اقتصاد ۲۴- شاخص بورس که از مدتها قبل بر مدار نزولی قرار گرفته بود، از اواسط هفته گذشته تغییر مسیر داد و به مدار صعود بازگشت که از نظر کارشناسان عوامل مختلفی بر این موضوع تاثیرگذار بودند و توانستهاند بار دیگر به دلیل کاهش ریسکهای تهدید کننده، روزهای مثبتی را در این بازار رقم بزنند.
موضع مثبت کاندیدای ریاست جمهوری بر معاملات بورس
"مصطفی صفاری" امروز (دوشنبه) به رشد اخیر شاخص بورس در بازار اشاره کرد و افزود: تا چند روز گذشته معاملات بازار سهام تحت تاثیر ابهامات موجود در زمینه کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری قرار گرفته بود، اما بعد از اعلام خبر تایید صلاحیت کاندیداهای نامزد شده تا حدودی تکلیف انتخابات مشخص شد و بخشی از ریسک تهدید کننده معاملات این بازار کاهش یافت.
وی اظهار داشت: کاندیداهای ریاست جمهوری در سخنان خود موضع مثبتی را نسبت به بورس نشان دادند که این موضوع باعث شد تا ابهامی را که سهامداران نسبت به بورس و ورود سرمایههای خود به این بازار داشتند، کاهش پیدا کند.
صفاری به اقدامات انجام شده در زمینه حمایت از معاملات بورس اشاره کرد و گفت: سیاستهای حمایتی صورت گرفته در زمینه واریز نقدینگی به بورس به مرحله اجرا رسید و با توجه به بهبود وضعیت معاملات بازار به نظر میرسد درصدی از آن را وارد بازار کرده اند.
جذابیت قیمت سهام برای سرمایهگذاری
این کارشناس بازار سرمایه به دیگر عامل افزایش تقاضا در معاملات چند روز اخیر بازار سهام تاکید کرد و افزود: از طرف دیگر قیمت بسیاری از سهام در بازار بعد از چند ماه افت شدیدی که تجربه کرد بسیار ارزان شد، در نهایت کاهش شدید قیمت سهام سبب ایجاد جذابیت برای سرمایه گذاری دوباره در این بازار شد.
وی روند معاملات بورس را در روزهای آینده پیش بینی و خاطرنشان کرد: به نظر میرسد شاهد روندی معقول در معاملات این بازار باشیم؛ همیشه در خرداد ماه که فصل برگزاری مجامع و تقسیم سود شرکتها است با روندی مثبت در بازار همراه هستیم.
چرا مسیر حرکت بورس در خردادماه تغییر کرد؟
صفاری با بیان اینکه همیشه جذابیت برای سرمایه گذاری در بورس در ماه تیر و خرداد ماه زیاد بوده است، گفت: روند معاملات بورس در خرداد ماه سال جاری که در چند روز نخست منفی بود جزو استثناها بود و بازار نباید چنین روندی را در پیش میگرفت.
بیشتر بخوانید: پیشبینی بورس تا انتخابات ریاست جمهوری
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: با توجه به رفع ریسک و ابهامهای موجود به نظر میرسد که باید روند نزولی بازار به پایان رسیده باشد و زمان بازگشت بازار به مدار صعودی فرا رسیده باشد، اما باز هم با توجه به وجود هیجان در معاملات نمیتوان پیشبینی دقیقی را از روند بازار ارائه داد.
اقبال به سرمایهگذاری در بورس در مقایسه با دیگر بازارها
وی اقبال سرمایه گذاری در بازار سهام را با دیگر بازارها مقایسه کرد و گفت: به طور حتم اقبال مردم تا پایان سال به سمت سرمایه گذاری در بورس است و سهامداران در این بازار میتوانند به بازدهی بیش از دیگر بازارها دست پیدا کنند.
صفاری تاکید کرد: تصویب مصوبهای مبنی بر مالیات بر عایدی سرمایه در مجلس همه بازارهای رقیب با بازار سرمایه را مانند طلا، ارز، خودرو و مسکن نشانه گرفته است که این اتفاق میتواند زمینه ورود سرمایه بیشتری را به این بازار فراهم کند.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه، این موضوع باعث افزایش جذابیت بازار سرمایه و ورود دوباره سهامداران و سرمایههای در اختیار آنها به این بازار میشود.
ریزش شدید رمز ارزها و ضرر و زیان سهامداران
وی با بیان اینکه تا چند وقت گذشته بازار رمز ارزها جزو اصلیترین رقیب بازار سرمایه برای سرمایه گذاری بود، اما هفته گذشته با ریزش بیش از ۳۰ درصدی همراه شد، گفت: بازیگران و فعالان بازار میدانند که بازار رمز ارزها بازار پرریسکی هستند که ممکن است سرمایه گذاری آنها در این بازار با ضرر و زیانهای شدیدی مواجه شود.
صفاری به سهام مورد اقبال بازار اشاره کرد و اظهار داشت: نمیتوان راه سهام از یکدیگر را تفکیک و اعلام کرد که اقبال بازار به سمت کدام سهام کوچک یا بزرگ است بلکه هر سهمی که از سود نقدی بالایی برخوردار باشد میتواند در انتظار رشدی سنگین و ورود نقدینگی به این بازار باشد.
بورس با کاهش قیمت دلار منفی نمیشود
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مذاکرات وین تا چه میزان تاثیرگذار بر معاملات بورس باشد، افزود: به طور حتم این موضوع بر بازار تاثیر گذار است، اما به نظر میرسد طرف مذاکره کننده در انتظار روشن شدن وضعیت انتخابات است.
صفاری با بیان اینکه در صورت موفقیت در مذاکرات قیمت دلار با کاهش چندان زیادی مواجه نشده و به کمتر از ۲۰ هزار تومان نمیرسد، افزود: اکنون نرخ دلار نیمایی ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان است؛ بنابراین موفقیت در برجام نمیتواند تغییری در نرخ دلار و افت بیشتر قیمت سهام در بازار داشته باشد.
شاخص کل در بازار بورس روز گذشته (یکشنبه، نهم خردادماه) ۱۷ هزار و ۳۷۷ واحد رشد داشت که در نهایت این شاخص به رقم یک میلیون و ۱۵۶ هزار واحد رسید.