تاریخ انتشار: ۱۳:۲۰ - ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۰
با حضور دبیر ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش‌بنیان؛

«خانه خلاق و نوآوری تابناک» راه‌اندازی می‌شود

تفاهم‌نامه حمایت از ایجاد «خانه خلاق و نوآوری تابناک» به امضا رسید تا زمینه توسعه شرکت‌های خلاق و نوآور فعال در حوزه فرهنگی و رسانه فراهم شود.

اقتصاد ۲۴- این تفاهم‌نامه در راستای ایجاد «خانه خلاق و نوآوری تابناک» در حوزه رسانه با حضور پرویز کرمی دبیر ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش‌بنیان و صنایع نرم و خلاق معاونت علمی و فناوری، اسماعیل قادری‌فر رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی و امیرعلی امیری صاحب امتیاز پایگاه اطلاع رسانی تابناک امضا شد.

«خانه خلاق و نوآوری تابناک» قرار است بستری برای جذب شتابدهنده­ ها، استارتاپ­ ها، شرکت­های خلاق و نوآور فعال در حوزه رسانه، فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی ­باشد.

رسانه‌ها بازوی توسعه اقتصاد خلاق، صنایع نرم و فرهنگی

در این نشست پرویز کرمی دبیر ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش‌بنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به نقش رسانه‌ها در توسعه این اقتصاد خلاق عنوان کرد: هدف از ایجاد این خانه‌های خلاق و نوآوری، ترغیب و استفاده از ظرفیت‌های رسانه‌های بخش خصوصی به ویژه در حوزه فضای مجازی برای کمک به توسعه اقتصاد خلاق با پرورش و تجاری سازی ایده‌های نوآورانه و خلاق است.

کرمی با بیان این‌که رسانه‌ها می‌توانند با ایجاد بستری نوآورانه تحول آفرین شوند، ادامه داد: رسانه‌ای که در ۳ مؤلفه سیاسی، اقتصادی و نیروی انسانی توانمند باشد در حوزه رسالت خود موفق خواهد بود و می‌تواند نقشی اثرگذار در توسعه فناوری‌ها وپیشرفت ایفا کند. این ظرفیت خوشبختانه در رسانه تابناک وجود دارد و با ایجاد این خانه خلاق و نوآوری به بستری برای رونق کسب‌وکار‌های خلاق و استارتاپی حوزه رسانه بدل خواهد شد.


بیشتر بخوانید: فراخوان حمایت از استارتاپ‌های حوزه آموزش


مشاور معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری، خانه‌های خلاق و نوآوری را زیست‌بوم توسعه و شکل‌گیری کسب و کار‌های حوزه فناوری­های نرم و هویت ساز فرهنگی و علوم انسانی دانست و گفت: نوآوری رسانه‌ای به توسعه کسب و کار‌های اشتغال‌زا و ارزش‌آفرین منجر می‌شود، اما ظهور و بروز این نوآوری مستلزم وجود زیست‌بومی مساعد است که خانه‌های خلاق و نوآوری مجالی مناسب برای این کار هستند.

کرمی با بیان این‌که حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در راستای کمک به رونق شرکت‌های خلاق و استارتاپ‌های رسانه‌ای و فرهنگی است، ادامه داد: علاوه بر منفعت این خانه‌های نوآوری برای دانشجویان، ایده‌پردازان و شرکت‌های خلاق زمینه را برای رونق اقتصاد خلاق در کشور نیز فراهم خواهد کرد.

وی با تاکید بر این‌که تحقق سهم ایران از گردش مالی اقتصاد خلاق نیازمند ایجاد زیست‌بومی مساعد برای توسعه کسب و کار‌های این حوزه است، افزود: اگر ما بتوانیم این زنجیره ارزش و تولید را در این زیست‌بوم نوآوری، با کمک خانه‌های خلاق و شتاب‌دهنده‌های تخصصی صنایع فرهنگی ایجاد کنیم می‌توانیم با استفاده از پیشینه فرهنگ و تمدن ایران اسلامی سهمی شایسته در گردش مالی بیش از ۲۷۰۰ میلیارد دلاری صنایع خلاق و فرهنگی داشته باشیم.

کرمی همچنین بیان کرد: ایران اسلامی در جای جای جغرافیائی خود از مزیت‌ها و نیروی انسانی نوآور و سرشاری برخوردار است که موتور پیشران این اقتصاد خواهد بود.

نقش کلیدی علوم انسانی در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان

در بخش دیگری از این نشست اسماعیل قادری‌فر رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به نقش رسانه‌ها، صنایع نرم، صنایع فرهنگی و شرکت‌های خلاق در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان گفت: نقش رسانه‌ها در برجسته کردن و معرفی دستاورد‌های ارزشمند فناورانه و نوآورانه، نقشی کلیدی است و علاوه بر این با ایجاد مجالی برای شکوفایی و توسعه نوآوری‌های حوزه نرم و فرهنگی، راه را برای رونق اقتصاد کشور هموار می‌کنند.

منبع: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

ارسال نظر