تاریخ انتشار: ۰۹:۳۰ - ۱۵ خرداد ۱۴۰۰
بررسی تغییر مالکیت هفتگی در بورس نشان داد:

افزایش خرید سهامداران خرد در بورس

با ریزش قیمت‌های بسیار زیاد در بورس و جذاب شدن سهم‌ها برای خرید، بررسی تغییر مالکیت‌های هفتگی در بورس نشان داد که معامله گران در فکر خرید بیشتر هستند.

اقتصاد۲۴- هفته منتهی به ۱۲ خردادماه با تقویت جریان تقاضا در بازار سهام دنبال شد. نزدیک شدن به فصل مجامع، رشد مجدد قیمت دلار در کنار صعودی بودن روند قیمت‌های جهانی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین محرک‌های بنیادی و البته اخبار مساعد سبب شده تا بر خوش‌بینی‌ها نسبت آینده بازار افزوده شود. هر چند تداوم نگرانی‌ها درخصوص پایداری این وضعیت، سریعا فروشندگان را وارد میدان می‌کند و به این ترتیب جوی پایدار را شاهد نبودیم. جدالی که در نخستین روز کاری هفته با رکوردی تاریخی در کارنامه سهامداران خرد آغاز شد و در میانه هفته با حمایت‌های حقوقی‌ها تداوم یافت و سرانجام آخرین روز کاری هفته نیز شاهد بازگشت نقدینگی به زمین سهامداران حقیقی بودیم. این امر سبب شد تا خالص فروش سهامداران خرد کاهش محسوسی را تجربه کند و در طول هفته تنها ۷۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی معامله گران حقیقی به حقوقی جابجا شود.

شنبه: معاملات نخستین روز هفته با رشد قابل‌توجه متغیر‌های تحلیلی بازار سهام به اتمام رسید. در این روز خالص خرید حقیقی با رسیدن به سطح ۴۸۶میلیارد تومان افزایشی قابل‌توجه نسبت به میانگین سال۱۴۰۰ را ثبت کرد. در این روز بخش عمده‌ای از خرید‌های صورت گرفته توسط سهامداران خرد به جمع آوری سهام گروه فلزات اساسی تعلق داشت که با خالص خریدی در حدود ۱۵۰ میلیارد تومان دنبال شد. محصولات شیمیایی و فرآورده‌های نفتی نیز دو گروه دیگری بودند که مورد توجه سهامداران خرد قرار گرفتند. به طوریکه هر کدام از این دو صنعت با انتقال حدود ۱۰۰ میلیارد تومان در مسیر پرتفوی سهامداران حقوقی به حقیقی روبرو شدند.

یکشنبه: در جریان معاملات روز یکشنبه بورس تهران، شاخص کل با رشد ۱.۵ درصدی به محدوده یک میلیون و ۱۵۶ هزار واحد بازگشت. این چهارمین روز متوالی بود که شاخص کل با سبزپوشی به کار خود پایان داد. این در حالی است که به رغم رشد نماگر اصلی بازار، شاهد افزایش عرضه در برخی از نماد‌ها بودیم. همین امر سبب شد تا حقوقی‌ها دوباره زمین نقدینگی را به سمت خود تغییر دهند. بر این اساس در جریان معاملات روز یکشنبه بالغ بر ۵۲ میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقیقی به حقوقی جابجا شد.


بیشتر بخوانید: اثر احیای توافق هسته‌ای بر بورس


دوشنبه: بازار سهام معاملات روز دوشنبه را در حالی آغاز کرد که نماگر‌های اصلی بورس از همان ابتدا روند نزولی را در پیش گرفتند. به طوریکه پس از چهار صعود متوالی، شاخص کل بورس دوباره به رنگ قرمز درآمده و با افت ۰.۹۵ درصدی به کار خود پایان داد. در این روز شاهد تقویت مجدد عرضه‌ها از سوی سهامداران خرد بودیم و در نهایت سهامداران عمده خالص خرید ۳۸۴ میلیارد تومانی را رقم زدند. در این روز هر چند سهامداران خرد به خرید زیرمجموعه‌هایی از گروه کانه‌های فلزی، سایر معادن، رایانه، منسوجات، محصولات کاغذی و دستگاه‌های برقی علاقه نشان دادند، اما دیگر صنایع در لیست فروش این گروه از بازیگران بورس تهران قرار گرفتند. در صدر این لیست، گروه بانک‌ها و موسسات اعتباری قرار داشت که شاهد جابه‌جایی سهامی به ارزش تقریبی ۱۲۰ میلیارد تومان در مسیر پرتفوی حقیقی به حقوقی بود.

