تاریخ انتشار: ۰۸:۴۸ - ۳۰ خرداد ۱۴۰۰

نجات اقتصاد با دولت عدالت محور

انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ برگزیده خود را شناخت و حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی به‌عنوان منتخب مردم قرار است تا یک ماه و نیم آینده سکان هدایت دولت سیزدهم را به دست بگیرد. او توانست با کسب بیشترین آرای مأخوذه نسبت به سایر رقبا برنده این رقابت باشد.

اقتصاد ۲۴- انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ برگزیده خود را شناخت و حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی به‌عنوان منتخب مردم قرار است تا یک ماه و نیم آینده سکان هدایت دولت سیزدهم را به دست بگیرد. او توانست با کسب بیشترین آرای مأخوذه نسبت به سایر رقبا برنده این رقابت باشد.

رئیس‌جمهور منتخب پرداختن به مسائل اقتصادی را در اولین روز تبلیغات انتخاباتی خود اولویت قرار داد و عدالت اقتصادی را محور تحول در حوزه اقتصاد اعلام کرد. رئیسی با شروع رسمی کارزار انتخابات در اولین دیدار خود به سراغ اعضای اتاق بازرگانی تهران رفت تا به همراه اعضای اتاق‌های اصناف و تعاون، برنامه‌های اقتصادی خود را در میان فعالان بخش خصوصی تشریح کند. رئیسی در جلسه خود با اعضای اتاق بازرگانی از خصوصی‌سازی و بازار آزاد دفاع و از اداره دستوری اقتصاد و متصدی بودن دولت در امور اقتصادی انتقاد کرد.

به گفته وی ایران قوی بدون اقتصاد قوی

شکل نمی‌گیرد و اقتصاد قوی نیازمند مدیریت قوی است. رئیسی در سالی که از سوی رهبر انقلاب به نام «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها» نام‌گرفته است، از ضرورت برداشته شدن موانع صحبت کرد و اعلام نمود: «تمام مواردی که فعالیت بخش خصوصی را کُند می‌کند، باید برداشته شود.»

ابراهیم رئیسی کارش را در قوه قضائیه ایران با تبلیغات گسترده درباره مبارزه با فساد مالی آغاز کرد و در این دوره دادگاه‌های متعددی برای دانه‌درشت‌های اخلالگر اقتصادی که از رانت‌های دولتی استفاده کرده بودند برگزار کرد.

رئیسی یکی از هفت کاندیدای ریاست جمهوری بود که ۵۰ وعده انتخاباتی داد و مهم‌ترین آن‌ها ساخت چهار میلیون مسکن و ایجاد چهار میلیون شغل بود. از دیگر شعار‌های مهم انتخاباتی وی می‌توان به تک‌رقمی شدن تورم، رونق اقتصاد فضای مجازی، اجرای خصوصی‌سازی واقعی، جلوگیری از فرار مالیاتی، پایان روابط فساد انگیز و جریان رانت‌خواری، اصلاح نظام بانکی کشور، جذابیت زدایی از سرمایه‌گذاری در حوزه‌های اقتصادی غیرمولد و اصلاح چند نرخی بودن ارز اشاره کرد.

او در روز‌های گذشته در دیداری سرزده از تالار بورس تهران با جمعی از مالباختگان دیدار کرد و یکی از برنامه‌های جدی و محوری خود را ایجاد اطمینان بخشی بازار بورس برای مردم عنوان نمود تا وضعیت بازار سرمایه با کمک متخصصان و صاحب‌نظران این حوزه به وضعیت سامان‌یافته و مورد اعتماد مردم مبدل شود.
یکی از مسائلی که رئیسی هم به‌عنوان رئیس قوه قضائیه و هم به نام نامزد انتخابات روی آن تأکید داشت، مبارزه با فساد بود. او با دفاع از عملکرد خود در قوه قضائیه در مبارزه با فساد، قوه مجریه را برای مبارزه با فساد بستر بهتری عنوان کرده بود. وی در همین راستا اعلام کرده است: «مشکل کشور نبود جدیت و رودربایستی جناح‌ها و گروه‌هاست و بستر‌های فساد باید در دولت از بین برود، ما به همه اعلام کردیم در مبارزه با فساد خط قرمز نداریم و هر پرونده‌ای نسبت به هر مقامی بدون هیچ چشم‌پوشی رسیدگی خواهد شد.»

