تاریخ انتشار: ۱۰:۲۶ - ۰۱ تير ۱۴۰۰

استارت آپ ویکند مجازی یک گام برای تحقق شبکه فناوری

در جریان رویداد استارت آپ ویکند مجازی کشاورزی و سلامت هوشمند دکتر عباس زارعی هنزکی، رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران اظهار داشت: «دانشگاه تهران برای اجرای اهداف و ماموریت‌های اجتماعی، فناوری و علمی خود برنامه‌ریزی‌های مختلفی دارد. از جمله این برنامه‌ریزی‌ها ایجاد شبکه فناوری است. شبکه فناوری از آن دسته پروژه‌های مهمی است که در دو سال گذشته و با مرکزیت پارک علم و فناوری دانشگاه تهران مطرح شده تا بتواند شبکه‌ای میان سراسر کشور که متشکل از اساتید، دانشجویان و همکاران دانشگاه تهران است، ایجاد کند.»

اقتصاد۲۴- زارعی ادامه داد: «آنچه در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران تعریف شد تا شبکه فناوری بتواند یک اضافه جنریک اصلی و غیرقابل تغییر در سازمان/ ارگانیزم دانشگاه تهران به عنوان یک سازمان زنده محسوب می‌شود این است که شبکه فناوری را به عنوان یکی از پروژه‌های پیشران دانشگاه مطرح کنیم تا روی آن کار شود و به صورت عمومی در این سازمان زنده دانشگاه تهران جای خود را پیدا کند؛ لذا فهم اصلی ما در به کارگیری این شبکه بحث ایجاد، توسعه و فراوری و مپ کردن زیست بوم فناوری است که با نام ecosystem building تعریف میشود».

زارعی با تاکید بر نقش کشاورزی، سلامت و مواد غذایی به عنوان یکی از محور‌های اصلی توسعه پایدار افزود: «وظیفه ما در بحث شبکه فناوری خدمت رسانی به دوستان و فعالانی است که در کشاورزی و سلامت هوشمند می‌توانند موثر باشند. هاب اصلی ما در این بخش دهکده نوآوری هوشمند به مرکزیت و مدیریت پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران است. ما فقط سعی میکنیم که از پمپ‌هایی که در اختیارمان گذاشته شده، آنچه که لازم است را برای استفاده دوستانمان در مسیر انتخابیشان پمپاژ کنیم. مشخصا از محور‌های اصلی توسعه پایدار بحث کشاورزی، سلامت و مواد غذایی است. امروزه غذا به عنوان دارو شناخته میشود و غذا به گونه‌ای طراحی میشود که بخش دارویی آن نیز در نظر گرفته شود. این مسائل در دهکده نوآوری پوشش داده شده است. مرکز نوآوری طراحی شده هم جزئی از شبکه فناوری دانشگاه تهران است که تیم‌های جذب شده در استارت آپ ویکند در آن حضور میبابند و در نهایت این تیم‌ها به کسب وکار میرسند».

ایشان بیان داشت: «مشخصا با یک استارت آپ ویکند نمیتوان به همه مشکلات و مسائل پرداخت و بخش کوچکی از مسائل دیده و مورد بحث قرار میگیرد. تیم‌ها انتخاب میشوند و این موضوعات توسط این تیم‌ها مورد بحث قرار میگیرد. تیم‌ها در شتابدهنده‌ها حضور میبابند و از حمایت‌های ایشان و همچنین حمایت‌های اساتید پردیس کشاورزی و منابع طبیعی بهره میبرند. با استمرار این کار در حوزه‌های مختلف میتوانیم بحث شبکه فناوری را شکل دهیم».

ایشان با اشاره به نقش پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در برگزاری این رویداد گفت: «وظیفه ما در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در گام اول پژوهش و نوآوری نیست، حتما در اجرای کار‌های سازمان نوآوری داریم، اما قرار نیست در مورد کشاورزی نوآوری داشته باشیم. ما زمین بازی را آماده میکنیم در واقع بافری هستیم تا صدمه‌ای به تیم‌ها آسیب نرساند و آن‌ها بتوانند فعالیت خود را انجام دهند».

زارعی افزود: «یکی از موارد مهم که در اکوسیستم نوآوری نیاز داریم بخش مالی و چگونگی حمایت‌های مالی است. خدمات صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران به بالای ۱۰۰۰ میلیارد رسیده است. رشد صندوق ما در سال‌های اخیر نشان دهنده این است که شبکه فناوری دانشگاه تهران چگونه توانسته با اجزای مختلفی که در کنار خود دارد به نتیجه مورد نظر خود رسیده برسد».

منبع: روابط عمومی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران

ارسال نظر