اقتصاد۲۴ - فیروزآبادی در مصاحبه اخیر خود با خبرفوری، به بحث ارزهای دیجیتال هم اشاره کرد. او با اشاره به جهانیبودن بازار ارزهای دیجیتال گفت: در بحث رمزارزها، مانند رسانهها، دوستان متوجه تحول دیجیتالی و شبکهایشدن و جهانیشدن نیستند. در خیلی از کارها دیگر نیازی به مجوز دولت نیست و بدون اجازه دولتها هم کارها صورت میگیرد.
او در این مورد گفت: بعضی از دوستان تلاش میکنند که در این حوزه مقرراتی نوشته نشود و قانونی گذاشته نشود.
بهعقیده فیروزآبادی، اینکه بانک مرکزی بهدنبال پاسخ این سؤالات است که ثبات ارزهای دیجیتال چیست، پشتوانه آنها چیست یا مالکش چیست، «محافظهکارانه» است. او در ادامه گفت: [البته]این سؤالات وارد هستند و وارد آن نمیشوم.
او با بیان این مسئله که مردم آشنایی کافی با ارزهای دیجیتال ندارند، اعلام کرد که به همین دلیل کلاهبرداری صورت میگیرد. او با اشاره به این مسئله که بستر رمزارزها مبتنی بر «گمنامی» است، گفت: اولین چیزی که به ذهن میرسد این است که کاری خلاف مقررات نهادها (چه جهانی و چه محلی) است روی آن انجام میشود.
بیشتر بخوانید: ۱۲ میلیون ایرانی رمزارز دارند
او در مورد کاربرد ارزهای دیجیتال برای دورزدن تحریمها گفت: این که بگوییم با رمزارزها میتوان تحریمها را دور زد، حرف خیلی درستی نیست؛ اگر آمریکاییها واقعاً به همان شدتی که در حوزه ارزهای رسمی عمل میکنند، در این حوزه [رمزارزها]عمل بکنند، باز میتوانند گرفتاریهای زیادی، معادل گرفتاریهای فیات ایجاد بکنند.
او در مورد بحث استخراج گفت: خیلی از آنها [ماینرها]حاضرند نیروگاه بزنند و برای نیروگاه حاضرند نفت یا انرژی مصرفی نیروگاه رو به قیمت صادراتی بخرند؛ خب بسمالله، بیایید این اقدامات را قانونی کنید. البته اقدامات خوبی صورت گرفته است.
او در ادامه و در بحث صرافیها و مجوزهای فعالیتهای این چنینی خطاب به بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی ضوابط صرافیها را بگذارد. آقایان نگران این هستند که ما اگر اجازه بدیم که صرافیها کار بکنند، امروز بیت کوین ۵۰،۰۰۰ دلار است و فردا بشود ۵،۰۰۰ دلار؛ اتفاقی که هیچ بعید هم نیست بشود. بیانیهای چند ماه پیش از طریق مرکزی ملی [فضای مجازی]دادیم که به مردم هشدار دادیم.
او در ادامه گفت که آمارهای مرکز ملی فضای مجازی نشان میدهد که حداقل روزانه بین ۳ تا ۴ هزار میلیارد تومن معاملات بیت کوین در تهران صورت انجام میگیرد.