اقتصاد ۲۴ - در این نشست که عصر روز دوشنبه، ۲۰ اردیبهشت سال جاری در ساختمان مرکزی اتاق بازرگانی تهران برگزار شد، حسین اسلامی، رئیس هیئت مدیره نصر تهران گفت: اعضای نصر تهران هم از منظر نوع رهیافت و نگرش به کسب و کار و هم از منظر حوزهای که در آن فعال هستند غالبا مجهز به دانش روز و فناوری و نوآوری هستند.
او افزود: دستی که ما به سوی شما دراز میکنیم، با نیتی فراتر از امضای یک تفاهم نامه است. قصد و عزم ما ایجاد یک مشارکت راهبردی همه جانبه برای شتابدهی به حرکت کشور به سمت انقلاب صنعتی چهارم است. اگر این فرض را بپذیریم که در لایه سوم اقتصاد دیجیتال، تمام صنایع به کمک فناوری میتوانند اقدامات نوآورانهای را در اقتصاد کشور رقم بزنند، ناگزیریم تا با راهبران زیست بومهای اقتصادی متقدم کشور ارتباطات مستحکمی ایجاد کنیم. البته در گذشته نتوانسته بودیم مسیر توسعه مشترک و سابقه همکاری موثری با برخی از آنها ایجاد کنیم.
اسلامی ادامه داد: ما در نصر نیازمندیم تا از تجربه نهادها و ساختارهای با سابقه کشور استفاده کنیم و افراد صنفی و بخش خصوصی واقعی را حول هدف محوری رشد و توسعه کشور گرد آوریم. علاوه بر جهت دهی به افراد مبتکر و توانا، نیاز داریم با ایجاد اتحادهای راهبردی میان همه ذینفعان به همرایی، همدلی و همافزایی میان افراد صنف با بخشها و فعالان گوناگون اقتصاد کشور همت بورزیم.
او ادامه داد: ما در عالیترین سطح هیئت مدیره و کمیسیونهای نصر تهران آمادهایم تا به ماموریت و رسالت خود در راستای تحقق اهداف عالیه اتاق تهران در رشد و توسعه صنعت و اقتصاد کشور در تمامی بخشهای صنعتی و معدنی و کشاورزی، کمر همت بسته و از هیچ تلاشی در این مهم دریغ نورزیم.
اسلامی همچنین با ابراز مراتب خرسندی از انعقاد این تفاهمنامه تاکید کرد: امیدوارم طی سالهای پیش رو بتوانیم با استفاده از تجربیات ارزشمند اتاق تهران، تاثیر به سزایی در ارتقای کیفیت زندگی و هوشمند سازی صنایع و رشد و توسعه فعالیتهای اقتصادی و تسهیل فضای کسب و کارهای گوناگون مردم عزیز کشور بهویژه استان تهران داشته باشیم.
تاکید بر همافزایی و همسویی راهبردی در تسهیل فضای کسب و کار اعضا
در ادامه این نشست مسعود خوانساری، رئیس اتاق تهران نیز بیان کرد: اتاق تهران با امضای این تفاهم نامه در زمینههای مختلف فناورانه و نوآورانه و اقتصاد دیجیتال هم میتوانیم حمایتهای متنوعی از کسب و کارهای اعضای نصر تهران و صنف فاوا به عمل آوریم و هم به تسهیل رشد و تعالی و هوشمند سازی و تحول کسب و کارهای اعضای اتاق تهران بپردازیم.
او با اشاره به اقدامات اخیر اتاق بازرگانی تهران گفت: در حوزه توانمند سازی مدیران و بازآموزی و پرورش مدیران تحول آفرین، مدرسه کسب و کار اتاق تهران فعالیتهای مهمی را آغاز کرده است. همچنین موسسه آموزش آی تک، فعالیتهای آموزشهای کوتاه مدت خود را در راستای آموزش مهارتهای صادراتی توسعه داده که امکان ارایه همه جانبه این خدمات توانمند ساز به اعضای نصر تهران فراهم شده است.
رئیس اتاق تهران ادامه داد: اتاق تهران سال گذشته با تاسیس مرکز نوآوری و تحول دیجیتال با ماموریت گسترش کاربری فناوریهای نوظهور و تسهیل ارتباطات و همکاری بین شرکتهای بزرگ و متقدم در صنایع پایه کشور از یک سو و شرکتهای دانش پایه و نوآفرین از سوی دیگر، فصل جدیدی را برای نوزایی و نوسازی صنایع و کسب و کارهای تهران آغاز کرده است و امید است بتوانیم در تعامل با نصر تهران، گامهای عملیاتی برای گسترش خدمات جدید اتاق برای اعضای نصر تهران برداریم.
او به جوانگرایی موفق در هیئت مدیره ششم نصر تهران اشاره و تاکید کرد: امیداورم با همت و تلاش دو جانبه مخصوصا حمایت دبیرکل محترم اتاق تهران و با مشورت و راهبری کمیسیون اقتصاد نوآوری، همافزایی خوبی میان دو مجموعه در تمام مقولات توافق شده شکل بگیرد.
در بخش دیگری از این نشست، شهاب جوانمردی، عضو هیئت نمایندگان اتاق و نایب رئیس کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق تهران گفت: با انعقاد این تفاهمنامه، فصل جدیدی برای همکاریهای دو مجموعه گشوده شد. اگر مجموعه فاوا بخواهد خودش را در زمینه کسب و کارها در کشور جانمایی بهینه کند، الزامی و حیاتی است با اتاق بازرگانی بهعنوان مهمترین و جدیترین نهاد حامی کسب و کارها و بهبود اقتصاد کشور مرتبط و متحد شود.
او ادامه داد: آنچه در گام اول این تفاهمنامه میتواند اجرایی شود، رساندن دغدغههای شرکتها و کسب و کارها به مراکزی در دولت و مجلس و قوه قضاییه است که اتاق بازرگانی در آنجا نماینده موثر دارد. از سوی دیگر شرکتها و مشاوران عضو نصر تهران میتوانند تسهیلگر تحول دیجیتالی در کسب و کارهای اعضای متقدم اتاق بازرگانی باشند.
جوانمردی با اشاره به افق ۱۰ ساله آینده افزود: سبد کسب و کاری و تنوع بازیگران و توزیع منابع درآمدی و تولید ناخالص داخلی کشور ناگزیر از تغییر و تحول است و ناگزیریم تا اجزای دیگری به سبد درآمدی کشور اضافه کنیم که موضوعات دانشبنیان و فناورانه بخش جدایی ناپذیر از این روند تحولی هستند.
او با اشاره به تغییرات منبعث از انقلاب صنعتی چهارم و روند پر شتاب تحول دیجیتالی در سراسر دنیا بیان کرد: اگر کلانتر به ابر روندها نگاه کنیم، پایداری، تاب آوری و ماندگاری تولید ناخالص داخلی در کشور در گروی پیشرفتهای نوآورانه و فناورانه بخش خصوصی در سطح اقتصاد پایه و سنتی کشور و گسترش کاربست فناوری و هوشمند سازی در صنایع کشور است.
جوانمردی همچنین گفت: میدانیم تا سال ۲۰۳۰، حداقل ۲۵ تا ۳۰ درصد از مشاغل امروز در سطح جهان و حتی کشورمان از بین خواهند رفت، بنابراین نیاز است مهارتهای جدیدی برای ایجاد و مدیریت مشاغل جدید و کسب و کارهای نوپا، کسب و ترویج داده شوند.
منبع: روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران