تاریخ انتشار: ۱۲:۱۶ - ۰۴ خرداد ۱۴۰۰

چرا پیشنهادات ۳+۷ بر معاملات بورس تاثیرگذار نبود؟

یک کارشناس بازار سرمایه به علت عدم تاثیرپذیری معاملات بورس از پیشنهادات ۳+۷ اشاره کرد و گفت: مجموع پیشنهادات ١٠ گانه در بازار باید به صورت یکجا اجرا شوند، اجرای آن‌ها به صورت جداگانه مانند مسکن‌های موقتی خواهد بود که روند بازار را برای مدتی محدود، بهبود می‌بخشند.

اقتصاد ۲۴- محمدعلی دهقان دهنوی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در ابتدای اردیبهشت از ارائه بسته پیشنهادی ۳+۷ بازار سرمایه خبر داد و اعلام کرد که سه مصوبه آن از امروز (٧ اردیبهشت) اجرایی می‌شود و هفت مورد دیگر منوط به تایید شورای عالی هماهنگی اقتصادی است.

وی بعد از چند روز اعلام کرد: در جلسه امروز (١٣ اردیبهشت) ستاد عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، همه هفت پیشنهاد سازمان بورس و اوراق بهادار جهت حمایت از بازار سرمایه با اصلاحات جزیی به تصویب رسید و این مصوبات بعد از تایید مقام معظم رهبری برای اجرا ابلاغ خواهند شد.

در ابتدا اعلام چنین خبری خوش‌بینی‌هایی را نسبت به معاملات بورس و بازگشت آن به روند صعودی ایجاد کرد و اکثر فعالان بازار گمان می‌کردند که با ایجاد چنین تصمیماتی می‌توان به طور حتم شاهد بهبود وضعیت بازار و کاهش رفتار‌های هیجانی از سوی سهامداران بود، در حالی که تصویب این طرح‌ها نه تنها نتوانست منجر به سبزپوشی شاخص بورس و ورود دوباره سرمایه‌گذاران به بازار سهام شود بلکه همچنان شاهد خروج نقدینگی از این بازار و تداوم روند نزولی معاملات بورس هستیم.

لزوم اجرای هم‌زمان پیشنهادات ١٠ گانه

جلال روحی، کارشناس بازار سرمایه به تاثیر مصوبات سران قوا بر معاملات بازار سهام اشاره کرد و گفت: مصوبات ۱۰ گانه سران اقتصادی دولت می‌تواند بر روند بازار تاثیرگذار باشد به شراط آنکه همه آن‌ها به درستی اجرا شوند.

وی به صحبت‌های مطرح شده در زمینه واریز ۲۰۰ میلیون دلار در بورس و تاثیر آن بر بهبود روند بازار تاکید کرد و گفت: سهم یک درصد بازار سرمایه از صندوق توسعه ملی با توجه به افزایش فعلی نرخ دلار، رقمی بیش از ۲۰۰ میلیون دلار می‌شود که در صورت واریز به صندوق تثبیت بازار سرمایه می‌تواند تا حدودی تاثیرگذار بر معاملات بورس باشد.

سیگنال مثبت دامنه نوسان به بازار

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تغییر دامنه نوسان بورس به مثبت و منفی پنج درصد در وضعیت فعلی بازار که همچنان معاملات با روند نزولی همراه هستند اقدامی درست بود یا خیر، افزود: دامنه نوسان بر روی تصمیم‌گیری فعالان بازار تاثیرگذار است، تغییر دامنه نوسان بورس به مثبت ۶ و منفی دو درصد در مقطعی برای معاملات اجرایی شد که بازار در مدار نزولی شدید قرار داشت، اتخاذ این تصمیم در آن زمان برای کاهش ضرر و زیان‌های سهامداران بسیار مناسب و مثبت بود.


بیشتر بخوانید: تاثیر مصوبات سران قوا بر معاملات بازار سهام / آیا بورس صعودی می‌ماند؟


روحی با اشاره به اینکه اکنون بازگشت دامنه نوسان بورس به روال قبل، از لحاظ روانی سیگنال مثبتی را به بازار می‌دهد و نشان دهنده آن است که معاملات بازار در حال بازگشت به روال عادی است، گفت: متغیر‌های مختلف در اقتصاد و شرایط سیاسی و اجتماعی حاکم در کشور نشان می‌دهد که بازار در حال نزدیک شدن به شرایطی با ثبات است.

توصیه به سهامداران

این کارشناس بازار سرمایه با توصیه به سهامداران گفت: قیمت سهام در وضعیت فعلی، قیمت‌های جذابی هستند و اکنون نرخ بسیاری از سهام در بازار به نرخ اواخر سال ۹۷ رسیده است، بازار رشدی را که در اواخر سال ۹۸ و سال ۹۹ کسب کرده بود را از دست داده است و به عقب بازگشته است.

وی با بیان اینکه با توجه به قیمت‌های جهانی و تثبیت حدودی نرخ دلار می‌توان روز‌های خوبی را برای این بازار و سهام گروه‌های پتروشیمی، فولاد و معدنی‌ها پیش‌بینی کرد، گفت: اکنون هیچگونه توجیهی برای فروش سهام در بازار وجود ندارد، زیرا برخی پیش‌بینی کرده بودند که نرخ دلار در بازار به کمتر از ۲۰ هزار تومان می‌رسد در حال که چنین اتفاقی رخ نداد.

روحی تاکید کرد: سرمایه‌گذاری در بورس دیگر مانند سال گذشته نیست که سهامداران بتوانند در مدت دو روز بازدهی چشمگیری را از این بازار کسب کنند و بعد تصمیم به خروج از این بازار بگیرند.

ارسال نظر