اقتصاد ۲۴ - بررسی وضعیت شاخص بورس و اوراق بهادار در هفتهای که گذشت نشان میدهد که شاخص در هفته اخیر با اُفت و خیز فراوانی روبرو بوده است.
شاخص بورس و اوراق بهادار این هفته کار خود را از سطح یک میلیون و ۱۸۳ هزار واحدی آغاز کرد و با گذراندن هفته پر نوسان کار خود را در کانال یک میلیون و ۱۵۴ هزار واحدی پایان رساند که اُفت ۲۹ هزار واحدی را نشان میدهد.
شاخص بورس در اولین روز هفته مورخ ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ با رشد بیش از ۵ هزار و ۵۱۸ واحدی به پله یک میلیون و ۱۸۹ هزار واحدی رسید و فرابورس با رشد بیش از ۶۰ واحدی به پله ۱۷ هزار و ۵۵۳ واحدی رسید.
شاخص در معاملات ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ روند نزولی به خود گرفت و با ریزش بیش از ۷۸۹ واحد به پله یک میلیون و ۱۸۸ هزار واحدی رسید و فرابورس با رشد بیش از ۶۰ واحدی به پله ۱۷ هزار و ۵۵۳ واحدی رسید.
بیشتر بخوانید: ساز ناکوک بورس
شاخص بورس در معاملات ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ با اُفت بیش از ۱۴ هزار و ۱۳۹ واحدی روبرو شد به سطح یک میلیون و ۱۷۴ هزار واحدی رسید و فرابورس با رشد بیش از ۸۹ واحدی در پله ۱۷ هزار و ۷۵۷ قرار گرفت.
معاملات ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ شاخص بورس با اُفت بیش از هزار و ۱۰۰ واحدی آغاز به کار کرد و به پله یک میلیون و ۱۷۳ هزار واحدی رسید و شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با رشد بیش از ۱۸ واحدی به پله ۱۷ هزار و ۷۷۵ واحدی روبرو شد.
شاخص بورس و اوراق بهادار تهران در معاملات ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ با اُفت بیش از ۱۸ و ۷۴۶ واحدی به سطح یک میلیون و ۱۵۴ هزار واحدی رسید و فرابورس با رشد بیش از ۱۷ واحدی در سطح ۱۷ هزار و ۷۹۰ واحدی قرار گرفت.
بررسیها نشان میدهد شاخص بورس فقط اولین روز هفته را با روند مثبت آغاز کرد و پس از آن با روند نزولی تا پایان هفته پیش رفت، اما شاخص فرابورس تمام هفته را با روند مثبت سپری کرد.
واریز ۵۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه
یکی از مهمترین اخبار هفته اخیر واریر معادل ریالی ناشی از فروش ۵۰ میلیون دلار از منابع ارزی حساب صندوق توسعه ملی در تاریخ ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ از سوی بانک مرکزی به «صندوق تثبیت بازار سرمایه» بود.
با توجه به تصمیمات اتخاذ شده در جلسه دویست و بیست و یکم ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در تاریخ ۷ اردیبهشت ۱۴۰۰، برای اجرای مصوبه شورای عالی امنیت ملی، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف شد نسبت به فروش تدریجی ۲۰۰ میلیون دلار از منابع ارزی به حساب صندوق توسعه ملی اقدام و منابع حاصل به صندوق تثبیت بازار سرمایه واریز شود.
در همین راستا همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با میزان اظهار کرد: در حال حاضر بازار با خروج نقدینگی روبرو است و در روز ۲۶ اردیبهشت ماه حدود ۲۲۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد که نشان میدهد مشکلات اساسی بازار همچنان پابرجا است.
کارشناس بازار سرمایه گفت: در حال حاضر مشکلاتی از جمله نرخ بهره، نرخ دلار، قیمت گذاری دستوری و ابهامات مربوط به انتخابات ریاست جمهوری گریبان گیر بازار است و تا این مشکلات حل نشود تزریق نقدینگی به بازار آن هم در رقمهای بالا در برابر خروج نقدینگی از بازار تنها چند روز محدود را پوشش میدهد.
دارابی تاکید کرد: در کل تزریق نقدینگی به بازار در جهت تثبیت بازار خوب است در صورتی که مشکلات اساسی بازار رفع شود.
منبع: میزان