اقتصاد۲۴- میزان بدهیهای شهرداری از آن دست موضوعاتی است که همواره میان مدیران سابق و فعلی شهرداری تهران محل اختلاف بوده است. مدیریت شهری فعلی در ابتدای ورودش میزان بدهیها را بیش از ۵۰ هزارمیلیارد تومان تخمین زد و حالا به ۶۹ هزار میلیارد تومان رسیده است و اختلاف نظرها در این باره همچنان ادامه دارد.
اعلام میزان بدهیهای شهرداری تهران، موضوعی است که از سوی محمد علی نجفی و محمد علی افشانی، دو شهردار پیشین تهران مورد تاکید قرار گرفت، اما پیروز حناچی شهردار فعلی تهران تا مدتها تمایلی به اعلام عددی واقعی نداشت. محافظهکاری که سبب شد حالا مدیران گذشته شهرداری، طرح این ادعا از سوی شورای شهر تهران را رد کرده و صحبت از بدهی تنها ۱۰ هزار میلیاردی در زمان خود کنند و مابقی را بدهی این دوره قلمداد کنند.
طرح این ادعا حتی به کلاب هاوس شهردار تهران نیز کشیده شد. گودرزی معاون مالی و اقتصادی شهری شهرداری تهران در واکنش به عدد بدهیهای شهرداری تهران که بعد از چندسال بلاخره به صراحت از سوی حناچی اعلام شد، گفت که عدد بدهیها ۱۰ هزار میلیارد تومان است و اگر هماکنون بدهی وجود دارد، حاصل نحوه مدیریت این دوره شهرداری است.
بیشتر بخوانید: رقم بدهی شهرداری تهران اعلام شد
این معاون اسبق شهرداری تهران همچنین به مناظره خودش با محمود میرلوحی، رییس کمیته اقتصادی شورای شهر تهران اشاره کرده و میگوید که مدیریت شهری فعلی مدرکی برای اثبات ادعای خود ندارد.
معاون قالیباف به مباحث مالی تسلط ندارد
محمود میرلوحی رییس کمیته اقتصادی شورای شهر تهران با رد ادعاهای مطرح شده از سوی مقامهای سابق شهرداری تهران، معتقد است که معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری حتی به مباحث مالی تسلط نیز نداشته است.
او با اشاره به اعداد و ارقامی که توسط مدیران گذشته شهرداری به عنوان میزان بدهی عنوان میشود میگوید: در مناظرهای با معاون وقت مالی و اقتصادی شهرداری تهران گفتم که تنها در سال ۹۵، ۵ هزار و سیصد میلیارد تومان استقراض کردهاید و به پاورپوینتی که خودش در صحن شورا آورده و در مرداد ماه ارائه کرده استناد کردم که تاکید داشت این رقم ۵۳۰ میلیارد تومان است. به نظر من همین دو عدد اشراف ایشان به عدد و رقمها قبلی را نشان میدهد.
عضو شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه رقم واقعی بدهی به جا مانده از مدیریت گذشته ۶۹ هزار میلیارد تومان است، اضافه میکند: آقای نجفی رقم ۵۲ هزار میلیارد تومان در گزارشش ارائه داد، آقای افشانی ۵۶ هزار میلیارد تومان و در دوره آقای حناچی ۶۹ هزار میلیارد تخمین زده شد.
میرلوحی با بیان اینکه عدد بدهی بانکی مدیریت گذشته شهر تهران دو بخش ریالی و ارزی داشت، تاکید میکند: برای مثال تسهیلاتی که پل صدر گرفته بود همگی به دلار، یورو و یوان بود و همکاران ما پیش از تلاطم دلار با بانکها توافقنامه امضا کرده و بخشی از بدهی پرداخت شد. چطور وقتی تسهیلات پروژهها ارزی بوده میگویند نبوده، مگر بر سر دلار با بانکها توافق امضا کرده و حساب کردند.
پرداخت ماهانه ۷۰ میلیارد تومان به تامین اجتماعی در ازای بدهی
میرلوحی ادامه میدهد: در بخشی از گزارشهای حسابرسی آمده که برای مثال مالیات بر ارزش افزوده را گرفته و ندادند و یا تکالیف خود را درحوزه بیمه عمل نکردهاند و ما امروز ماهیانه ۷۰ میلیارد تومان به تامین اجتماعی برای تسویه بدهیهای دوره گذشته پرداخت میکنیم.
میرلوحی با تاکید بر اینکه مدیران دوره گذشته چطور بدهیهایی که شفاف نبوده را منکر میشوند، تاکید میکند: بسیاری از بدهیهای آن زمان در مذاکراتی که ما با سازمانهای مختلف داشتهایم شفافسازی شده است. ۹۰ مورد از صورت حسابهایشان در حال حاضر در دستور کار است. آنها که بررسی نکردند چطور مدعی هستند ما چقدر بدهی داریم؟ ده هزار میلیارد فقط احکام قضایی بود. به نظر من اینها بر قضایا اشراف نداشتند.
عضو شورای شهر تهران اضافه میکند: مشخصا در سال ۹۹، هزار میلیارد احکام آن دوره را از طریق ماده ۴۴۷ لغو کردیم؛ یعنی تمام مراحل قضایی طی شده، رأی بدوی و تجدید نظر صادر شده و متاسفانه مدیران آن دوره یا نرفتند یا نمیدانم واقعا چه بگویم. انگار که تماشا کردند که اموال، ملکها و داراییهای شهرداری به کسانی که مدعی مالکیت داشتهاند، برسد.
رییس کمیته اقتصادی شورای شهر تهران با بیان اینکه در حال ابطال این احکام هستیم، میگوید: ما امروز میتوانیم بگوییم ۱۰ هزار میلیارد تومان از احکام را به ۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تبدیل کردیم و بقیه هم دنبال میشود. من از آنها سوال میکنم کجا بودید که این اتفاقات افتاد و چرا این آرا علیه ما صادر شد و چرا باید همچنان کسی مدعی مالکیت میدان آزادی باشد؟
بدهی پرداخت نمیشد، ۶۹ هزار میلیارد به ۱۲۰ هزار میلیارد تومان میرسید
او با بیان اینکه در این مدت ۸ هزار میلیارد تومان به بانکها پول دادیم، اضافه میکند: اگر این کار را نمیکردیم و میخواستیم به روش آنها عمل کنیم این ۶۹ هزار میلیارد تومان به ۱۲۰ هزار میلیارد تومان میرسید.
میرلوحی با بیان اینکه مدیریت شهری این دوره بدهیها را پرداخت و بیش از هزار میلیارد از احکام را لغو و بدهیهای ارزی را به ریال تبدیل کرد، میگوید: پیمانکارانی که میآمدند و شعار میدادند دیگر نیستند و این یعنی پول طلبکاران را دادهایم. مطلق متراژ داراییهای ملکی در این دوره به شدت افزایش پیدا کرده؛ یعنی آنها ۲۲ میلیون از ذخیرههای منطقه ۲۲ را به باد دادند و ما این زمینها را از نیروهای مسلح و اشخاص پس گرفتیم و با افتخار میگویم ازکسانی که این املاک بی دلیل دستشان بود هزار ملک پس گرفتیم.
منبع: رویداد۲۴