اقتصاد ۲۴ - میناسادات حسینی: فعالان حوزه رمزارزها ازجمله انجمن بلاکچین ایران، انجمن فین تک و سازمان نظام صنفی رایانهای پس از گیر و دار قانون گذاری در حوزه ارزهای دیجیتال در مجلس، بانک مرکزی، هیات وزیران و...، دست به دامان ریاست جمهوری و خواهان رگولاتوری صحیح و فرصت ۳ ماهه برای درگاههای پرداخت صرافیهای رمزارز شده اند.
در همین زمینه انجمن بلاکچین فراخوانی را برای درخواست از رئیس جمهور جهت دریافت مهلت سه ماهه منتشر کرده است که تاکنون بیش از ۵۵ هزار نفر این درخواست را امضا کرده اند. جلسه فرداصبح بانک مرکزی در حالی قرار است برگزار شود که فعالان نسبت به تصمیم گیری در این حوزه بسیار نگران اند و از قبل نسبت به تبعات هرگونه تصمیم مسدودسازی هشدار داده اند.
یک قدم تا تعیینتکلیف رمزارزها
به اعتقاد بخشی از کارشناسان مالی در شرایطی که اقتصاد ایران با کاهش درآمدهای ارزی مواجه شده ارز دیجیتال میتواند راه مناسبی برای افزایش درآمدهای ارزی باشد، کما اینکه برخی از کشورها همچون ونزوئلا در شرایط سخت تحریمهای آمریکا بخشی از بدهی کشورشان را با ارز دیجیتال پرداخت کردند.
جلوگیری از فرار سرمایه با رگولاتوری صحیح حوزه رمزارز
رئیس انجمن بلاکچین ایران در گفتگو با اقتصاد ۲۴ میگوید: صرافیهای رمزارز، انجمنهای بلاکچین و فین تک، نظام صنفی رایانهای کشور و بسیاری از فعالان حوزه رمزارز به مسدودسازی درگاههای پرداخت صرافیهای رمزارز اعتراض کردهاند.
بیشتر بخوانید: اعتراض به کریپتولند با بازداشت سینا استوی بالا گرفت
سپهر محمدی با بیان اینکه به دنبال افزایش این مدت از ۱۰ روز به ۳ ماه هستیم، گفت: خواستار مشخص شدن کارگروهی توسط رئیسجمهوری هستیم تا نحوه اجرایی کردن تبصره بند یک مصوبه مردادماه سال ۱۳۹۸ هیئتوزیران تبیین شود. ازسوی انجمن کارزاری برای جمع آوری امضا شکل گرفت تا این مهلت افزایش یابد. تاکنون بیش از ۵۵ هزار امضا جمعآوری شده است که آن را امروز تحویل دفتر ریاست جمهوری میدهیم. فراخوان ما یکماهه هست و بعد از نهایی شدن نیز نسخه بعدی را به دفتر رئیسجمهوری ارسال خواهیم کرد.
مسئولان در بحبوحه انتخابات با تصمیم گیری غلط ایجاد نارضایتی نکنند
رئیس انجمن بلاکچین ایران ادامه داد: امیدواریم تصمیمی که توسط رئیس کل بانک مرکزی اتخاذ میشود با لحاظ کردن همه تبعات امنیتی، اقتصادی و مشکلاتی که برای فعالان این صنعت، صرافی ها، سرمایه گذاران، فعالان و استارتاپها ایجاد خواهد شد، باشد و به جای اینکه از اتخاذ تصمیم سر باز بزنند، قبول مسئولیت و اقدام به مدیریت این حوزه کنند.
محمدی گفت: ما نمیگوییم حوزه رمزارزها بدون ریسک است، ولی این ریسکها قابل مدیریت است و اگر رئیس بانک مرکزی قبول مسئولیت و اقدام به مدیریت این موضوع کنند بخش خصوصی نهایت تلاش خود را میکند تا در این مدیریت به یاری دولتمردان بشتابد و دغدغههای رگولاتور را در موارد مختلف ازجمله پولشویی، کلاهبرداری، خالی فروشی و... کمک حال آنها باشد. این گونه میتوان از فرار سرمایههای مردم و ایجاد نارضایتی در هیاهوی انتخابات ریاست جمهوری جلوگیری کرد.
زور فعالان رمزارز بر مخالفان این حوزه میچربد؟
رئیس کارگروه انجمن بلاکچین ایران نیز در همین رابطه به اقتصاد ۲۴ گفت: از مدتها پیش لزوم ساماندهی و تنظیم مقررات در حوزه رمزارزها به شدت احساس میشد که با وجود پیگیریهای چندین ساله بخش خصوصی به نتیجه نرسیده بود. این پیگیریها با نامه رئیس مجلس به وزارت اقتصاد و بانک مرکزی وارد مرحله جدیدی شد. هرچند این نامه نکاتی مثبت را در دل خود دارد؛ اما هم زمانی برخورد نیروی انتظامی با موضوع توکن بریج و قانون گذاری موجب نگرانی فعالان و مردم شده است.
محمدرضا شرفی ادامه داد: این دو موضوع با هم ارتباطی ندارند، ولی هم زمان رخ دادند. این هم زمانی باعث شده که موضوع قانون گذاری تحت تاثیر قرار گیرد و مردم هم نگران شوند. احتمالا پلتفرمهای تبادل مدتی مسدود و درگاه هایشان از اختیارشان خارج میشود؛ ولی این به معنی عدم فعالیت شان نیست، زیرا قانون گذاری میشود و بانک مرکزی صرافیهای رمزارز را تعیین تکلیف خواهد کرد. نامه رئیس مجلس نکات مثبتی نیز دارد که از دید جامعه پنهان مانده است، زیرا مالیات مشخص شده و این حوزه قانونمند میشود.