تاریخ انتشار: ۱۳:۱۴ - ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۰
بررسی تغییر مالکیت‌های هفتگی در بورس تهران نشان داد؛

ثبت خالص خرید ۱۳۰۰میلیارد تومانی در کارنامه حقوقی‌ها

شاخص کل بورس تهران، معاملات هفته گذشته را با رشد یک درصدی سپری کرد و در این شرایط سهامداران خرد تنها در یک روز معاملاتی خالص خرید مثبتی در کارنامه خود ثبت کردند و در مابقی روزها، حقوقی‌ها به حمایت از بازار پرداختند. در نهایت بیش از یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی معامله گران حقیقی به حقوقی جابجا شد.

اقتصاد ۲۴- ورس تهران معاملات هفته منتهی به ۲۲ اردیبهشت را در حالی با رشد حدود یک درصدی شاخص سپری کرد که در این میان بازگشت دامنه نوسان به شرایط متقارن گذشته، یکی از مهمترین دلایل برای ترغیب سهامداران خرد به زمین خرید بود. بر این اساس دامنه نوسانی که در سه ماه گذشته نامتقارن شده بود، قرار شد از ۲۵ اردیبهشت ماه به همان حالت گذشته بازگردد. به این ترتیب هر چند نقدینگی همچنان در زمین سهامداران عمده باقی ماند، اما حقیقی‌ها در سمت خرید کمی فعال شدند و در نهایت خالص خرید حقوقی‌ها در هفته منتهی به ۲۲ اردیبهشت ماه به بیش از ۱۳۰۰ میلیارد تومان رسید.

شنبه: معاملات اولین روز هفته نیز گرچه با سبزپوشی نماگر‌های بورسی آغاز شد، اما دیری نپایید که خریداران مغلوب فروشندگان شدند و این امر منجر به عقب‌نشینی شاخص‌کل بورس شد. بر این اساس شاخص‌کل بورس با افزایش عرضه‌ها تغییر مسیر داد و با افت ۰.۴۱ درصدی مواجه شد. در این شرایط سهامداران خرد همچنان در سایه بی‌اعتمادی‌ها به سر برده و رغبتی برای خرید سهام از خود نشان ندادند. به همین منظور سهامداران عمده روز شنبه نیز با خالص خرید مثبت ۳۱۴ میلیارد تومانی مالکیت‌های سهام را از آن خود کردند. سهام دو گروه «فرآورده‌های نفتی» و «چند رشته‌ای صنعتی» در صدر خرید‌های آنان قرار داشت. حقیقی‌ها، اما در هیچ‌یک از صنایع خالص خرید مثبت نداشتند.

یکشنبه: کاهش ۱.۳ شاخص کل بورس در معاملات روز یکشنبه در حالی رخ داد که حقوقی‌های بازار همچنان به خرید‌های خود ادامه دادند و خالص خرید بیش از ۶۰۰ میلیارد تومانی را در کارنامه خود ثبت کردند. به این ترتیب در جریان معاملات روز یکشنبه، بیشترین خالص خرید را حقوقی‌ها در این هفته تجربه کردند.

دوشنبه: معاملات روز دوشنبه بورس تهران با اتخاذ تصمیم متقارن شدن دامنه نوسان که از روز ۲۵ اردیبهشت‌ماه اجرایی خواهد شد، با سبزپوشی شاخص کل همراه شد و با بیش از ۵‌هزار و ۷۰۰ واحد رشد به رقم یک میلیون و ۱۵۷ هزار واحد رسید. در جریان معاملات این روز شاهد افزایش تحرکات مثبت از سوی سهامداران خرد بودیم، این امر امید بازگشت سهامداران حقیقی به گردونه معاملات را بیش از پیش کرده است. به این ترتیب در جریان معاملات بورسی ۱۲۵ میلیارد تومان از سبد حقیقی‌ها به پرتفوی سهام حقوقی‌ها منتقل شد. در این بین سهام دو گروه «خودرو» و «فرآورده‌های نفتی» در صدر خرید حقوقی‌ها و سهام دو گروه «فلزات اساسی» و «چندرشته‌ای صنعتی» در صدر خرید‌های سهامداران خرد قرار گرفت.

سه شنبه: روز سه‌شنبه پس از مدت‌ها دوری شاهد فعال شدن سهامداران خرد در سمت خرید سهام بودیم. به این ترتیب در این روز در مجموع سهامی به ارزش ۱۰۷ میلیارد تومان از پرتفوی حقوقی‌ها به سبد سهامداران خرد بورس تهران منتقل شد. بررسی جزئیات خرید‌های صورت گرفته نشان می‌دهد که گروه فرآورده‌های نفتی بیشترین استقبال از سوی سهامداران خرد را تجربه کرد. در صدر این خرید‌ها نیز تمایل برای جمع‌آوری سهام پالایش نفت بندرعباس قرار داشت. به‌طوری که خالص خرید ۲۴.۶ میلیارد تومانی در نماد «شبندر» ثبت شد. در ادامه این روند تمایل به خرید نماد‌های گروه فلزات اساسی قرار داشت. به‌طوری‌که سهامداران خرد سهامی از زیرمجموعه‌های فلزی به ارزش حدود ۷۱ میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان را به پرتفوی خود افزودند.

چهارشنبه: آخرین روز کاری هفته نیز با سبزپوشی شاخص کل بورس به پایان رسید. در این روز شاهد افزایش بیش از ۴۴۰۰ واحدی شاخص کل بورس بودیم. هر چند معاملات روز چهارشنبه با رشد نماگر‌ها همراه شد، ولی حقیقی‌ها همچنان در سمت فروش باقی ماندند. به این ترتیب در این روز بیش از ۳۸۰ میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقیقی به حقوقی جابجا شد.


بیشتر بخوانید: دامنه نوسان بورس از امروز تغییر کرد


نگاهی به صنایع مورد توجه معاملعه گران

بررسی صنایع مورد توجه معامله گران در هفته منتهی به ۲۲ اردیبهشت ماه نشان از آن دارد که بانکی‌ها بیشترین خرید را از سوی سهامداران عمده تجربه کردند. به طوری که بیش از ۳۷۰ میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی حقوقی‌های این صنعت منتقل شد. در صدر این خرید‌ها نیز جمع آوری سهام بانک تجارت قرار داشت که با خالص خرید ۱۲۶ میلیارد تومانی حقوقی‌های «وبصادر» همراه شد. در همین راستا بانک پاسارگاد نیز خالص خرید بیش از ۱۰۰ میلیارد تومانی را از سوی سهامداران عمده تجربه کرد. بانک پارسیان نیز با انتقال بیش از ۵۶ میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی حقوقی‌ها روبرو شد. سهامداران عمده در ادامه به خرید سهام بانک صادرات نیز توجه نشان داده و ۵۵میلیارد تومان نقدینگی بابت خرید سهام مزبور به پرتفوی خود افزودند.

در میان نماد‌های خودرویی نیز سایپا مورد توجه حقوقی‌ها قرار گرفت و بیش از ۵۶میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقیقی به حقوقی «خساپا» جابجا شد.

در سمت مقابل، سهامداران خرد بیشترین خرید را در هفته گذشته در نماد پالایش نفت بندرعباس داشتند که با اختصاص خالص خریدی در حدود ۳۷ میلیارد تومانی همراه شد. در همین راستا «فجر» نیز شاهد ثبت خالص خرید بیش از ۲۳ میلیارد تومان از سوی سهامداران خرد بود

ارسال نظر