اقتصاد۲۴- یکی از اساسیترین راههای توسعه اقتصادی مناطق آزاد کشور، توسعه زیرساختها و تکمیل و تسریع در پروژههای عمرانی آنها است که میتواند زمینه برای حذب سرمایهگذاران به هر منطقه را فراهم کند. منطقه آزاد کیش به عنوان یکی از مدرنترین مناطق آزاد در سالهای اخیر ظرفیتهای جدیدی را برای تامین مالی پروژههای عمرانی و زیربنایی به کار گرفته است و از این رو توانسته هرچه بیشتر در توسعه زیرساختها موفق باشد.
نوسازی عمرانی در منطقه آزاد کیش
از آنجا که پس از گذشت چند دهه از تبدیل کیش به منطقه آزاد در حال حاضر برخی زیر ساختهای این منطقه نیاز به نوسازی و به روز رسانی داشته و در برخی بخشها نیازمند ایجاد امکانات به روز بوده است، ایجاد زیرساختها در چند سال اخیر اولویت سازمان منطقه آزاد کیش قرار داشت.
تامین برق و آب، اینترنت، هوشمندسازی و توسعه بندرگاه کیش و... از مواردی هستند که طی برنامهریزیهای اخیر مورد توجه بوده است.ای اقدامات در سال ۱۴۰۰ نیز پیگیری شده است. به نحویکه در آخرین دوره از افتتاحیههای هماهنگ رئیس جمهوری در مناطق آزاد کشور، در منطقه آزاد کیش ۲۱ طرح عمرانی و زیرساختی کلید خورد که مجموع سرمایهگذاری ریالی و ارزی آن معادل ٤٢ هزار میلیارد ریال است. با افزودنن این پروژههای جدید در مجموع پروژههای عمرانی و زیرساختی، صنعتی و غیر صنعتی که در کیش توسط بخش خصوصی و دولتی در حال اجراست به ارزش ۲۹هزار میلیارد تومان رسیده است.
توجه به زیرساختها و پروژههای عمرانی میتواند در راستای اهداف مناطق آزاد از جمله جذب سرمایهگذاری خارجی، افزایش صادرات، انتقال فناوری و مهمتر از آن ورود به نسل پنجم این مناطق بر پایه ارائه خدمات پیشرفته در عرصه مراکزمالی، لجستیکی، گردشگری و فعالیتهای فناورانه قرار بگیرد.
بیشتر بخوانید: ارائه خدمات مطلوب با سامانه "کیش من" به ساکنان و فعالان اقتصادی
این اقدامات زیرساختی و عمرانی به ویژه در حوزه حمل و نقل هوایی بسیار اهمیت دارد. این است که در راستای تکمیل مراحل ساخت پایانه جدید مسافری فرودگاه بینالمللی کیش ۹ طرح عمرانی با حجم سرمایهگذاری ریالی ۱۹۰۰میلیارد تومان وسرمایهگذاری ارزی ۲۲میلیون دلار به علاوه حدود ۱۱میلیون یورو به بهره برداری رسیده و عملیات اجرایی ١٢ طرح با سرمایهگذاری ١٦هزار و ١٩٧ میلیارد ریال در کیش آغاز شده است.
ایجاد طرحهای اشتغال زایی در عینحال در راستای مسئولیت حاکمیتی سازمانهای مناطق آزاد به عنوان بازوی اجرایی در آن مناطق موثر است که در همین خصوص این طرحها برای ۳۷۵نفر به طور مستقیم و حدود ۷۵۵ نفر به طور غیرمستقیم اشتغالزایی داشته است.
زیرساختهای هوایی و دریایی جزیره کیش
در عینحال در حوزه توسعه زیر ساختهای فرودگاهی، تکمیل پایانه جدیدفرودگاه، تکمیل باندجنوبی و ارتقاء سیستم روشنایی، تامین تجهیزات ناوبری و کمک ناوبری وبهره برداری از برج مراقبت جدید، توسعه زیرساختهای بندری ازجمله تامین تجهیزات، بهره برداری ازمرحله دوم پایانه کانتینری و بهره برداری ازاسکله ۳۵ هزارتنی و توسعه بنادرچارک و آفتاب ازجمله طرحهای مهم عمرانی درحوزهای بندری و فرودگاهی کیش است که از سالهای قبل در دستور کار قرار داشته است.
سازمان منطقه آزاد کیش در نهایت میکوشد تا فضایی را فراهم کند که سرمایهگذار داخلی و خارجی با بیشترین حمایتها بتواند پروژه مورد نظر خود را در منطقه افتتاح کند.
البته در سالهای گذشته نیز سازمان منطقه آزاد کیش اقدامات مهمی برای رشد پروژههای عمرانی و زیربنایی در کیش انجام داد. پایانه جدید فرودگاه بین المللی کیش یکی از مهمترین طرحهای عمرانی منطقه است که تا پایان سال ٩٩ حدود ٧٧ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و در حال حاضر با بیش از ٨٠ درصدپیشرفت فیزیکی در حال اجرا است. در مجموع در سال ۹۹ تعداد ٦٥ طرح عمرانی فعال در بخشهای مختلف جزیره کیش داشتیم که نسبت به سال ۹۸ شاهد ۱۰۰ درصد رشد داشته است.
هرچه هست باید اذعان کرد که توسعه زیرساختهای شهری ازجمله تصفیه خانه فاضلاب و توسعه شبکه انتقال فاضلاب، تامین انرژی پایدار، اجرای طرح روشنایی خورشیدی بزرگراه خلیج فارس و طرح ساماندهی بیش از ٤٥ کیلومتر سواحل کیش را مهمترین طرحهای در دست اجرا در جزیره کیش است.