تاریخ انتشار: ۱۲:۲۷ - ۰۴ خرداد ۱۴۰۰
رئیس کارگروه استخراج انجمن بلاکچین در گفتگو با اقتصاد۲۴:

مصرف برق ماینینگ کمتر از ۷۰۰ مگاوات است/ فرار رو به جلوی وزارت نیرو به دلیل سوءمدیریت/ کمبود ۸ هزار مگاواتی تولید برق

گناه قطعی برق در حالی ازسوی وزارت نیرو به گردن ماینر‌ها افتاده که با یک حساب سرانگشتی می‌توان دریافت که باید مشکل را در سیم‌های انتقال برق جُست نه در سیم‌های دستگاه‌های استخراج رمزارز؛ زیرا به گفته رئیس کارگروه استخراج انجمن بلاکچین ایران، پیش بینی مصرف ۶۶ هزار مگاوات ساعتی در سال ۱۴۰۰ توسط وزارت نیرو و تولید ۵۸ هزار مگاوات ساعتی برق، خود گویای بحران تولید برق است.

اقتصاد ۲۴ - میناسادات حسینی: سخنگوی صنعت برق در حالی انگشت اتهام قطعی‌های مکرر را کمافی السابق به سوی ماینر‌ها گرفت که در همان ساعات نخست، رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس آن را از اساس باطل دانست و رای بر بی گناهی ماینر‌ها داد.

در این تعقیب و گریز، روز اول خرداد ماه چراغ استخراج کنندگان رمزارز و فارم‌ها در حالی به خاموشی گرایید که رئیس کارگروه استخراج انجمن بلاکچین ایران، گناه خاموشی‌ها را مستقیم متوجه وزارت نیرو می‌داند و با مجتبی توانگر در اینکه «علت قطع برق، استخراج رمز ارز نیست بلکه علت توقف سرمایه‌گذاری و فرسودگی شبکه توزیع و تولید است»، هم نظر است.

کمبود ۸ هزار مگاواتی تولید برق

رئیس کارگروه استخراج انجمن بلاکچین ایران با بیان اینکه سهم میزان برق مصرفی در صنعت استخراج در واحد‌های مجاز ۳۵۰ مگاوات و در واحد‌های غیرمجاز نیز نهایتا همین مقدار است، گفت: سهم برق صنعت استخراج در کشور از کل برق تولیدی یک درصد است.

محمدرضا شرفی در گفتگو با اقتصاد ۲۴ ادامه داد: طبق برآورد وزارت نیرو در سال ۱۴۰۰ مصرف برق در اوج مصرف به ۶۶ هزار مگاوات ساعت می‌رسد؛ در حالی که ظرفیت واقعی تولید برق کشور در سال ۱۳۹۹، ۵۸ هزار مگاوات درسال ۱۴۰۰ حتی کمتر از این مقدار نیز کمتر است. نتیجه این کم کاری در تولید، کمبود ۸ هزار مگاوات ساعت برق در کشور است که تاوان این عدم تحقق چشم انداز توسعه را مردم و صنایع باید بدهند.

کل مصرف برق ماینینگ کمتر از ۷۰۰ مگاوات

رئیس کارگروه استخراج انجمن بلاکچین ایران گفت: وزارت نیرو هر کجا از ایجاد و توسعه زیرساخت‌ها غفلت کرده، گناه کم کاری و بی تدبیری خود را بر گردن صنعت استخراج رمزارز افکنده است.


بیشتر بخوانید: توانگر: علت قطع برق، استخراج رمزارز نیست


شرفی گفت: طبق اعلام الیپتیک، در حال حاضر چیزی در حدود ۴.۵ درصد از فعالیت‌های استخراج جهانی در ایران انجام می‌گیرد؛ بنابراین کل مصرف برق استخراج رمزارز کمتر از ۷۰۰ مگاوات ساعت خواهد بود. از سال گذشته شاهدیم که مصرف برق ماینر‌های قانونی و غیرقانونی در کل کمتر از ۷۰۰ مگاوات است. آیا ما نتوانسته ایم ۷۰۰ مگاوات را تامین کنیم؟

سهم رمزارز در برق، کمتر از یک درصد است

رئیس کارگروه استخراج انجمن بلاکچین ایران گفت: صنعت استخراج رمزارز می‌توانست صنعت برق را در کشور ما احیا کند و به عنوان فرصت برای جذب سرمایه برای تولید برق می‌شد از آن بهره گرفت؛ ولی مسئولان وزارت نیرو با یک استراژی عجولانه و سیاست گذاری نادرست، تعرفه نامناسبی برای این صنعت وضع کردند که بخش زیادی از آن را وادار به خروج از کشور و الباقی را زیرزمینی کرد؛ بنابراین زیرزمینی شدن این صنعت حاصل سیاست گذاری نادرست مسئولان است.

شرفی ادامه داد: در کشور ما این رویه حاکم شده که تمام مدیران زمانی که باید پاسخگو باشند به دنبال فرافکنی هستند و به دنبال یک مقصر می‌گردند تا گناه کم کاری و سیاست‌های نادرست خود را به گردن دیگران بیندازند و از خودشان سلب مسئولیت کنند.

نابودی صنعت ماینینگ با بی تدبیری وزارت نیرو

رئیس کارگروه استخراج انجمن بلاکچین ایران با بیان اینکه کل ماینر‌های غیرقانونی را روی هم بگذارید ۴۰۰ مگاوات برق را استفاده نمی‌کنند، گفت: این در حالی است که چون نمی‌شود میزان برق مصرفی ماینر‌های غیرمجاز را به طور دقیق محاسبه کرد، وزارت نیرو از این عدم امکان سوءاستفاده و ماینر‌ها را مقصر قطعی برق معرفی می‌کند.

شرفی در پایان گفت: صنعت برق کشور ورشکسته یا در آستانه ورشکستگی است. تنها امید نجات آن صنعت استخراج رمزارز بود که این فرصت هم با بی تدبیری مسئولان از دست رفت. مسئولان کشور به چه دلیلی صنعت استخراج را که می‌توانست صنعت برق کشور را احیا کند نابود کردند؟

ارسال نظر