شاهد مثال رویکرد مبارزه با فساد رئیسی می‌توان به بازگرداندن ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار از ارز‌های صادراتی معادل ۸۵ هزار میلیارد تومان به کشور و واردکردن ۳۰ هزار میلیارد تومان از وام‌هایی که افراد به بانک‌ها پس نداده بودند به چرخه بانکی اشاره کرد.

حیاتی‌ترین چالش پیش روی دولت سیزدهم مسئله اقتصاد است و رئیس‌جمهور منتخب هم پیش‌تر با اشاره به رفع مهم‌ترین چالش‌های اقتصادی، رفع مشکل مسکن را که یکی از دغدغه‌های مردم به‌ویژه جوانان و زوج‌های جوان است را جزء اولین اقدامات در دولت خود وعده داده بود، چون مانع بزرگی بر سر راه ازدواج جوانان به‌حساب می‌آید.

رئیسی با شعار ایران قوی وارد عرصه انتخابات شد و قطعا تحقق این شعار در دولت جدید با بهره‌مندی از مدیرانی قوی، کارآمد و جوان امکان‌پذیر خواهد شد. اکنون‌که مردم با انتخاب ابراهیم رئیسی به‌عنوان رئیس دولت سیزدهم، امیدوار به ایجاد هوای تازه در اتمسفری بهتر ازنظر اقتصادی شده‌اند، امید می‌رود این روزنه با تحقق وعده‌های داده‌شده به دریچه‌ای از امید و کارایی برای آحاد جامعه تبدیل شود.

توان بالای مدیریتی رئیسی

یحیی آل اسحاق، رئیس اتاق مشترک بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و عراق در گفت‌وگویی پیرامون وعده‌های اقتصادی ابراهیم رئیسی و اولویت‌هایی که با توجه به شرایط فعلی جامعه باید در صدر فهرست اقدامات وی در کابینه جدید قرار بگیرد به «رسالت» اظهار کرد: با توجه به برنامه‌های اعلام‌شده توسط آقای رئیسی در حوزه اقتصاد و اقبال خوبی که از سوی مردم در انتخابات برای انجام اصلاحات و تغییر در بخش‌های مختلف اقتصادی شکل گرفت، به‌سرعت شاهد تغییر و تحول در مجموعه نظام‌های اقتصادی خواهیم بود.

وی ادامه داد: همه کاندیدا‌ها در مناظرات و سخنرانی‌های خود حل مسائل اقتصادی کشور را به‌عنوان اولویت مطرح کردند، زیرا کشور در حوزه‌های روابط داخلی و خارجی و نظامات و جهت‌گیری‌های اقتصادی نیازمند ایجاد تحولات زیرساختی است. مهم‌ترین مسئله در حال حاضر این است که رئیس‌جمهور منتخب کدام‌یک از حکمرانی‌های اقتصادی، سیاسی، حقوقی و اجتماعی را محور فعالیت خود قرار می‌دهد. علی‌القاعده وی حکمرانی اقتصادی را در اولویت قرار خواهد داد ضمن اینکه بر روی مسائل فرهنگی، اجتماعی و روابط خارجی هم متمرکز خواهد بود، زیرا این عوامل در یکدیگر تنیده شده‌اند.


