اقتصاد ۲۴- معاون امور بندری و حوزه خزر سازمان منطقه آزاد انزلی در این جلسه با تشکر از اقدامات مناسب انجمن سرمایه گذاران و کارآفرینان منطقه آزاد انزلی برای تشکیل این کارگروه، بخش خصوصی را پیشران رشد اقتصادی منطقه برشمرد و اظهار کرد: توسعه نرم افزاری و سخت افزاری لجستیک کشور از طریق ظرفیتهای و زیرساختهای موجود در مناطق آزاد امکان پذیر است و بر این اساس در هفته جاری شورای لجستیک مناطق آزاد در دبیرخانه شوایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور برای هم افزایی ظرفیتهای مناطق آزاد کشور و توسعه لجستیک و ترانزیت کشور تشکیل شده است.
مهندس امین افقی با اشاره به امضای تفاهم نامه همکاری میان دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و استانداری گلستان که منطقه آزاد انزلی به عنوان سازمان معین و پشتیان راه اندازی منطقه آزاد اینچه برون تعیین شد، افزود: با توجه به زیر ساختهای بندری، ریلی و جاده ای، هاب لجستیک شمال کشور در منطقه آزاد انزلی و اینچه برون تشکیل خواهد شد
وی با بیان اینکه فعال سازی کریدورهای تجاری عبوری از کشور از طریق مناطق آزاد کشور امکان پذیر بوده و منطقه آزاد انزلی در فعالسازی دو کریدور بین المللی شمال-جنوب و یک کمربند یک راه دستاوردهای مناسبی داشته، ادامه داد: لجستیک و زنجیره تأمین از اولویتهای در دست اقدام مناطق آزاد است و بر این اساس با توجه به تفاهمنامه و توافقات انجام شده با کشورهای حوزه خزر و اوراسیا، مناطق آزاد خصوصا منطقه آزاد انزلی در توسعه دیپلماسی لجستیکی نقش آفرین خواهد بود.
عضو موظف هیأت مدیره سازمان با اشاره به برنامههای سازمان برای ایجاد پست مدیریت لجستیک را به مجموعه مدیریتهای معاونت بندری و حوزه خزر خاطر نشان کرد: منطقه آزاد انزلی در آیندهای نه چندان دور با اتصال ریل و وجود بنادر محدوده منطقه آزاد و موقعیت ژئوپلتیک و همچنین تفاهم نامه اوراسیا به شاهراه ترانزیتی منطقه و هاب لجستیک شمال کشور تبدیل میشود و برای تحقق اهداف عالیه این سازمان بخش خصوصی نقش محوری خواهند داشت.
افقی با بیان اینکه لجستیک، بازوی راهبردی صنعت است ادامه داد: لجستیک و حمل و نقل در کاهش هزینهها و قیمت تمام شده محصولات تولیدی تاثیر گذار بوده و بخش غیر قابل اجتنابی از زنجیره تامین است.
بیشتر بخوانید: مسابقات ۵ و ۶ تیرماه در منطقه آزاد انزلی برگزار میشود
در ادامه این جلسه مهندس وحید طالب پور معاون امور اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد انزلی اظهار کرد: دو بندر ارزشمند ایران در دریای خزر در محدوده منطقه آزاد انزلی قرار دارد که زیر ساختهای لازم با اعتبارات دولتی و استفاده از ظرفیت سرمایه گذاری بخش خصوصی در آن فراهم شده است.
معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان افزود: یقیناً اتصال بندر کاسپین به راه آهن سراسری جهش قابل توجهی در توسعه زیر ساختها و تکمیل کریدور شمال-جنوب و ترانزیت کالا از مسیر منطقه خواهد داشت.
وی با ابراز خرسندی از حذف رویه ثبت سفارش در مناطق آزاد به عنوان یک ظرفیت بسیار خوب ادامه داد: با اقدامات حمایتی سازمان و مصوبه جدید شرایط مناسب تری برای ترانزیت کالا و صادرات مجدد آن فراهم شود.
اصغر امانی رییس انجمن سرمایه گذاران و کارآفرینان منطقه آزاد انزلی نیز گزارشی از روند تشکیل این کارگروه و تاثیر آن در توسعه مبادلات تجاری منطقه و رشد شاخصهای اقتصادی و بندری ارائه کرد.
حاضرین در جلسه نیز برنامه ها، چالشها و راه کارهای مرتبط با حوزه لجستیک، حمل و نقل و تجارت از مسیر منطقه آزاد انزلی را مورد بررسی قرار داده و در خصوص توسعه مبادلات تجاری و ترانزیتی از بنادر منطقه به تبادل نظر پرداختند.
لازم به ذکر است تشکیل کارگروه صادراتی منطقه آزاد انزلی جهت هماهنگیهای بیشتر برای افزایش صادرات، برنامه ریزی برای استفاده از ظرفیت بخش دولتی و خصوصی در توسعه حمل و نقل ریلی، تشکیل کارگو اسنپ در منطقه آزاد انزلی بعنوان پایلوت و در صورت موفقیت قابل تعمیم آن در تمامی مناطق آزاد کشور، توسعه گردشگری دریایی، لزوم نوسازی ناوگان کشتیرانی در خزر، پیشرفت فیزیکی سردخانه در حال احداث از دیگر موارد مطرح شده در نشست بود.