اقتصاد ۲۴ - میناسادات حسینی: به عنوان یکی از تازههای فناوری در یک دهه گذشته، فناوری نانو اینبار هم به خوبی توانسته از پس ویروس نوظهور کرونا برآید و راهحلهای نوآورانه را برای پیشگیری، تشخیص و درمان کووید-۱۹ ارائه دهد که در آن، متخصصان فناوری نانو نقشی کلیدی ایفا دارند.
در همین راستا شرکت پویا فناوران یسان اقدام به تولید و صادرات دستگاه تصفیه و ضدعفونیکننده هوا مبتنی بر پلاسمای سرد کرده است. دستگاه تصفیه و ضدعفونیکننده هوا ایروسان (AiroSun) بهمنظور استفاده در منازل، بیمارستان، فضاهای کاری، شعب بانکها و سایر محیطهای مسقف تا مساحت ۷۰ متر مربع، کاربرد دارد.
حذف ذرات معلق در هوا با دستگاه تصفیه
مدیرعامل شرکت پویا فناوران یسان در مورد حوزه فعالیت این شرکت گفت: این شرکت در حوزه تولید و طراحی تجهیزات پیشرفته با فناوری پلاسمای سرد فعال است.
فرشته سادات طباطبایی ادامه داد: نخستین حوزهای که شرکت پویا فناوران یسان به آن وارد شد، صنعت بهداشت و درمان است. این شرکت با توجه به شیوع بیماری کرونا و ضرورت ورود به این حوزه، موفق به طراحی و تولید محصولاتی شد که با فناوری پلاسمای سرد قابلیت حذف ذرات معلق در هوا از جنس میکروارگانیسم، آلایندههای صنعتی و اتفاقات کمیکال مثل بنزن، مونوکسید کربن، NO۲ و SO۲ را دارد.
وی گفت: بزرگترین محصول شرکت یسان با ۴۵۰ متر مکعب حجم هوادهی و کوچکترین آن با ۳ متر مکعب حجم هوادهی در حال حاضر در بازار، موجود است.
مزیت دستگاه شرکت یسان نسبت به نمونه های موجود در بازار
مدیرعامل شرکت پویا فناوران یسان با بیان مزیتهای این دستگاه نسبت به نمونههای مشابه موجود در بازار گفت: این دستگاه با دستگاههای هواساز و تصفیه هوا بهویژه برندهای خارجی مثل شیائومی، سامسونگ و الجی که در بازار موجودند، متفاوت است، زیرا همانند سایر دستگاهها، یک دستگاه تصفیه هوای ساده نیست.
طباطبایی ادامه داد: این محصولات دستگاههای پزشکی محسوب میشوند، زیرا مجوز وزارت بهداشت را دارند و برای ضدعفونی کردن هوا به کار میروند. بهطور مثال دستگاه تصفیه هوای پارسخزر هیچگاه مجوز وزارت بهداشت را نخواهد داشت، زیرا این شرکت در مورد این محصول نمیتواند ادعای ضدعفونیکنندگی کند. ضدعفونی یک اتفاق ویژهتر از تصفیه است.
وی با توضیح مکانیسم این دستگاه ادامه داد: دستگاه تصفیه و ضدعفونیکننده هوا ایروسان بیش از ۹۰ درصد ذرات آسیبرسان را از هوا حذف میکند.
چرا این دستگاه نانو است؟
مدیرعامل شرکت پویا فناوران یسان در پاسخ به این سوال که چرا این دستگاه نانویی است، گفت: در ساخت این دستگاه از فیلتراسیون اکتیو و پسیو استفاده شده و در بخش پسیو، این دستگاه فناوری نانو را یدک میکشد و تاییدیه ستاد نانو را دارد. به این معنا که اگر فیلتر کربنی در این دستگاه گذاشتیم در تمام این فرایندها نانوفایبرها نقش اساسی را ایفا میکنند.
طباطبایی با گلایه از وزارت بهداشت و بیمارستانهای دولتی گفت: انتظار داشتیم که با توجه به شرایط کرونا در کشور، وزارت بهداشت و بیمارستانها مشتری اصلی محصول ما باشند؛ اما این گونه نبود و در حال حاضر در غیاب وزارت بهداشت، کسب و کارهای خصوصی بزرگترین مشتری ما هستند.
وی با بیان اینکه این دستگاه وارد بازارهای صادراتی هم شده، گفت: این دستگاه به عراق، اندونزی، هند و عمان صادر میشود.
بازار در قرق دستگاه های تصفیه هوای قاچاق
مدیرعامل شرکت پویا فناوران یسان با گلایه از مسئولان در عدم برخورد با قاچاق، مهمترین معضل این شرکت را وجود محصولات مشابه قاچاق در بازار داخل عنوان کرد.
طباطبایی ادامه داد: برای شناخت محصولات دانشبنیان و مبتنی بر فناوری نانو لازم است مردم با این محصولات آشنا شوند و به همین دلیل صدا و سیما نقشی اساسی در معرفی این محصولات به مردم دارد؛ در حالی که صدا و سیما برای این کار هزینههای گزاف میطلبد؛ بنابراین از مسئولان خواهشمندیم به این موضوع ورود کنند.