بیشتر بخوانید: همه وعده‌های رئیسی


آل اسحاق با اشاره به اینکه در صورت اولویت قرار دادن حکمرانی اقتصادی باید اقتصاد حکمرانی هم سامان پیدا کند، افزود: در اقتصاد حکمرانی چگونگی نظم بخشیدن به عوامل مؤثر بر اقتصاد در داخل و خارج موردبررسی قرار می‌گیرد، به این معنا که با مشکلات نظام بانکی، فساد اقتصادی، معیشت و کسری بودجه چگونه برخورد می‌شود.

طراحی تیم متخصص و باتجربه اقتصادی

وی به لزوم بهره‌مندی از تیم تخصصی و حرفه‌ای در بخش‌های مختلف اقتصادی توسط رئیس‌جمهور منتخب اشاره کرد و گفت: وی در اولین گام باید تیمی متناسب با حکمرانی اقتصادی و چالش‌های موجود را طراحی کند. این تیم باید متشکل از افرادی باشد که دارای توانمندی‌های علمی، تجربی، شناخت وضع اقتصادی کشور و روابط منطقه‌ای و جهانی باشند.

آل اسحاق تصریح کرد: با توجه به رویکرد‌های آقای رئیسی و انتظاراتی که از وی می‌رود، مجموعه سیاست‌گذاری‌ها و تصمیمات در کابینه او از طریق روش‌های انقلابی و اسلامی انجام خواهد پذیرفت. به همین منظور افراد کابینه وی باید دارای دو بازوی متخصص و باتجربه اقتصادی و باورمند به شعار‌ها و آرمان‌های انقلابی باشند. ضمن اینکه وزرای دولت سیزدهم باید دارای روحیه امیدوارانه و بانشاط در مواجهه با مسائل باشند، نه اینکه باروحیه‌ای انفعالی به رفع مشکلات بپردازند.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق ادامه داد: وزرای کابینه در صورتی به موفقیت می‌رسند که با یکدیگر هماهنگ باشند نه اینکه هرکدام از رویکرد و سلیقه جداگانه‌ای بهره ببرند. در این صورت‌وضعیت دولت همچون ماشینی خواهد شد که هرکدام از چرخ‌های آن به سمتی حرکت می‌کنند و در هنگام سرعت گرفتن بلافاصله منفجر می‌شود. باید چهارچرخ ماشین حکمران اقتصادی در یک‌جهت حرکت کند.

وی مصادیق مشکلات اقتصادی را معیشت، اشتغال، اصلاح نظام بانکی، مبارزه با فساد اقتصادی و پرداختن به روابط منطقه‌ای و جهانی عنوان کرد و گفت: اولویت اول رسیدگی به فعالیت‌های اقتصادی مسائل معیشتی مردم است، زیرا خانواده‌ها تحت‌فشار زیادی هستند. صورت‌مسئله‌های مهم کشور برای آقای رئیسی و تیم وی کاملا محرز شده و مهم این است که وی از تیم تخصصی و حرفه‌ای بهره بگیرد.

این کارشناس اقتصادی با تأکید بر اینکه کارنامه رئیسی مؤید عملکرد قابل‌قبول وی در دوران فعالیتش است، گفت: سابقه فعالیت رئیس‌جمهور منتخب در سمت‌هایی که حضورداشته نشان می‌دهد که او دارای توان مدیریتی بالا و نگاهی همه‌جانبه است تا فارغ از رویکرد‌های حزبی و خطی، از همه گرایش‌های سیاسی و ظرفیت و موجودیت کشور استفاده کند.

آل اسحاق در پایان با اشاره به بهره گرفتن

رئیسی از نیرو‌های متخصص و جوان در کابینه خود گفت: به‌طورقطع نیرو‌های اجرایی او شامل جوانان متخصص و متعهدی خواهند بود که از مشاوره نیرو‌های باسابقه و باتجربه هم استفاده می‌کنند. اگر مجموعه‌ای از نیرو‌های بانشاط و جوان در کنار افراد باتجربه گرد هم بیایند، موفقیت رئیس‌جمهور منتخب را افزایش خواهند داد.

منبع: روزنامه رسالت

ارسال نظر