستند.
وی افزود: در حال حاضر دو کلینیک بخش خصوصی در اروند وجود دارد که در حال فعالیت در حوزه توریسم سلامت هستند. در بیمارستانهای خصوصی نیز توریسم سلامت فعال است. امیدواریم با کاهش شیوع کرونا این بیمارستانها به مرحلهای برسند که بتوانند بیماریهای غیر اورژانسی را هم پذیرش کنند.
هتلینگ بیمارستانی
موسوی با تاکید بر اینکه با ایجاد بیمارستانهای خصوصی تلاش میکنیم تا هتلینگ بیمارستانی را نیز تقویت کنیم، گفت: برای ترویج گردشگری سلامت هتلها در نزدیکی بیمارستانها تاسیس شدهاند که از جمله آنها هتل سبز خرمشهر است که نزدیک به بیمارستان این شهر افتتاح شده و ظرفیت پذیرش گردشگران خارجی را دارد.
او خاطرنشان کرد: تاکنون دو مجوز بیمارستانی برای برای دو بیمارستان ۱۵۰ و ۲۲۰ تخت خوابی برای بخش خصوصی صادر شده است که با هماهنگی وزارت وزارت بهداشت یکی از آنها آماده واگذاری به بخش خصوصی است و دیگری بین ۲۰ تا ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
مدیر محیط زیست، بهداشت و سلامت منطقه آزاد اروند تصریح کرد: منطقه آزاد اروند آماده پذیرش بخش خصوصی در حوزه بهداشت و درمان است و برای راه اندازی و جذب توریسم در منطقه اقدامات خوبی انجام داده است.
وی افزود: در صورت حل مشکلات مربوط به کرونا اروند، سالانه بیش از ۱۰ هزار گردشگر خارجی دارد که تقریباً ۳۵۰۰ نفر از این تعداد گردشگر سلامت هستند. همچنین منطقه آزاد اروند، تنها منطقه آزادی است که دانشگاه علوم پزشکی آبادان را در حوزه خود دارد و دانشجویان پزشکی آموزش میبینند. در عینحال ۶ بیمارستان در این منطقه در حال حاضر وجود دارد. ما از بخش خصوصی دعوت میکنیم برای سرمایهگذاری در حوزه گردشگری سلامت به این منطقه بیایند.
وی با تاکید بر اینکه اروند ظرفیت خوبی در حوزه توریسم سلامت دارد، گفت: نزدیکی اروند با بصره که حداکثر ۴۰ کیلیومتر با ما فاصله دارد؛ اشتراکات فرهنگی نیاز استان بصره به ما موجب شده تا امکانات ویژهای در حوزه گرشدگری سلامت داشته باشیم.