تاریخ انتشار: ۰۹:۰۰ - ۱۵ تير ۱۴۰۰
اقتصاد۲۴ گزارش می‌دهد:

تحول در گردشگری منطقه آزاد اروند از طریق توسعه لجستیکی/ ورود مسافران عراقی در راستای گردشگری سلامت

منطقه آزاد اروند (آبادان و خرمشهر) به جهت موقعیت جغرافیایی و استراتژیک خود یعنی واقع شدن در شمال خلیج فارس، می‌تواند به عنوان مزیت استراتژیک خلیج فارس و حوزه مرکزی خاورمیانه به شمار آید. مسئله‌ای که در برنامه‌ریزی‌های بلند مدت سازمان منطقه آزاد اروند می‌تواند جای بگیرد.

اقتصاد۲۴- منطقه آزاد اروند طی سال‌های گذشته به علت مزایای جغرافیایی و همجواری با کشور‌های عراق و کویت یکی از بهترین موقعیت‌ها برای توسعه صنعت توریسم را دارا است.

صنعتی که در ابعاد گردشگری فرهنگی، هنری، موسیقی، سلامت، صنایع دستی، غذا و... قابل برنامه‌ریزی است. از این رو در راستای برنامه‌ریز‌ی‌ها طی شیوع کرونا در سال گذشته بسیاری از اقدامات زیرساختی و آسیب‌شناسانه در حوزه‌های مختلف گردشگری منطقه آزاد اروند انجام شده است.

همکاری‌ها با آژانس‌های گردشگری عراق

یکی از این اقدامات در راستای افزایش ظرفیت‌های منطقه آزاد اروند در دو شهر بندری آبادان و خرمشهر در بخش سلامت بوده است. به همین منظور سال گذشته مسئولان سازمان منطقه آزاد اروند دیداری با جمعی از مدیران گردشگری عراق برای تسهیل در امر گردشگری سلامت داشتند. این جلسه در راستای ایجاد تسهیلاتی برای ویزای سلامت برای شهروندان عراقی بود که در جذب گردشگران عراقی بسیار دارای اهمیت بوده است.


بیشتر بخوانید: برگزاری کمپ آموزشی تولید محتوا و مدیریت شبکه‌های مجازی در اروند


ایران در عین‌حال همکاری‌های خوبی با کشور عراق در حوزه توسعه صنعت توریسم دو کشور داشته است. به خصوص که شرکت‌های گردشگری جنوب عراق با کنسولگری ایران در بندر بصره همکاری خوبی دارند. این شرکت‌ها، عمدتاً از استان‌های بصره، العماره و ناصریه هستند که آمادگی خود برای ادامه همکاری با دفاتر گردشگری در منطقه آزاد اروند اعلام کردند. در مجموع توجه به ظرفیت گردشگری عراق برای ایران بسیار اهمیت دارد.

در دوران شیوع کرونا اگرچه وضعیت گردشگری در تمام جهان بسیار بحرانی شده بود، اما در سال ۹۸ که هنوز شاهد شیوع کرونا نبودیم، حدود ۵۰۰ هزار گردشگر عراقی با سفر به منطقه آزاد اروند از شهر‌های بندری خرمشهر و آبادان و جزیره مینو بازدید کردند. این جامعه آماری اهمیت برنامه‌ریزی در حوزه‌های متنوع گردشگری در منطقه آزاد اروند را نشان می‌دهد.

توسعه لجستیکی اروند

منطقه آزاد اروند یکی از نقاطی است که مزایای ارتباطی خوبی برای توسعه گردشگری خارجی دارد. وجود فرودگاه بین‌المللی در آبادان، بنادر و اسکله‌های تجاری و مسافری در شهر‌های خرمشهر و آبادان و راه‌های زمینی شرایط را برای ورود گردشگران خارجی فراهم کرده است.

با این‌حال گردشگری اروند آینده روشن‌تری نیز خواهد داشت. فرودگاه بین‌المللی آبادان یکی از شریان‌های اصلی توسعه گردشگری منطقه آزاد اروند است که طرح توسعه‌ای آن در یازدهم بهمن ماه ۹۹ توسط معاون اول رئیس جمهور افتتاح شد. هم اکنون نیز حوزه گردشگری سازمان منطقه آزاد اروند پیگیر برقراری پرواز آبادان-وان، آبادان-استانبول و کارگوی آبادان-مسکو است.

تاثیر لایروبی رودخانه اروند بر گردشگری

یکی دیگر از اقدامات زیربنایی در راستای توسعه گردشگری منطقه اروند، لایرونی رودخانه اروند بوده است که در راستای آغاز لایروبی رودخانه اروند از یک ماه آینده عملیات خارج سازی کشتی‌های مغروقه در اروند رود اجرایی خواهد شد. در واقع لایروبی اروند رود ضمن توسعه گردشگری دریایی می‌تواند بستر مناسبی برای تردد شناور‌های تجاری و افزایش صنعت توریسم دریایی در این منطقه را فراهم کند؛ لذا توسعه تجارت، سفر و گردشگری دریایی در منطقه آزاد اروند مستلزم لایروبی این رودخانه است که چندی است در دستور کار سازمان منطقه آزاد اروند قرار گرفته است.

اکنون با توجه به ارتباط دوستانه با کشور عراق و ایجاد گردشگری در نوار مرزی می‌توان در ایجاد امنیت پایدار در منطقه نیز اقداماتی کرد. همچنین در حال حاضر ۱۳ کیلومتر دژ خاکی مرزی در مینوشهر وجود دارد که با برداشتن آن می‌توان زمینه توسعه گردشگری و همچنین سرمایه‌گذاری را در این منطقه فراهم کرد.

هرچه هست منطقه آزاد اروند (آبادان و خرمشهر) به طور ذاتی به جهت موقعیت جغرافیایی و استراتژیک خود یعنی واقع شدن در شمال خلیج فارس، می‌تواند به عنوان مزیت استراتژیک خلیج فارس و حوزه مرکزی خاورمیانه برای تجارت، ترانزیت و توسعه تجارت بین المللی و گردشگری به شمار آید. مسئله‌ای که در برنامه‌ریزی‌های بلند مدت سازمان منطقه آزاد اروند می‌تواند جای بگیرد.

ارسال نظر