تاریخ انتشار: ۱۴:۴۱ - ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۱ نظر

مرخصی بارداری بانوان بیمه شده تامین اجتماعی افزایش یافت

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از حل مشکل چند ده هزار تن از بانوان بیمه شده تامین اجتماعی خبر داد و گفت: افزایش مدت زمان دریافت هزینه ‎بارداری از ۶ به ۹ ماه و تامین منابع آن به تصویب دولت رسید.

اقتصاد۲۴ - وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از حل مشکل چند ده هزار تن از بانوان بیمه شده تامین اجتماعی خبر داد و گفت: افزایش مدت زمان دریافت هزینه ‎بارداری از ۶ به ۹ ماه و تامین منابع آن به تصویب دولت رسید.

محمد شریعتمداری در توییترش نوشت: به لطف خدا امروز پیشنهاد افزایش حق مسکن ‎کارگران عزیز به تصویب هیئت وزیران رسید.

وی افزود: همچنین مشکل چند ده هزار بانوان محترم بیمه شده تامین اجتماعی در زمینه افزایش مدت زمان دریافت هزینه ‎بارداری از شش به ۹ماه و تامین منابع آن به تصویب دولت رسید. ‎


بیشتر بخوانید: مرخصی زایمان بانوان پزشک همان ۹ ماه باقی می‌ماند


در ماده ۵۹ قانون تامین اجتماعی به پرداخت کمک هزینه زایمان یا غرامت ایام بارداری اشاره شده است. بر مبنای قانون اگر بیمه شده خانومی دارای یک سال سابقه پرداخت حق بیمه باشد می‌تواند از این حق استفاده کند و برای شش ماه و هرماه دو سوم حقوقش را از تامین اجتماعی دریافت کند که بر اساس اعلام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزایش این مدت به ۹ ماه به تصویب هیات وزیران رسیده است.

پیش از این نیز مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی در دی ماه سال ۹۸ از پیگیری تعیین تکلیف مرخصی زایمان خبر داده و گفته بود که پیشنهادی برای اعمال افزایش مرخصی زایمان از ۶ ماه به ۹ ماه ارائه داده‌ایم و توافق اولیه نیز در این مورد صورت گرفته است تا هزینه مربوط به اجرای این قانون به عنوان مطالبات سازمان تأمین اجتماعی از دولت لحاظ شود.

به گفته وی ۳۵ درصد از شکایات طرح شده در دیوان عدالت اداری مربوط به این موضوع است که با اجرایی شدن این تصمیم امیدواریم شاهد افزایش رضایتمندی بانوان مشمول این قانون و کاهش شکایات از سازمان باشیم.

شرایط لازم برای دریافت کمک هزینه بارداری به بیمه شدگان زن به این شرح است:

- ظرف یک سال پیش از زایمان، حق بیمه ۶۰ روز کار را به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت کرده باشند.

- در مدت استراحت مشغول کار نبوده مزد یا حقوق دریافت نکرده باشند.

- در تاریخ اعلام بیماری، مشغول به کار بوده و یا در مرخصی استحقاقی باشند.

- در دوره استرحت مزدی برای وی مطرح باشد.

منبع: ایسنا
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
محمد جواد روشندل
۲۱:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۳
سلام،من سال 8۴ تو شرکت کار میکردم ،در روز حادثه بر خلاف تخصص کارم منو فرستادن پای دستگاه نورد،دوتا از انگشتان دستم قطع شد و انگشت سبابه براثر حادثه به صورت خم ماند، سه بار دستمو عمل کردم فایده ای نداشت،بیمه حادثه بودم بنا به دلایلی که الان عرض میکنم از من امضا گرفتن که هیچ ادعایی از کارفرما و دیه کمی که گرفتم(۵۰۰۰میلیون تومان)ندارم،تامین اجتماعی هم ۲۰۰ هزار تومان داد بابت خسارت ،کمسیون پزشکی هم ۲۵درصد از کارافتادگی زد،بعد یکسال تومور مغزی گرفتم (مننژیوم) که چندبار عمل کردم ،سال ۹۳ با ۷۵ درصد کمسیون از کار افتاده شدم ولی بخاطر سابقه کم از کار افتاده نشدم (طبق قانونی که دارن)فقط گفتن میتونی با حقوق ده روز باز نشسته بشی،منم مجبور بودم پنج سال که داشتم پنج سال دیگر از خودم واریز کنم (۷)میلیون،که از کار افتاده بشم،از سال ۸۵ دارم عمل تومور انجام میدم،۵بار عمل شدم یک بار گامانایف شدم،۲۰ جلسه پرتو درمانی شدم،سه بار مننژیت شدم که منجر شد کانال گوشمو بعداز سه بار عمل ببندم،تکلوممو از دست دادم،تعادل ندارم ،صورتم فلج میشه ،این بخشی از عوارضی که بعد عمل انجام دادم بود،درد و عذابش و مخارجش بماند،فقط خدا منو نگه داشت،من یک کارگر باید اینجوری مورد احقاق حق قرار بگیرم
ارسال نظر