تاریخ انتشار: ۱۱:۴۹ - ۰۴ خرداد ۱۴۰۰

فاکتورهای کلیدی در ابتلای زودهنگام به سرطان روده

سرطان روده از جمله بیماریهایی است که شیوع آن در میان افراد کمتر از ۵۰ سال افزایش پیدا کرده است.

اقتصاد۲۴- تحقیقات نشان می‌دهد: برخی فاکتور‌های سبک زندگی از قبیل مصرف زیاد گوشت قرمز و مصرف الکل می‌تواند در افزایش موارد ابتلا به سرطان روده نقش داشته باشد.

محققان آمریکایی می‌گویند: موارد ابتلا به سرطان روده در افراد زیر ۵۰ سال در بسیاری از کشور‌ها رو به افزایش است، اما دلایل این افزایش به خوبی شناسایی نشده و این مطالعه، اولین اقدام در شناسایی این عوامل بوده که نشانه‌هایی را برای تشخیص افرادی که بیشتر در معرض خطر قرار دارند، در اختیار قرار می‌دهد.

محققان به منظور بررسی این موضوع که چه فاکتور‌های سبک زندگی در بروز سرطان روده در افراد جوان نقش دارند به ارزیابی ۱۳ تحقیق پرداختند که شامل افراد کمتر و بیشتر از ۵۰ سال مبتلا به این سرطان و افراد سالم بوده است.


بیشتر بخوانید: با ۶ گام سالم، در خواب وزن کم کنید!


به گفته آن‌ها علاوه بر خوردن گوشت قرمز بیشتر و مصرف مواد الکلی، افرادی که شروع زودهنگام سرطان روده بزرگ در آنان تشخیص داده شد از دارو‌های ضد التهاب غیراستروئیدی (NSAIDS) مانند آسپرین به طور منظم مصرف نمی‌کردند. مصرف روزانه دُز پایینی از آسپرین می‌تواند خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش دهد.

همه این عوامل می‌تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را پس از ۵۰ سالگی افزایش دهد. در مقابل، شاخص توده بدنی و استعمال دخانیات هرچند از فاکتور‌های خطرزا در شروع زودهنگام سرطان روده به حساب نمی‌آیند، اما در مجموع می‌تواند در ابتلا به این سرطان در سنین بالاتر تاثیر داشته باشد.

به نقل از مدیسن نت، همچنین محققان دریافتند افرادی که به میزان کافی از مواد غذایی سرشار از فیبر مصرف نمیکنند بیشتر احتمال دارد به سرطان روده دچار شوند و این خطرات میان زنان و مردان مشابه است.

منبع: ایسنا
ارسال نظر