اقتصاد۲۴- مشاور فرهنگی، اجتماعی و گردشگری شورایعالی مناطق آزاد در سومین سمینار بین المللی CSR در منطقه آزاد اروند، گفت: سازمانهای مناطق آزاد بعنوان حاکمیت میبایست به حوزه محیط زیست و زمینی که میراثی برای آیندگان است توجه ویژهای داشته باشند و به منظور محاسبه دقیق و ارزیابی این امر پروژهره احصاء تراز تجاری کربن در دستور کار دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی قرار گرفته است.
به گزارش فرینا، مرتضی شیخ زاده در سومین سمینار بین المللی مسئولیت اجتماعی، با محوریت مناطق آزاد تجاری و تفکر مسئولانه (CSR) همراه با رویکرد ارائه عملکرد این مناطق و اعلام برگزیدگان که در محل سالن همایشهای سازمان منطقه آزاد اروند برگزار شد؛ ضمن گرامی داشت سوم خرداد سالروز آزاد سازی خرمشهر، اظهار داشت: یکی از مسئولیتهای اجتماعی مهم، زنده نگه داشتن مفهوم مسئولیت اجتماعی و امانت داری هرچه بهتر طبیعت برای نسلهای آتی است.
شیخ زاده با تأکید براینکه در حوزه مسئولیت اجتماعی باید علاقه مردم نسبت به موضوعاتی که به نسلهای آینده (نظیر محیط زیست) مرتبط است را تقویت کنیم، افزود: (CSR) از یک ساختاری به نام ایزو ۲۶۰۰۰ که ده سال پیش در دنیا ثبت شد شروع شده و ساختار مسئولیت اجتماعی را در ۷ رسته طبقه بندی کرده است.
وی تصریح کرد: پاسخگویی، شفافیت، رفتار اخلاقی، احترام به منافع ذی نفعان، احترام به حاکمیت قانون، احترام به قوانین بین المللی رفتار و احترام به حقوق بشر؛ ۷ محور اساسی ایزو ۲۶۰۰۰ است که به نام مسئولیت اجتماعی هم شناخته میشود.
مدیر کل روابط عمومی و اموربین الملل شورایعالی مناطق آزاد با اشاره به اینکه نیاز داریم واقعیتها را در جامعه بروز و ظهور دهیم و نسبت به اهمیت این مسائل صحبت کنیم، خاطرنشان کرد: صحبت از محیط زیست و حفظ و نگهداری آن میکنیم، اما از اعماق وجودمان محیط زیست را دوست نداریم و این نشان میدهد قبل از پرداختن به حوزه مسئولیت اجتماعی، میبایست عاشق این حوزه باشیم تا در رابطه با آن بتوانیم بگوییم و بنویسیم.
شیخ زاده اذعان داشت: این شعلهای که روشن شده (سمینار CSR) اتفاق خوبی است؛ اما نباید بعنوان یک کار تکمیلی به آن نگاه کنید؛ بلکه باید آن را به منظور یک شروع ثبت کنید تا در ادامه به نتیجه دلخواه برسید.
مرتضی شیخ زاده در ادامه گفت: طبق برنامه ریزی ابلاغ شده از سوی مشاور رییس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، سازمانهای مناطق آزاد بعنوان حاکمیت میبایست به حوزه نگهداری محیط زیست و زمینی که میراثی برای آیندگان است توجه ویژه داشته باشند و تا جای ممکن کمتر به سراغ خام فروشی زمین بروند؛ چرا که زیباییهای طبیعی کوه، جنگل و کویر قرار است برای آیندگان هم باقی بماند.
شیخ زاده با بیان اینکه مسئولیت اجتماعی مقوله مهمی است، افزود: به شعور مخاطب احترام بگذاریم و مردم را عاقل و هوشمند فرض کنیم و این باور را در آنها ایجاد کنیم که بعنوان یک سازمان و مجموعهای از حاکمیت، دغدغه هایشان دغدغه مندمان میکند.
او در خصوص حفظ محیط زیست در مناطق آزاد، گفت: در محدوده مناطق آزاد تراز کربنی باید به حد ثبات برسد و پیگیری سرمایه گذاری در این حوزه نیز انجام شود.
مشاور فرهنگی، اجتماعی و گردشگری شورایعالی مناطق آزاد عنوان کرد: به دنبال این هستیم سرمایه گذارانی را در حوزه تراز تجاری کربن تشویق کنیم تا با ایجاد جنگلها و فضای سبز این خدمات را به کسانی که تولید کربن بیشتری در محیط زیست میکنند بفروشند؛ زیرا باور داریم با تمرکز مسئولیتهای اجتماعی در این بخشها میتوان شاهد رضایت بیشتر مردم در جامعه بود.
بیشتر بخوانید:مشکل کمبود تخت و دستگاه اکسیژن در خوزستان نداریم
ایران هشتمین کشور تولید گازهای گلخانهای است لذا جهت کاهش میزان انتشار دی اکسید کربن حفاظت از محیط زیست، با استفاده از مفهوم ردپای کربن جدول داده ستانده و ردپای کربن بخشهای تولیدی تراز تجاری کربن محاسبه میشود. از این طریق میتوان بخشهای تولیدی آلاینده شناسایی و میزان صادرات واردات کربن آنها را اندازه گیری کرد.
مفهوم (CSR) یا مسئولیت اجتماعی شرکتی، دستورالعملی برای کنترل، منشوری اخلاقی و تمرینی برای اظهارنظر صریح در زمینه عرضه خدمات از سوی سازمان و انتخاب صحیح و سرمایه گذاری اخلاقی روی مباحث سازمان و در نهایت، پاسخگویی اجتماعی به توان و ظرفیت سازمان برای عمل و اقدام برای تحقق خواستهها و انتظارات جامعه است.