تاریخ انتشار: ۰۹:۴۳ - ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۳ نظر
یک قدم تا مسدودسازی صرافی‌های رمزارز

کارزار نه به مسدودسازی صرافی‌های رمزارز

پس از کش و قوس مجلس و صرافی‌های ارز دیجیتال اینک کارزاری به راه افتاده تا از این کار جلوگیری کند.

اقتصاد ۲۴- امروز دوشنبه قرار است جزئیات بسته‌شدن درگاه‌های ارائه‌دهنده خدمات بانکی به صرافی‌ها و پذیرندگان فعال در حوزه رمز ارز نهایی شود. خبر‌های دریافتی حاکی است؛ به‌زودی مسیر‌های نقل و انتقال پول و خروج سرمایه از کشور با استفاده از تجارت رمز ارز‌ها یا ارز‌های دیجیتال مسدود خواهد شد. به همین دلیل کارزاری ازسوی فعالان این صنعت برای دریافت امضا در پلتفرم «کارزار» به راه افتاده تا عدم مسدودسازی صرافی های رمزارز را از ریاست جمهوری درخواست کند. 

بانک مرکزی به شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات پرداخت، دستور جدی داده تا جلوی فعالیت درگاه‌های غیرمجاز گرفته شود. پس از نامه محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد، فرایند مسدود کردن مسیر‌های نقل و انتقال مالی جهت تجارت، خرید و فروش ارز‌های دیجیتال شدت گرفته و قرار است در روز‌های آینده ارائه خدمات به این فعالیت‌ها به‌طور کامل متوقف شود.


بیشتر بخوانید: درخواست مسدودسازی درگاه پرداخت صرافی‌های رمزارز


رئیس کل بانک مرکزی ۱۱ اسفند به صراحت اعلام کرده بود مبادله رمز ارز‌ها بین یکدیگر مجاز نیست و خرید و فروش رمز ارز‌ها تنها برای کسانی است که به‌صورت رسمی، ارز استخراج می‌کنند و این ارز نیز باید برای واردات کالا استفاده شود. مدتی بعد مانی یکتا، معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی در یک برنامه زنده تلویزیونی اعلام کرد: براساس قانون شورای عالی مبارزه با پولشویی و مصوبه هیأت دولت در سال ۹۸، مبادله رمز ارز‌ها در کشور ممنوع است.

کشمکش بر سر چگونگی برخورد با تجارت رمز ارز‌ها سرانجام باعث شد تا کاظم دهقان، مدیرعامل شرکت شاپرک، ۱۲ اسفند سال گذشته در نامه‌ای خطاب به مدیران شرکت‌های پرداخت‌یار اعلام کند: ضروری است ضمن دقت در رعایت مستمر عدم‌ارائه خدمات به کسب‌وکار‌های نامتعارف و خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران بلافاصله نسبت به قطع خدمات پرداخت الکترونیک به پذیرندگان پشتیبانی شده که کالا‌ها و خدمات مغایر با قوانین ایران و الزامات و قوانین بانک مرکزی ارائه می‌کنند، نظیر فروش رمز ارز، فروش وی‌پی‌ان، سایت‌های شرط بندی و قمار اقدام و نتیجه را اعلام کنند.

۲۲ اردیبهشت، رئیس مجلس در نامه‌ای به رئیس کل بانک مرکزی و وزیر امور اقتصادی و دارایی خواستار مسدود‌سازی درگاه پرداخت الکترونیک صرافی‌های ارز دیجیتال شد و تأکید کرد: سرمایه‌گذاران این حوزه به‌ویژه در مبادله رمز ارز‌ها تحت عنوان صرافی‌های دیجیتال تعیین تکلیف نشده و عده زیادی از مردم با توجه به تبلیغات فراوان در این حوزه سرمایه خود را به بازار پر از ابهام وارد کرده‌اند، اما در ماهیت رمز ارز‌ها امنیت بستر مبادله موجود، اطلاعات چندانی ندارند.

