تاریخ انتشار: ۱۴:۳۷ - ۳۰ خرداد ۱۴۰۰

تحلیل بورس امروز ۳۰ خرداد

کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: بازار بعد از انتخابات و با توجه به این که طی دوره طولانی مدتی افت و بی‌تعادلی را گذرانده است به لحاظ تکنیکالی باید شاهد روند مثبت و متعادل در آن باشیم، زیرا اصلاح در بازار به اتمام رسیده است. البته این روند به یک باره رخ نمی‌دهد و با رشد ملایمی شاخص کل تا شهریور ماه انتظار می‌رود به یک میلیون و ۵۰۰ برسد که این رقم به هیچ وجه دور از انتظار نیست.

اقتصاد ۲۴- امروز ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ بازار برای دومین روز متوالی با روند مثبت آغاز به کار کرد و بسیاری از نماد‌های شاخص‌ساز با تحرکات مثبتی همراه شده‌اند، اما همچنان نیمی از بازار در صف فروش قفل هستند و آن هم به دلیل روند ناامید کننده نماد‌های کوچک بازار است. به عقیده بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه اگر ابهامات سیاسی در بازار فروکش کند بازار از وضعیت نوسانی دور می‌شود.

حسین مرید سادات، کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در تشریح روند بازار سرمایه در وضعیت فعلی گفت: بازار در یک ابهام نامشخص قرار گرفته است و تا شش ماه آینده که دولت جدید بر سر کار می‌آید و تیم اقتصادی دولت معرفی می‌شوند باید منتظر بمانیم تا ببینیم واکنش بازار به این انتخاب چه خواهد بود.


او می‌گوید: در شرایط فعلی چنین رشدی را برای دو روز متوالی پیش‌بینی نمی‌کردم آن هم به این دلیل که روز چهارشنبه با عرضه‌های گسترده‌ای مواجه بودیم. مرید سادات افزود: روز گذشته عملکرد مثبت و اثرگذار گروه‌هایی مانند بانکی‌ها، گروه‌های شیمیایی و چندرشته‌ای‌ها نشان داد بازار به استقبال رییس جمهور جدید رفته است.

این کارشناس بازار در بخش دیگری گفت: بازار بعد از انتخابات و با توجه به این که یک دوره طولانی مدت افت و بی‌تعادلی را گذرانده است به لحاظ تکنیکالی باید شاهد روند مثبت و متعادل در آن باشیم، زیرا اصلاح در بازار به اتمام رسیده است. البته این روند به یک باره رخ نمی‌دهد و با رشد ملایمی شاخص کل تا شهریور ماه انتظار می‌رود به یک میلیون و ۵۰۰ برسد که این رقم به هیچ وجه دور از انتظار نیست.


بیشتر بخوانید:مهم‌ترین سیگنال‌های بورسی پس از انتخابات


مرید سادات همچنین درباره روند بازار‌های موازی و تاثیر آن‌ها بر بورس گفت: سیاست‌های ناکارآمد دولت و دامن زدن به افزایش نقدینگی و افزایش تورم در کشور باعث افزایش قیمت بسیاری از کالا‌ها شده است. وبا توجه به اتفاقاتی که در اقتصاد کشور افتاده است در دوره چهار ساله بعد دلار به زیر ۲۰ هزار تومان نخواهد آمد و در دیگر بازار‌ها مثل مسکن احتمال رکود را داریم.

وی درباره زمان مناسب سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه گفت: حجم کم معاملات و نبود نقدینگی در بازار معضل بزرگی است که هنوز هم حل نشده است، اما کف‌های حمایتی که در حال حاضر در بازار شکل گرفته به راحتی از دست نخواهد رفت و بسیاری از سهم‌ها در کف قیمتی خود در حال حاضر قرار گرفته‌اند؛ پس زمان فعلی برای ورود به بازار سرمایه مناسب است البته به این شرط که سبد سرمایه‌گذاری مناسب و دقیقی چیده شود. یعنی خرید سهم‌های بنیادینی که ارزش نگهداری دارند و صادارت محور هستند. وی افزود: سهامداران باید در قیمت‌هایی خرید کنند که عمده بازار نسبت به آن رقم توافق دارد و البته از نقدشوندگی بهتری هم نسبت به دیگر سهم‌ها برخوردار هستند.

او می‌گوید: سهم‌های کوچک بازار قفل در صف فروش‌اند و عامل اصلی نابسامانی بازار هم همین نماد‌های کوچکند. سرمایه‌گذاران بازار سرمایه باید دقت کنند که در کدام نماد‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند که به عبارتی در بازار گیر نکنند.

مرید سادات در پایان این مصاحبه به راهکار‌های افزایش اعتماد در بازار اشاره کرد و گفت: تسهیل قوانین در شرایط فعلی مهم‌ترین فاکتوری است که به بازار کمک می‌کند. زمانی که ناظر بازار به صورت سلیقه‌ای دست به اقداماتی می‌زند نتیجه آن چیزی جز برهم خوردن تعادل نیست. وی افزود: زمانی که سیاست‌گذار بر مبنای قانون حرکت کند، سایه قیمت‌گذاری‌های دستوری از بین برود و اقتصادی باز برمنای عرضه و تقاضا داشته باشیم اعتماد به بازار برمی‌گردد البته باید قوانینی در جهت حمایت از بازار و نه ضربه به پیکره بازار سرمایه هم وضع شود.

ارسال نظر