سه شنبه: روز سه شنبه شاخص کل بورس با کاهش ۰.۴۷ درصدی مواجه شد. در این شرایط همچنان سهامداران عمده به حمایت‌های خود ادامه دادند. به طوریکه در معاملات این روز خالص فروش سهامداران خرد به حدود ۲۱۰ میلیارد تومان رسید.

چهارشنبه: آخرین روز کاری هفته با رشد ۰.۷ درصدی شاخص کل بورس به پایان رسید. در این روز مجدد شاهد چرخش نگاه سهامداران خرد به جمع آوری سهام بودیم. به طوریکه حقیقی‌ها توانستند حدود ۹۰میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی خود منتقل کنند. در این میان بیشترین خرید معامله گران خرد در سهام فرآورده‌های نفتی بود که با خالص خرید ۸۰ میلیارد تومانی این گروه دنبال شد.

نگاهی به صنایع مورد توجه بازیگران بورسی

در هفته‌ای که گذشت، سهامداران حقیقی بیشترین توجه را به خرید سهام گروه فلزات اساسی نشان دادند. به طوریکه خالص خرید حقیقی‌ها در این گروه به بیش از ۱۶۰ میلیارد تومان رسید. در این میان بخش عمده‌ای از خرید‌ها به جمع آوری سهام فولاد مبارکه تعلق داشت. به طوریکه ۱۱۲ میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی سهامداران خرد «فولاد» منتقل شد.

فرآورده‌های نفتی نیز از دیگر صنایع مورد توجه سهامداران خرد در هفته گذشته بودند که خالص خریدی در حدود ۱۵۰ میلیارد تومان را از سوی حقیقی‌ها تجربه کردند. در راس این خریدها، تقاضا برای خرید سهام پالایش نفت اصفهان قرار داشت. به طوریکه بیش از ۱۳۳ میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی معامله گران حقوقی به حقیقی «شپنا» جابجا شد. در همین راستا «شبریز» نیز خالص خرید بیش از ۲۲ میلیارد تومانی را از سوی سهامداران خرد تجربه کرد.

در میان صنایع شیمیایی نیز بیشترین خرید در سه نماد «تاپیکو»، «شاراک» و «پارسان» رخ داد؛ به طوریکه حقیقی‌ها در مجموع حدود ۱۰۰ میلیارد تومان نقدینگی بابت خرید سهام مزبور صرف کردند.

در سمت مقابل، حقوقی‌های بازار بیشترین حمایت را از سهام گروه بانکی داشتند. بر این اساس حدود ۲۹۰ میلیارد تومان نقدینگی بابت خرید سهام مزبور از سبد سهامداران خرد خارج و به پرتفوی حقوقی‌های بازار منتقل شد. در صدر این خرید‌ها نیز جمع آوری سهام گروه بانک پاسارگاد قرار داشت. به طوریکه خالص خرید حقوقی‌ها در نماد «وپاسار» به ۱۲۶ میلیارد تومان رسید. بانک ملت نیز با خالص خرید ۷۲.۶ میلیارد تومانی حقوقی‌ها همراه شد. در ادامه این روند نیز جمع آوری سهام بانک تجارت و بانک پارسیان قرار داشت. به طوریکه ۵۳ میلیارد تومان نقدینگی بابت خرید سهام «وتجارت» و ۴۲.۳ میلیارد تومان نقدینگی بابت خرید سهام «وپارس» به پرتفوی سهامداران حقوقی منتقل شد.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

ارسال نظر