مجلس در برابر تجارت رمز ارز‌ها

محمدباقر قالیباف به صراحت اعلام کرده اکتفای صرف به اعلام مأموریت مبادلات رمز ارز‌ها نمی‌تواند رافع مسئولیت بانک مرکزی و وزارت اقتصاد باشد، زیرا یکی از دغدغه‌های مهم فعالان اقتصادی و نمایندگان مجلس این است که با وجود غیرمجاز بودن صرافی‌های دیجیتال درحالی‌که بانک مرکزی در اسفند ۱۳۹۹ به دارندگان مجوز پرداخت یاری اعلام کرده؛ از ارائه درگاه پرداخت به این سایت‌ها خودداری کنند همچنان شرکت‌های اصلی ارائه‌دهنده درگاه پرداخت تحت نظارت شاپرک به‌ویژه در قالب IPG به این سایت‌ها خدمات می‌دهند.

البته رئیس مجلس در نامه‌اش تأکید کرده بانک مرکزی به‌عنوان متولی اصلی حوزه نظام پولی در اسرع وقت ضمن ارائه برآورد قابل اتکا از آینده این فناوری و اثر آن بر اقتصاد و به‌ویژه نظام پولی و مبادلات کشور، مقررات لازم را برای فعالیت در مبادلات رمز ارز‌ها تدوین و نسبت به نظام‌مندکردن فعالیت رمز ارز‌ها اقدام کند و تا آن زمان درصورت متضررشدن مردم به واسطه وجود درگاه‌های پرداخت دارای مجوز از بانک مرکزی در این سایت‌ها، بانک مرکزی باید پاسخگو باشد.

بانک مرکزی به صراحت اعلام کرده؛ درپی نامه رئیس مجلس به‌زودی جلوی درگاه‌های پرداخت مجاز برای ارائه خدمات مالی و بانکی به تجارت رمز‌ارز‌ها را خواهد گرفت.

پیش از این مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری با انتشار گزارشی تحلیلی نسبت به تأخیر افتادن تصمیم‌گیری درباره فعالیت رمزارز‌ها هشدار داده و تأکید کرده بود نباید فعالیت این بازار، زیرزمینی شود. ۲ روز پیش نیز انجمن صنفی فناوری‌های نوین مالی موسوم به فین‌تک در نامه‌ای به رئیس مجلس از او خواسته بود جلوی زیرزمینی شدن این کسب و کار را بگیرد.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
عطاا... ادیبب
۲۳:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۷
تکلیف افرادی که در پلتفرم کریپتولند سرمایه گزاری کردند چیست؟؟؟؟
مسعود حسینی
۰۱:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۸
آخه هیچ مشکلی مردم و این صرافی باهم نداشتند.. خداییش کارشم درست بود.. چرا همه تصمیمات این مملکت، یک شبه هست؟؟ چرا یک شبه زندگی مردم رو به فنا میدن؟؟ اون از بورس که مردم رو به خاک سیاه نشوندید.. اینم از صرافی های ارز دیجیتال که بقیه سرمایه مردم رو بردید رو هوا... چه گناهی کردیم که توی این کشور داریم زندگی میکنیم؟؟ چه گناهی کردیم که شما شدید مسئولین کشور؟؟ چرا توی این مملکت، حتی نمیدونی یک ساعت دیگه چه بلایی قراره سرت بیاد؟؟ چرا انقدر راحت با زندگی و آینده و سرمایه و امنیت روحی و روانی مردم بازی میکنید؟؟
ابراهیمی
۲۲:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۱
سلام ایا وقتی مدیر عامل بانک‌ ملی تخلف کرد حساب سپرده‌گراران مسدود شد ایا وقتی مدیر عامل بسیاری از شرکت‌های بورسی بازداشت شدند سهام سهامداران شرکت بلوکه شده متاسفانه شاهد هستیم که علیرغم تخلف مدیر عامل شرکت منابع و‌داراییهای مشتریان شرکت بلوکه شده است و به سرعت عنوان مال باخته در اذهان عمومی از طریق تریبون‌ها در حال نهادینه سازی است این درحالیکه که دارایی‌های مردم با تدبیر مناسب قابلیت بازگشت فوری به ایشان را دارد انتظار بر این است که تخلفات مدیرعامل شرکت پیگیری لیکن دارایی‌های مردم سریعا از طریق مراجع ذیربط باز گشایی و‌در دسترس قرار گیرد
ارسال نظر