اقتصاد۲۴- حشمت الله فلاحت پیشه چهره سیاسی در بخشی درباره قطب بندیهای انتخاباتی گفت: به نظر من سه کاندیدای اصلی انتخابات، آقایان رییسی، لاریجانی و جهانگیری خواهند بود. به طور کلی فکر میکنم که آقای جهانگیری برای دفاع از وضع موجود به میدان میآید و در نهایت احتمال این که به نفع آقای لاریجانی کناره گیری کند، هست. به هر حال هر کدام از کاندیداها که تایید بشوند، بنظرم فضای دو قطبی بین آقای لاریجانی و رییسی شکل خواهد گرفت.
فلاحت پیشه با بیان اینکه این سوال که آیا این دو نفر تمام جامعه را نمایندگی میکنند یا خیر، سوالی جدی است، گفت: من فکر میکنم که حتی آقای احمدی نژاد هم در بخشی از جامعه رای دارد. آقای احمدی نژاد که به دنبال اجرای برنامه پنجم بود و تلاش کرد تا مواردی مثل یارانهها و سهام عدالت را مطابق برنامه چهارم پیش ببرد و همچنین یک رونق مبتنی بر دلار را هم ایجاد کرد، به طور طبیعی و با حضور در جمع مردم و در شهرستانهای مختلف کشور، کسی است که طرفدار دارد و اگر تایید صلاحیت بشود، تاثیر مثبت در افزایش مشارکت دارد، اما اگر ایشان تایید نشود، رای دهندگان به احمدی نژاد کسانی نیستند که به طور کلی در انتخابات شرکت نکنند و حتی اگر آقای احمدی نژاد اعلام تحریم کند، پایه رای ایشان در انتخابات حضور پیدا خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: پس لرزههای گاف عجیب احمدی نژاد
وی گفت: به هر حال جریانی که باید آرای آنان را جذب انتخابات کرد، طبقه متوسط جامعه است. طبقات حقوق بگیر و مولد و در حوزه اقتصاد شهری، کسانی هستند که به شدت گلهمند هستند که سیاستها و دولتهای گذشته زندگی آنها را با دشواریهای مختلفی مواجه کرده است و فقط یک برنامه جامع میتواند این جریانات را جذب کند.
پیروز انتخابات کسی است که آراء طبقه متوسط را جذب کند
نماینده ادوار مجلس با بیان اینکه اگر کاندیداها به نفی طرف مقابل ادامه بدهند و شیوه سلبی را در پیش بگیرند، طبقات متوسط جذب انتخابات نمیشوند، خاطرنشان کرد: این طبقه شاید چیزی حدود ۵۰ درصد آرا را شکل بدهد. اما اگر برنامهای از سوی کاندیداها شکل بگیرد، آن موقع شرایط فرق میکند و به نظرم پیروز انتخابات آن کسی میتواند باشد که رای این طبقه را به خود جذب کند. این طبقه متوسط عهد پایداری با چپ یا راست ندارد. آن چیزی که برای آنها الان مسئله است این نکته است که دولتها نه تنها مشکلی از آنها را حل نکرده اند بلکه زندگی را برای آنها سخت کرده اند.
این نماینده سابق مجلس در ادامه و در مورد سخنان عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان که گفته بود مشارکت نه چندان بالای مردم تاثیری بر مشروعیت نظام نخواهد داشت و این که آیا این سخنان میتواند مقدمهای برای ردصلاحیتهای گسترده باشد، گفت: من این مواضع را چندان مرتبط با بحث تایید صلاحیتها نمیدانم. در کشور ما همیشه یک عده سعی کرده اند بین مقبولیت و مشروعیت یک فاصله و خط کشی بگذارند و برایش هم محمل قانونی بسازند.