تاریخ انتشار: ۱۵:۴۵ - ۲۶ خرداد ۱۴۰۰
یادداشتی از عباس آخوندی:

ما و ۲۸ خرداد ۱۴۰۰

عباس آخوندی فعال سیاسی در یادداشت پیشرو به انتخابات روز جمعه بیست و هشتم خردادماه پرداخته است.

اقتصاد ۲۴ - عباس آخوندی فعال سیاسی در یادداشت پیشرو به انتخابات روز جمعه بیست و هشتم خردادماه پرداخته است.

پس از همه‌ی فراز نشیب‌ها، ۲۸ خردادماه روز اخذ رای در پیشِ رو است و باید تصمیم گرفت. من بر این باورم که دموکراسی شهری مادرِ دموکراسی‌هاست. انتخاب اعضای شورای اسلامی شهر‌ها بر اساس بیشترین شناخت مردم صورت می‌گیرد و با مستقیم‌ترین مساله‌های محیط زندگی روزانه‌ی مردم سروکار دارد. اینجانب شخصا به لیست جمهور رای خواهم داد.


بیشتر بخوانید: نامه‌های اعتراضی آخوندی به رئیس‌جمهور درباره انتخابات


از منظر اتخاذ سیاست‌های توسعه‌ای، حاکمیّت قانون و استقرار امنیّت ملّی و هم‌چنین پاس‌داشت آزادی، حقوقِ شهروندی و حقوق ملّت، استقلال و جمهوریّت نظام و ایجاد تحوّل در نظام حکمروایی ملّی، از جمله ارتقای سیستم مدیریت شهری به نظام حکمروایی شهری انتخابات ریاست جمهوری از اهمیّت به‌سزایی برخوردار است. ولی شوربختانه، با تصمیم‌های ناموجه شورای نگهبان که به گفته‌ی مقام معظم رهبری با جفا و ظلم به نامزد‌ها و هم‌چنین، سلب حق رای از مردم همراه بود، و انفعال مطلق دولت در مقام مجری انتخابات، تا حدِّ زیادی مفهوم انتخابات از حییز معنا خارج شده‌است. از آغاز، من بر این باور بودم که مفهوم انتخابات واقعی، انتخاب بین گفتمان‌هایی است که بتوانند بهتر مساله‌ی ایران و راه‌کار‌های آن را تبیین کنند. انتخاب افراد از منظر من، در درجه دوم اهمیّت قرار داشت. لیکن اینک سبدِ انتخابِ بسیار محدودی فراروی ما است. با این وجود، حتی این شرایط نیز موجب نمی‌شود که ما اصالت و کارآمدی گفتمان نامزد‌ها و صداقت آنان در پایبندی به گفتمانی که طرح می‌کنند را از یاد ببریم. چون در برابر هر انتخابی در نهایت مسئول و پاسخگو نیز هستیم. هم‌زمان انتخابات میان‌دوره‌ای خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی نیز در جریان است که آن دو نیز از اهمیّت فراوانی برخوردارند لیکن، در هیاهو‌های انتخابات رییس جمهوری به‌کلّی فراموش شده‌اند و جریان‌های سیاسی در باره‌ی آن‌ها کمتر سخنی گفته‌اند.

از نظر من، در کنارِ نحوه‌ی عمل ِدستگاهِ نظارت بر انتخابات، روشِ کارِ دستگاهِ مجری انتخابات نیز از اهمیت فراوانی برخوردار است. سازمان برگزاری انتخابات از مجری و ناظر تشکیل شده و هر دو باید به قانون عمل کنند. عدم توجه یکی مجوزی برای تخطی دیگری از قانون نمی‌شود. این قلم در تاریخ ۱۱/۲/۱۴۰۰ به ورود دستگاه نظارتِ مجلس شورای اسلامی به موضوع بررسی ابتدایی صلاحیّت نامزد‌های شورا‌های شهر به رییس جمهور محترم اعتراض کردم. چون این موضوع، به‌صراحتِ قانون، جزء وظایف هیات‌های اجرایی است و دولت می‌بایست در برابر اقدام‌های فراقانونی می‌ایستاد و این کار را نکرد. حل‌وفصلِ ریش‌سفیدانه‌ی موردی در این‌گونه موضوع‌ها کمک چندانی به حاکمیّت قانون نمی‌کند.

در مورد انتخابات ریاست جمهوری نیز، معاونت حقوقی رییس‌جمهوری طی نامه‌ی شماره ۲۹۹۲۵ مورخ ۱۹/۳/۱۴۰۰ اقدام شورای نگهبان در نحوه‌ی رسیدگی به صلاحیّت نامزد‌های انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ و پاسخ‌ندادن به اعتراض‌ها را فراتر از قانون تشخیص داده‌است. در این باره، نیز طی نامه‌ای در تاریخ ۲۰/۳/۱۴۰۰ موضوع را به آقای رییس جمهور گوشزد نمودم. آقای رییس جمهور به‌موجب بند ۷ اصل یکصدودهم قانونی اساسی مبنی بر این‌که "حل‏ اختلاف‏ و تنظیم‏ روابط قوای‏ سه‏ گانه" بر عهده‌ی رهبری است، می‌بایست موضوع را به معظم‌له منعکس می‌کرد که نکرد.

درهرصورت، انتخاب حق مردم است. امید که با آگاهی مردم و هم‌چنین، پایبندی به قانون و مطالبه‌ی قانونی حقوقِ شهروندی و ملّی، روزنه‌های امید فراخ‌تر و راه اصلاح امور گشوده‌تر شوند. ۲۸ خرداد در پای صندوق‌های رای، یک‌دیگر را ملاقات خواهیم کرد.

با سپاس
عباس آخوندی

ارسال نظر